Ttneti Anlıyoruz.
-
ders 1 : TTNet'in kullanıcılara sunduğu paketler şimdilik : 1,2,4 ve 8 (16,32 de var.. he var var) dir..fakat, ne hikmete ise istatistiklere göre kullanıcıların en çok kullandığı paket 512KB'dır. resim ? al resim
(kaynak: http://speedtest.ttnet.net.tr/)
[IMG]http://img197.imageshack.us/img197/1941/46151083.jpg[/IMG]
ders 2 : TTNet bi güzellik yapıyosa bilinki bi bok vardır.
örnek diyalog ;
saf user : + kanka ttnet 45 tl ye 8 mbitlik paket çıkartmış..
adil abi : + hadi len.
adil abi : + harbiden lan 8 mbit :W hemde 45 Tl vay anasını nası iş bu
vee aradan 5 dk geçer.
adil abi : + saf 15 GB yi geçince 512 kb ye düşürüyolarmış hızı..
(yaşanmıştır)
söz konusu hız 8mbit.. evet ttnetin DEDİĞİNE GÖRE 4mbit bağlantıyla saniyede 751 kB veri çekebilirmişiz.. evet bir denklem kuralım 4 de 751 se 8 de saniyede 1502kb veri çekmemiz lazım. yani 1.5 mb ... saniyede 1.5 mb çekiyor isek 60 saniyede 90 MB veri çekeriz.. 1 saatte 5.4 GB veri çekeriz =) 3 saatte 16.3 gb veri çekmiş oluruz.. ve internet hızımız 512 kb ye düşer.. evet TTnet hesapları 1 ay üzerinden yapıyor.. siz düşünün..
ders 3 : TTnet herzaman en ucuzdur :P
evet rekabet kurulunu olaya katarak TTneti Türkiye deki internet firmalarıyla kıyaslamıyacağım, hadi tamam Türkiye nin alt yapısıda gelişmemiş bi ülke olsun..
ama ufak bir karşılaştırma tablosu kurmak istiyorum.. komşu bulgaristan (aLsancak' kardeşimizin dediğine göre) da 100 mbit internet aylık 20 Tl imiş.. evet ufak bir karşılaştırma.. 1mbit kotasız internete osuyla busuyla aylık 50 Tl ödüyorum..
100 mbit aylık--> 20 TL
1 mbit aylık--> 50 TL
bazı arkadaşlar olayı alt yapı yetmezliğne vuracak.. insaf bukadarmı gelişmemiş bi ülkeyiz ? (bkz:quiknet)
ders 4 : Ayın 25'inden sonra ADSL Kotanızın kaç olduguna bakma işlemi, dmoz dizinlerine kaydolmakdan daha zor bi iş halini alır..
neden ? bilmiyorum. bi süre kotalı ttnet kullanıcısıyken böyleydi.. 20 ila 25inden sonra ulaşamazdık o sayfalara. bilmiyorum artık?
ders 5 : tahaaut :|
bilmiyorum götlerini sağlama almak içini ama..biraz felsefe yapalım,
bi malınız olsun..malınızı gerçekden hakkıyla yapmış olun ve bunu satıcaksınız.. öncelikle nedersiniz ? ürünü beğenmezseniz 30 gün içinde iade edebilir paranızı geri alabilirsinizmi ?
yoksa;
ürünü beğenmezseniz allah sizin belanızı versin 2 sene geri almayız ha illeki vereceksiniz dünyanın parasını bize geri ödersiniz.. ?
ayıp,yazık,günah başka bişy demiyorum.
okudugunuz için teşşekkürler
yakında videolu anlatımda koyacam :|
-
:) ttnet e tam destek kol bacak kafa :) ne varsa...
-
hoca iyi hoş da, kimse kimseye zorla ttnet satmıyor, akıllı olan kullanmaz, mesela smile'lıyım mutluyum..kol bacak gire gire bi hal oldu :D
-
o6u2 bunu yazdı:
-----------------------------
hoca iyi hoş da, kimse kimseye zorla ttnet satmıyor, akıllı olan kullanmaz, mesela smile'lıyım mutluyum..kol bacak gire gire bi hal oldu :D
-----------------------------bana alternetif göster ?
birinetmi diyeceksin ? smile adsl mi diyeceksin ? hepsi alt yapıyı türk telekomdan alıyor ? geriye ne kaldı? hadi quiknet olsun onuda lokasyonum nedeniyle alamıyorum ? e ben napıcam kardeşim, internete girmek istiyorum? hakkım?pisikolojimi bozdu ttnet ?
-
HoLyZone bunu yazdı:
-----------------------------o6u2 bunu yazdı:
birinetmi diyeceksin ? smile adsl mi diyeceksin ? hepsi alt yapıyı türk telekomdan alıyor ? geriye ne kaldı? hadi quiknet olsun onuda lokasyonum nedeniyle alamıyorum ? e ben napıcam kardeşim, internete girmek istiyorum? hakkım?pisikolojimi bozdu ttnet ?
turksat uydunet ?
-
o6u2 bunu yazdı:
-----------------------------Smiley Ttnetten çokmu farklıki. Anlatsana biraz nesinden memnunsun.? Yok Kısmetse Bende Geçecemde ondan sordum.
-
o6u2 bunu yazdı:
HoLyZone bunu yazdı:
turksat uydunet ?
-----------------------------merak etme onlar ttnetten beter:D
20mbps uydunet 1848,69 Tl :D
-
3g çıkıyor o zaman ttnet i görecez..rekabet olduğunda 15 liraya iner ttnet.
smile filan hepsi ttnet altyapısından çekiyor bağlantıyı :)
-
3G geliyor... Sabır Sabır :)
ayrıca ttnet, senden hiç hoşlanmıyorum..
-
HoLyZone bunu yazdı:
HoLyZone bunu yazdı:
turksat uydunet ?
-----------------------------merak etme onlar ttnetten beter:D
20mbps uydunet 1848,69 Tl :D
Türksat A.Ş.'nin UYDUNET hizmetinde başlattığı yeni tarife ile, 10 Mbps hızındaki internet erişimi artık, ayda sadece 29 TL’ye veriliyor.
4 Haziran 2009 tarihinde başlayan yeni tarife ile UYDUNET aboneleri, 10 Mbps hızında 5 GB kotalı interneti aylık 29 TL’ye, 10 Mbps hızında 8 GB kotalı interneti 39 TL’ye ve 15 GB kotalı interneti ise 49 TL’ye alabilecek.
UYDUNET aboneleri, sahip oldukları gerçek internet erişimini kendileri kontrol edebildiklecek. Aboneler kullandıkları kadar ödüyor ve en fazla ne kadar ödeyeceklerini de önceden bilebiliyorlar. -
http://www.uydunet.net/icerik/tarifeler.php- burda öyle yazıyordu kusura bakma