Tüketici Mahkemesi
-
arkadaşlar 5800ı 8kez garantiye gönderdim 7.kez gönderirken faturalı gönderdim kutulu aksesuarlı(nokia dedi böyle gönderin diye) bana geldiğinde fatura çıkmadı ve diğer sorunlar aynen vardı ekranda toz yokken ekranı değiştirdiler toz içinde kaldı neyse 20.02.2012 de turkcell tim aracılığıyla gönderdim 8 gün oldu hala bir haber yok ha haber çıksa dahi değişim talebimi reddetcekler ben tüketici mahkemesine nasıl başvururum bana ne kadara patlar?
-
eğer telefon 1.160 tl'nin altında değerliyse tüketici hakem heyetine başvur oradan sonuç alamazsan tüketici mahkemesine başvurursun. heyete başvuru ücretsiz. mahkemeye başvurursan hmk gereği peşin para alırlar tahminim 200-300 tl gibi ama haklı çıkarsan daha sonra paranı alırsın. haklı çıkmazsanda karşı taraf muhtemelen kendini avukatla temsil etmiş olur onada vekalet ücreti ödemen gerekebilir.
-
nerede kime başvuracağım nerede oluyor bu ilçede kaymakamlıkta filan mı?
-
rapidhacker550 bunu yazdı:
-----------------------------nerede kime başvuracağım nerede oluyor bu ilçede kaymakamlıkta filan mı?
-----------------------------ilçede isen kaymakamlıkta il merkezinde isen valilikte oluyor.
-
başvuruyu yapayım yarın nedir burada ki adamlar memur mu yoksa avukat filan mı?
-
-----------------------------başvuruyu yapayım yarın nedir burada ki adamlar memur mu yoksa avukat filan mı?
-----------------------------heyette bir avukat bulunur kalanlarda memur çeşitli kurumların temsilciliklerinden oluşur.
-
-----------------------------başvuruyu yapayım yarın nedir burada ki adamlar memur mu yoksa avukat filan mı?
-----------------------------her garantiye gönderip aldığına dair elinde belge varsa kaymakamlık ya da valiliğe git müridin dediği gibi. elinde belge varsa anasını bile skersin.
belge yoksa bişi olmaz :|
-
joe_black bunu yazdı:
-----------------------------rapidhacker550 bunu yazdı:
-----------------------------her garantiye gönderip aldığına dair elinde belge varsa kaymakamlık ya da valiliğe git müridin dediği gibi. elinde belge varsa anasını bile skersin.
belge yoksa bişi olmaz :|
-----------------------------vardı kutuya koydum hepsini gönderirken bakalım gönderecekler mi geri olmadı isteyeceğim.
-
şimdi telefon istanbula gitmiş bana 5800 0 yerine c5-03 verecekler galiba bayiye gelince teslim almayıp direkt paramı alabilir miyim ben?
-
-----------------------------şimdi telefon istanbula gitmiş bana 5800 0 yerine c5-03 verecekler galiba bayiye gelince teslim almayıp direkt paramı alabilir miyim ben?
-----------------------------5800ı aldığın fiyat kadar başka tel alabilirsin ya da üstüne koyup daha iyisini. paranı almak için çokk uğraşman lazım ki kesin alabilirsin diyemem. ama o fiyattan sana istediğin telefonu vermek zorundalar. eğer illa bunu alacaksın derlerse tüketici hakem heyetine git. ske ske alırlar.
-
telefonu bayide mi bırakayım peki teslim almayayım mı ben c5-03 ü