Turan Devleti
-
Uzun zamandır Turan Devletinin adını duymamıştım(en son sosyal hocasınla 4.sınıfta konuşmuştuk)
1 Hafta önce Tarih hocası lafı geveleye geveleye getirdi amk Turan Devletine Asya'da bulunan Türkmenlere Çin göttaburunun yaptığı işkenclerden bahsetti.Sonra lafına devam etti...
Ah ulan bir birleşsek ne güzel olur deme lan çocuklar?
olmamı..
Ama sadece Türkiye olarak..
Turan Devleti:
Dünya Üzerindeki Bütün Türk ve Türkmenlerin Birleşmesi için ortaya atılan teori. -
Turan Devletinin,Türkiye Eyaletinde yaşamayı çok isterdim.
bir sevdadır Turan asla vazgeçilemeyecek bir gayedir bir amaçtır.
-
ah ah ab'ye girmeye çalışacamıza bunu için çalışsakk ne güzel olur...
-
Turan hayalda,Avrasya projesi war daha akla mantığa uygun.
-
herkes utopya derse utopya olarak kalır... çalışmak lazım.
-
hala Turan'ın gerçekleşeceğine inananlar var mı gerçekten?
-
Antikky bi açarmısın bilmiyorum ; Buda mı birleşme sosyal bişimi?
-
Yok Criminal dai Gerçekleşmiyceğini biliyoruz ama ah keşke hesabı:)
-
inanç bağlamında inceleyemeyiz. Kurtuluş savaşındaki durumu göz önüne alırsak işgal altındaki bu toprakların üniter bir devlet olarak birçok düşmana birçok cephede karşılık verip başarı sağlamasıda olanaksız olarak betimlenebilir. Ancak netice öyle olmadı. Neden Turan ütopik olarak incelensin yada hayalden öteye geçmesin?
Turan bilinci farklıdır. Yada en azından bunu ben o şekilde düşünüyorum. her dönemin bir kızıl elması vardır. Bir dönem istanbuldu kızıl elmai bir dönem mısırdı, bağdattı. Bugün ise farklı bir kızıl elma düşlemeliyiz ve başarmalıyız. Turan bilinci bütün türk halklarının aynı çatıda birleşmesini öngörmezmi? Neden imkansız olsun ki? Sadece çıkar dünyası günlük geçiştirmelerle yaşayan yöneticiler yapıştıkları koltukları terkettiklerinde bu düş gerçekleşecek.
Hem komünizmde ütopiktir sonra caner :):) -
Mesaj Criminal tarafindan 16 Mayis 2006 (Salı) tarihinde yazildi.
hala Turan"ın gerçekleşeceğine inananlar var mı gerçekten?
----------------------------------------------------------------------------
ben varım mesela.hiç bitmeyecek bir inanç hemde -
bu düşüncenin sahibi olanlardan ziya gökalp'te bunun ütopya olduunu sölemiştir
Toplam Hit: 3659 Toplam Mesaj: 26