Turizm Okuyan Var Mi ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaNaL_AjaN
    SaNaL_AjaN's avatar
    Erkek

Bloom bunu yazdı:
    -----------------------------

Turizmde cogu sey tecrubeye bakiyor, egitim falan ikinci planda, gidin otellerde calisin anlarsiniz durumu.

@Sanal_Ajan hocam F&M demissinde onun dogrusu F&B dir yani Food and Beverage ;)

Hehe uykum var hocam kafam iyi altdan al :D 

Antalya'da Emlakçı parçası :)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zone
    zone's avatar
    Erkek

bizim üni.ye konferansa geldi bu turizmciler o bölümde okuyanları bilgilendirmek için ben okulun fotoğrafçısi olduğumdan geldim bölümle alakam yok yani

anlattıkları şeylerden anladıklarımı söylim hocam şimdi sana.. iş için gittiğinde ki sen gidiyosun departman departman sana soruyorlar stajını nerde yaptıysan genelde oraya veriyoruz dedi bayan sonra orda en alt seviyeden başlıyosun yani bildiğin komi olarak daha sonra birileri gittikçe yada bi yerlerden birileri gittikçe senin çalışkanlığına saygına ve azmine göre oraya atıyorlar seni bu kadar basitmiş.. yani direk gittiğin gibi ooo atıyorum Süleyman bey hoş geldiniz nerdeydiniz geçin demiyorlar her bölüm gibi :D özel biyer açmak zor diyecem bilfiğin otel yani en azından bilgin vardır.. yazları çalışmışsın komi falan olarak bilirsin ne kadar zor..
    çalışacam 5-10 sene çekerim çalışırım azmederim yorulurum uyumam diyosan koltuğu verirler ;)

he gelenler antalyadan 5 yıldızlı bi otelin bişeylerimiş ama tam hatırlamıyorum sadece konuşmacıları dinledim çıktım..  dil konusuna da girdiler her zaman +dır 5 sene de geçiyosan oraya azimli çalışkan ve fedakarsan dilbilgin var diye 1 senede müdür yardımcılığı 2.sene müdürlüğe çıkarabilriler.. ama azim şart yoksa dil bi işe yaramaz.. direkte müdürlüğe almazlar diye düşünüyorum hocam ben .. basamakları yönetmek için oradan geçmek lazım

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaNNi
    CaNNi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Turizm'de herşey dil değil hocam.. 3 değil 13 dil bilsen bile, ilkokulu bitirmemiş kişileri senden üstün tutarlar.
    Herhangi bi otelde müdürlük yapabilmen için 3 dilinin olmasına gerek yok sadece kariyerin olsun, zaten Turizm'de 3 dil bilipte müdürlük yapan şahsiyet yok..
    adam enayimi müdür olup 2 bin bilemedin 3 bin Tl alsın. adamda 3 dil var gider garsonluk yapar veya resepsiyonluk değil 3 bin en az 10 bin Tl ayda vurur..
    illa müdürlük yapacağım abi ben anlamam o işlerden diyorsan Turizm okuyup bitireceksin bide arkanı sağlama alıcaksın dayıcaksın sırtını bi mekana kariyerini yapacaksan geniş bi çevre ondan sonra uzayacaksın Operasyon müdürü, genel koordinatör falan filan öyle gider.. sadece taşşak meselesi

benim tavsiyem bunlar uzun iş, sen 3 dil öğren yanıma gel Antalyada değil seni istanbul'un en kral restaurantlarına sokayım. Beyti'mi ok, Kaşıbeyaz mı ok, Tike mi ok. önce garsonluk yap çevre yap sonra zaten sen istemeden seni birileri müdür yapar... hopp ben okulu bitirdim müdür olacağım ayağı Türkiye'de yok kardeşim.. 

sitem hep âşinâlardan gelir bîgâneden gelmez!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Gaziantep Üniversitesi Turizm ve Otelcilik bölümünü 3. sınıfta okulu terketmiş, aşçılık, masörlük lisansı almış, Alanya Grand Otelde tüm yaz travel&work&fucking yapmış biri olarak söylüyorum...

Turizmde okuyorsanız ve bu alanda iş yapacaksanız öncelikle branşlaşmaya ve hangi branşta iş yapacağınıza karar vermeniz gerekiyor. Yabancı diller önemlidir. Global yabancı dil İngilizce'dir. Çalışacağınız bölgeye gelen turist profiline göre yabancı dillerinizi geliştirmeniz gerekli. Türkçe'yi ve İngilizce'yi saymazsak en az 2 dil daha bilmek gerekiyor. Tüm bunların yanında tesisin mutfağından animasyonuna muhasebesinden servisine hepsinde İŞ TECRÜBESİ olmadan (ki bu tecrübe ortalama 10-15 senede gerçekleşir) 40-45 yaşından önce müdür veya yönetici vasfının kazanılması zordur.

Saygılar

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaNaL_AjaN
    SaNaL_AjaN's avatar
    Erkek

Okul hayatını bitirdik adamın yaa :D bide şu var özel sektörün en acımasızların başında turizim gelir...

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

SaNaL_AjaN bunu yazdı:

Okul hayatını bitirdik adamın yaa :D bide şu var özel sektörün en acımasızların başında turizim gelir...

haha :D daha okula bile baslamadım sadece bölümleri değerlendiriyorum

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaNaL_AjaN
    SaNaL_AjaN's avatar
    Erkek

u235 bunu yazdı:

SaNaL_AjaN bunu yazdı:

Kayboll lennn :D başta söylesene be müdürr :D

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

SaNaL_AjaN bunu yazdı:

u235 bunu yazdı:

SaNaL_AjaN bunu yazdı:

Kayboll lennn :D başta söylesene be müdürr :D

:D :D

hanha okula başlamadan bu yorumları görmem daha iyi oldu e zaten okuyor olsaydım o bölümü bişey değişmeyecekti ama şimdi bu bolumu secmicem :D

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lupin
    Lupin's avatar
    Erkek
    ne mudurlugu len? Bende 3dil biliyorum ama animasyona en alttan malzemeci olarak basladim. Dilin avantaji ve giriskenligimle 2.yilimda moderatör oldum (mc gibi bisey) sonra sef asistani oldum ve sonra da seflik ve eglence muduru.5yil yardirdim ama simdi senin dedigin gibi sefasini suruyorum. Yine yardiriyorum ama elime para geciyo, hak ettigimi aliyorum en azindan. Hem sana sozum var ben seni animasyona alcam olm:) dili ogren hazirla kendini :D

Rus ile aldatmayanı etmeli takdir,tek biri ile uslanmayanın hakkı köçektir.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

MaTRaX bunu yazdı:
    ne mudurlugu len? Bende 3dil biliyorum ama animasyona en alttan malzemeci olarak basladim. Dilin avantaji ve giriskenligimle 2.yilimda moderatör oldum (mc gibi bisey) sonra sef asistani oldum ve sonra da seflik ve eglence muduru.5yil yardirdim ama simdi senin dedigin gibi sefasini suruyorum. Yine yardiriyorum ama elime para geciyo, hak ettigimi aliyorum en azindan. Hem sana sozum var ben seni animasyona alcam olm:) dili ogren hazirla kendini :D

hacı benim okul cok geç kapanacak gibi görünüyor yav ağustos falan diyorlar :D

Ama erken kapanırsa tabi gelicem.

Toplam Hit: 2693 Toplam Mesaj: 23