Türk-Alman Savaşları
-
q0x bunu yazdı
ser çawa o zaman hocam :)
dediğim gibi daha araştırmamın başındayım. daha inandırıcı somut elde tutulur verilere ulaşmam gerektiğini biliyorum zaten kürtler tam olarak slav demiyorum ama etkileşimi ve iç içe olmaları tarih içinde bol bol yaşanmış bir durum demeye getirdim.
shockman hocam med'lerde araştırmanın içinde dahil olacak zaten dediğim gibi araştırmayı en eskiye subaru krallığına kadar götürüp incelemeyi düşünüyorum :)
Sabırsızlıkla bekliyorum araştırmanı. Tartışırız üzerine :)
Selamlar.
-
ikinci dünya savaşında türkiye galip devlet olarak masaya oturmuştur, savaş ilan etmiş olsa da askerler karşı karşıya gelmemiştir, almanya dediğimiz oluşum 300yıllık yeni bir oluşumdur, dolayısıyla osmanlı döneminde savaşılabilecek bir almanya yoktu, ancak ırk olarak germenlere karşı savaşmışlığımız çoktur, kavimler göçünde germenleri avrupanın ortalarına kadar kovalamaktan ikinci dünya savaşına kadar.
-
glaurung bunu yazdı
ikinci dünya savaşında türkiye galip devlet olarak masaya oturmuştur, savaş ilan etmiş olsa da askerler karşı karşıya gelmemiştir, almanya dediğimiz oluşum 300yıllık yeni bir oluşumdur, dolayısıyla osmanlı döneminde savaşılabilecek bir almanya yoktu, ancak ırk olarak germenlere karşı savaşmışlığımız çoktur, kavimler göçünde germenleri avrupanın ortalarına kadar kovalamaktan ikinci dünya savaşına kadar.
2.dünya savaşında adımızın geçtiğini ilk defa senden duydum hocam.
-
madem konu saptı, bu sapışta benim de katkım olsun. Kürtler ırksal anlamda farsi dir. Bir ırkın genlerini, o ırka mensup insanların dış görünüşlerinde görebilirsiniz. Sarışın mavi gözlü bir kürt varsa o kürt değil, muhtemelen yüzyıllar önce bir şekilde kürt coğrafyasına yerleşmiş bir avrupalıdır.
-
u235 bunu yazdıglaurung bunu yazdı
2.dünya savaşında adımızın geçtiğini ilk defa senden duydum hocam.
O konu şöyle hocam. Türkiye savaşın bitmesine çok çok kısa bir süre kala savaşa girdi. Herhangi bir çatışma olmadı ama Almanya bitmişti zaten.
İnönü ile Mersin'in Yenice ilçesinde görüşmeler falan var hatta.
Türkiye'nin son dakikada savaşa girme sebebi de hem Abd yardımlarından yararlanmak ( parasal olarak ) hemde büyük devletlere kısaca yağ çekmek.
-
SpoofU bunu yazdımadem konu saptı, bu sapışta benim de katkım olsun. Kürtler ırksal anlamda farsi dir. Bir ırkın genlerini, o ırka mensup insanların dış görünüşlerinde görebilirsiniz. Sarışın mavi gözlü bir kürt varsa o kürt değil, muhtemelen yüzyıllar önce bir şekilde kürt coğrafyasına yerleşmiş bir avrupalıdır.
Hocam nerelisiniz ve nerede ikamet ediyorsunuz ? sadece meraktan soruyorum
-
q0x bunu yazdıSpoofU bunu yazdımadem konu saptı, bu sapışta benim de katkım olsun. Kürtler ırksal anlamda farsi dir. Bir ırkın genlerini, o ırka mensup insanların dış görünüşlerinde görebilirsiniz. Sarışın mavi gözlü bir kürt varsa o kürt değil, muhtemelen yüzyıllar önce bir şekilde kürt coğrafyasına yerleşmiş bir avrupalıdır.
Hocam nerelisiniz ve nerede ikamet ediyorsunuz ? sadece meraktan soruyorum
Hocam Konu Azıcık sapmış gibi Gözüküyor doğrudur, Ancak İdare edilebilecek düzeydedir Kanaatindeyim.Gel gelelim Kürtleşmiş Bazı Topluluklar Kürtlerin arasına Katılmıştır... Ermeniden Kürtleşmişlerden Tutun Rustan Kürtleşmiş Olanlara Kadar Bulabilirsiniz....
Bunları Kürtler Kürtleştirmediler, Kendiliğinden Doğal Şartlar Dünya Şartları Bunları Kürtleştirdi... Kürtlerin Türkiyede Türkleşmeside Doğal Şartlar ile Mümkün Olurdu... Ama Sağcı Olunuldu Solcu Olunuldu, Apocu Olunuldu Derken Türkiyedeki Kürt Manzarası Günümüz Halini aldı...
Bende Kürtlerin Irk Kökeninin Fars lara dayandığını düşünüyorum... Araştırma Sonuçlarını merakla bekliyor olacağım...
-
Avrupa Hun İmparatoru Attila'nın Gotlar'la savaşı var diye biliyorum.
Ayrıca Kanije savunmasında Tiryaki Hasan Paşa'nın 10.000 kişilik ordusuyla 100.000 lik Alman(Avusturya) ordusuna karşı bir zaferi vardır.
-
belki çok salakça bşi olucak ama almanya önceden kutsal roma - germen olarak gözüküyor birde öyle araştırmak lazım ki dönemin avrupa haritasıda olmalı kim kime dalmış netmiş ulan onca medeniyet nasıl yok olmuş bea :| herkes birbirine ne pok yemeye dalar anlamam.
-
ArmadA bunu yazdı
belki çok salakça bşi olucak ama almanya önceden kutsal roma - germen olarak gözüküyor birde öyle araştırmak lazım ki dönemin avrupa haritasıda olmalı kim kime dalmış netmiş ulan onca medeniyet nasıl yok olmuş bea :| herkes birbirine ne pok yemeye dalar anlamam.
Kaç kezdir demiştim ama Yüküsünmem yine Diyim, Hem Soruna Cevapta olur.. :)Tabiki Sarayında ve Lüks Hayatında, Can Sıkıntısı içinde yaşayan Bir Elitin, Üst Seviyeden İnsanın, Diğer İnsanların Dünyada Nasıl Yaşadıklarını Bilmiyen, Yada Umursamayan Bir Elitin.. Sarayında Canı Sıkılır, Ordusuda Vardır, Hayden Bre Almanyayı Alalımla Hayden Bre Amerikayı Alalımlı, Çıkartmalarının Ülkeyi Genişletirim Diyerek Başka Ülkelere Dalıp Zenginliklerini Alıp, Halkını Öldürmesi Üzerine Kurulu Lanet Bir Düzenden ve O Düzeni İdare Eden Elitin Önlerine bir Kemik Atacağını Beklenti Edinen Yalakalarının Sonucudur Bu Dalmalar...
Bütün Milletler Son 2. Dünya Savaşına Kadar Birbirine Dalmaya Meyilli Bir Alıştırılmışlık İçinde Yaşamışlardı...
Ama İnsanlık Artık Elitlerin İnsanlığı Kendi Arzuları Yönünde Nasıl Kıyıma Götürdüğünü Anlamaya Başladı.!
Hepimiz Aslında Bir Elitiz... Bir Elitin Dediğini Yapmaya Onlar İstedi Diye Öldürmeye Ve O Elitin Kahramanı Olmaya Hiç Niyetli değiliz... Elit Kahraman Nişanı Takacak Gazlayacak Diye Başarılı Katliamlar Yapmayacağız...