folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Türk Askeri Teknlojisi Ve Kullanılmama Nedeni?



Türk Askeri Teknlojisi Ve Kullanılmama Nedeni?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    3Dxsolid
    3Dxsolid's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Aralık/2009
    Erkek

    Hayrlısı hocam, buradan birşey yapamıyoruz malesef


    Hayırlısı...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    habitrail
    habitrail's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Haziran/2007
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

    Askeriye resmen hortumlama kurumu olmuş.

    Argeye milyar dolarlar yatırılıp depolarda tutuyorlar. Erke dönengeci gibi şeyler de bonus olarak iteleniyor. Buraya yatırılan paranın haddi hesabı yok, e tabi bişeyler yapıp kılıfına uydurmak lazım onun için elektronikcilerde bulabileceğiniz step motorun büyüğüne makinalı tüfek takıp döndürüyorlar aha insansız makinalı tüfek yaptık.

    Yada toros diye bi roket vardı. Türkler ilk defa roket yapmış ama güdümlü değil hedefi takip etmior yada yön verilmiyor. Bunun türkçesi çatapat satan bakkaldan aldığınız füzenin büyüğünün fitilsizi.

    Tabi süslüyoruz bunları anlatırken en boktan makinalı tüfeği dışarıdan alırken güya kendimiz robot teknolojisine geçtik ama kullanmıyoruz =))

     

     

    aynen ne güzel de açıklanmış övündüğümüz en baba şirketlerin içinde Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden çıkmış en az 2000 arge mühendisi çalışıyor ama ürettikleri bilinen teknolojilerin en fazla 2 alt versiyonunu kopyala yapıştırdan başka birşey değil en basitinden ilk silahlı predator insansız hava aracı 2000 yılında kullanılmıştır biz daha silahsızını 3 yıldır geliştiremedik bide bu projenin arkasındaki şirketlere bakın:D adamlar geçen roket yapıcaz dünya 7.si olacak dediler ne zaman 2017 yılında:D adamlar 30 yıldır aynı roketi kullanıyor hala onların gerisinde olan bir teknolojiyle övünüyoruz bide kağıt üzerindeki hesap tutarsa neyse diyecek çok laf varda...


    Düşünmeden öğrenmek vakit kaybıdır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Eylül/2005
    Erkek

    sarp kayalıklarmış , uçurumlarmış , dağlarmış , mağarada saklanırmış ,  kim takar..

    Bir bakmışsın gecenin bir yarısı  gök yüzünde bir güneş doğmuş  ne terörist kalmış nede vatan haini.

    http://www.youtube.com/watch?v=jjZRRDMlw-w

    Bu gerek bu......


    Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KuZeTaR
    KuZeTaR's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Aralık/2009
    Erkek

    mücadele sadece topla tüfekle yapılmaz, istanbuldaki olayları görüyoruz adamlar pkk bayrağı ile taksim meydanında istiklalde geziyo ulan hiç mi bi türk vatandaşı yok bunları dövecek

    silah falan hikaye işler bincelerce dönüm araziye yayılmış hepsi nereye bulup da öldürceksin o itleri, koca dağı parçalamaya yeter mi gücü

    bdp nin oylarına bakın, her ilçeden en az 500 oyu var, yani tanıdığınız en az 20 kişiden birisi terörist, şu an forumda da çok rahat 2bin üye vardır

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fikrettin
    fikrettin's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Ağustos/2012
    Erkek

    Birçoğumuz o dönemlerde neler olduğunu bilmiyor ama geçmişte PKK lanetinden daha büyük bir sorunumuz vardı. Sağ-Sol davası. Eminim Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden bugüne yaşadığı en büyük çileydi, en zor günlerdi. Peki nasıl halloldu? Herkes bilir, darbe ile... Öyle bir darbeydi ki bu, kimilerine göre 50 yıl, kimilerine göre 100 yıl geriye götürmüştü devletimizi. Ancak Sri Lanka örneğindeki gibi problem sonuçlarına katlanmak kaydı ile çözüldü. Onlarca yasak getirildi, yüzlerce kişi öldü, birçok kişi hapse atıldı, işkenceler yapıldı, kimse evinden dışarı çıkamadı vs vs.

    Demem o ki; bugünün Türkiye'sinin PKK sorununa darbe benzeri bir askeri güçle çözüm bulunmalıdır. Darbeden, askeri güçten kastım 30 yıl öncesinde olan olayların benzerleri değil. Doğu resmen elden geçirilmeli, ıslah edilmelidir. İl il, ilçe ilçe, köy köy gezilmeli, eş zamanlı operasyonlar vs. yapılmalı. İstihbarat üst düzeye çıkarılmalı, gerekirse zor kullanılmalı. En önemlisi de PKK 'ya sağlanan lojistik desteğin bir şekilde kesilmesi. Bu sağlanırsa PKK büyük oranda zayıflayacaktır. Doğuda dönen gizli olaylara son verilmeli, sivil teröristler bir bir ifşa edilmelidir. Unutmayalım, asıl PKK dağda değil, doğuda, yani içimizde. Şimdi diyeceksiniz ''Lafla peynir gemisi yürümez arkadaş, çok biliyorsan çık sen yap. Senin istediğin gibi yürümez bu işler.'' Tabii ki öyle. Ancak yapılamaz değil, çok da güzel yapılır. Doğru, belki neler olduğunu bilmeden konuşuyoruz. Medyadan duyduğumuz kıytırık, şişirilmiş haberlerle yorumlar yapıyoruz. Kimbilir neler oluyordur oralarda... Az önce bahsettiğim sivil teröristler. Gündüzleri manav olarak, kasap olarak bildiğin, gördüğünde selam verdiğin vatandaş, gece dağa çıkıyor, senin kardeşini vuruyor. Batının cahil beyinlileri ''Kürtler ölsün, gebersin, ııığğ.'' kafasındalar. Tabii, konuşmak çok basit, geceleri bu 'kuul' elemanın evine eli silahlı onlarca terörist gelmiyor, zor kullanmıyor. Açıyor Mynet'te okeyini, ''Selam ben Cansu.'' diyor, başlıyor muhabbete. Doğu, afedersiniz s*kinde mi?

    Kesinlike tarafsız bir şekilde şunu söyleyebilirim ki; en büyük hata Ak Parti ve mensuplarındadır. O s*kik açılımı yapmayacaktılar. Dağdaki köpeğe insan muamelesi yaptılar, otobüslerin tepelerinde, güllerle karşıladılar. Sonuç: Tabiri caizse 'götleri kalktı'. Devlet onları ciddiye aldıkça, kendilerini bir bok sandılar. Geri dönüşü olmayan bir yola soktular meseleyi. Tabii durumun bu hale gelmesinde tek sebep bu değil. Geçmiş iktidar partiler sıçtılar, Ak Parti sıvadı. (BENCE)

    Şehit, şehit nereye kadar? Her gün ''Bitsin artık, analar, babalar ağlamasın, yas tutulmasın, daha fazla şehit vermek istemiyoruz.'' diyoruz ama nafile... Al, Başbakan dünkü şehitlerimiz için yine bir terör zirvesi yaptı. S*ikeyim onun terör zirvesini. 3-5 kişiyi yanına alıyor, patlatıyor klişe cevabını ''Bıçak kemiğe dayandı!'' Hassiktir ya? Gerçekten mi? 

    İki cümle: PKK sorununu AK Parti büyütmüştür ve bu hale getirmiştir. En sağlam çözüm önerisi de sonuçlarına katlanmak şartıyla darbevari bir güç kullanmaktır.


    Peki, Zeki Müren'de bizi görecek mi?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

     askerde parada var,  yürekte , tecrübede , bilgide  ama 1 şey 

    eksik yönetici yok  .... herkes  sicilim bozulmasın diye kışlaya kapamış
     

    (o roketi atanların topunun xnasını xikim )

    Allah Rahmet Eylesin Mekanları Cennet Olsun


    Minimalist Değilim Tembelim
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

    Askeriye resmen hortumlama kurumu olmuş.

    Argeye milyar dolarlar yatırılıp depolarda tutuyorlar. Erke dönengeci gibi şeyler de bonus olarak iteleniyor. Buraya yatırılan paranın haddi hesabı yok, e tabi bişeyler yapıp kılıfına uydurmak lazım onun için elektronikcilerde bulabileceğiniz step motorun büyüğüne makinalı tüfek takıp döndürüyorlar aha insansız makinalı tüfek yaptık.

    Yada toros diye bi roket vardı. Türkler ilk defa roket yapmış ama güdümlü değil hedefi takip etmior yada yön verilmiyor. Bunun türkçesi çatapat satan bakkaldan aldığınız füzenin büyüğünün fitilsizi.

    Tabi süslüyoruz bunları anlatırken en boktan makinalı tüfeği dışarıdan alırken güya kendimiz robot teknolojisine geçtik ama kullanmıyoruz =))

     

     

    Çok kesin bir itham. Bilgisizlikten olduğunu düşünüyorum. 

    Argeye son 5 sene öncesine kadar hangi silah için milyarlarca dolar yatırıldığını cevaplayın öncelikle ? 

    Son 5 senelik Arge projelerinin kullanılmadığı iddaa ediliyor. Orduda ki tüfeklerin çoğu HK serisine çevriliyor. Denize Milgem indiriliyor, İHA Şimşek havalanıyor, Atak helikopteri Cobrada daha iyi manevra yapıyor, ALTAY bilmem kaç km hızda giderken hedefi 12 den vuruyor, bunun dışında ki elde bulunan yabancı envanterede elden geldiğince donanım takviyesi yapılıyor. 

     

    2007 Türk savunma sanayi şirketleri arge yatırım bedeli Bilge Üniversitesi STK araştırmaları biriminin araştırmalarına göre 367 milyon $, bu rakam 3 sene sonra 2010 da 650 milyon $'a çıkıyor. 

     

    Ortada dolanan Milyar dolar göremiyorum Türk Argesinde ? 

    TOROS denilen roket bildiğimiz güdümlü roket değildir zaten, burda da biraz araştırma eksikliği var. TOROS topçu roketidir, topçu roketleri normal uzun menzilli roketlere göre farklı mantığa sahiptir. O yüzden güdüm beklemek biraz mantıksız. 

    STAMP' a da bilmem ne elektrikçiden alınan motorun üstünde ki tüfek denmiş. O kulenin arkasında yatan görüş sistemleri, düşmanı bulmak için geliştirilmiş sistemler felanda zaten mahalle arasında ki elektrikçinin yanında ki kahveciden alınıyor. STAMP denen sistem elinde bixi ile BTR nin üstünde saf saf terörist vurmaya çalışan ve SVD lere hedef olan Mehmetçik çocuğunu görebilsin diye yapılıyor. 

     

    Bu bahsedilen projelerin çoğu çok gençtir, en babası 2007 başlangıçlıdır. Askeri ekipmanlar 1 yılda ahanda yaptık diye ortaya çıkartılmazlar, bir sürü teste tabi tutulurlar. Sonuçta memleketimizin askerini teçhizata emanet ederiz. Ekipman geliştirmek kolay iş değildir. 

     

    Orduda bu tür yenilikleri görebilmeyi isteyen arkadaşlar, TSK' nın çağ atlama tarihi 2014'tür. 2014'te envanterde ki birçok silahın yerini yeni donanımlar alacaktır. 

    JSF, ATAK, ALTAY..

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    esrardede
    esrardede's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Eylül/2005
    Erkek
    Neden saldırı ve savunma durumunda AC 130 tipi bir uçak kullanmıyoruz ya da üretmiyoruz,hiç düşündünüz mü?

    Yakınınızdan geçerken tıslayan kaç şey sayabilirsiniz?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaNaL_AjaN
    SaNaL_AjaN's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ağustos/2005
    Erkek

    Ben askerliğimi trakya bölgesinde yptm ama mesleğim gereği askeriyenin tüm telsiz,kripto cihazları,mayın dedektörleri,gece görüş dürbünleri v.b benim bulundugum kademeye geliyordu ve üzerinde Aselsan yazmasına rahmen % 99 u çin malıdır.Aselsan kobra telsiz içini açıyorduk made in çayna :)))


    Antalya'da Emlakçı parçası :)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ersn
    ersn's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 04/Ekim/2011
    Erkek

    Onu geç son kullanma tarihi geçmiş mühimmatları imha ediyolar , niye imha ediyosun gönder doğuya eğitim yapsınlar pkk ya durduk yere sıkamazlar götleri yemezde bare bırak eğitim yapsınlar adamlar şehit olma ihtimalları %90.Bende mühimmat depoda askerliğimi yaptım uzmanlar astsubaylar tarihi geçen mermileri imha etmiyodu evine torbayla mermi götürüyodu aq .Orduda çok oç var çook


    küfrederiz villalara kulübeden
Toplam Hit: 3863 Toplam Mesaj: 37