Türk Değilim Türkiyeliyim..
-
Kardesim bu söz nedir ya en çok sinir oldugum sözlrden biri bunu kullananların çogu hatta tamamına yakını ben kürdüm diyen insanlar ama bu insanlar aynı zamanda bize ikinci sınıf insan muamelsi yapıyorlar bizde bu vatanın çocuklarıyız diyenler bu söz direkt olarak ayrımcılıgı ifade etmiyormu hem gelin bize okul hastane yol yapın diyolar hemde türk lüğü kabul etmiyolar bunlar ne istiyolar anlamdım gitti
-
Tayyipte demişti bunu yannış hatırlamıosam. başbakan gurur duyarak ben Türk'üm demiyor, gizli başbakanını kürt lideri zapsu yapmış onu bunu ne die sölüosun ki şimdi.. :)
-
TEINER çok doğru yazmışsın.Bişey istedikleri yok,kaşınıyorlar işte..
-
ewet tayyip de demişti.. bu ülkeyi türkler kurdu adından belli zaten TÜRKiye.. abd ye benzetmeye çalışıyolar bizi çok ırklı bi devletmiş gibi.. nası abdyi ingilizler kurdu ama hiçbiri ingilizim demez.. onlara benzetmek istiyo o.ç. ları
-
biraz araştırın kürt halkının varlığını. Kürt halkının varlığını inkar ederseniz sanırım 24 anayasında yer alan kanunu hiçe saymış olursunuz. Orda Bu ilkede iki kavim yaşar, Türk ve Kürt kavmi diye belirtilmiştir..Sonra çıkarılmıştır. Demek ki kürt halkı kabul edilmiştir. Kürtler in ayrı bir tarihi var.Nasıl Türk,alman arap farklı köken ise bunun aynısı kürtler içinde geçerli.. İlk yerleşim yerleri mezopotamyadır.Okuduğum bir kitap da türkler göçebelik hayat yaşarken kürtler anadoluya yerleşmişlerdir..
Adam Kürt ama Türk vatandaşı.Alman olup da Türk vatandaşı olan da var. Aynı söz onun içinde geçerli olmalı... -
Türkiye Cumhuriyetine Vatandaşlık Bağıyla Bağlı olan herkes Türktür.
analatabildim umarım (:
ben türk deilim diyen gidebilir.başka ülkelerde var -
hackermemo, abd de yaşayanlar ingiliz değil. ABD de yaşayan tek bir millet ya da çoğunlukta olan bir millet yok. Hatta ABDliler bir Amerikan milliyeti ruhu uyandırmak için, sosyal bilimleri kurmuşlardır. (Sosyolog olucam da :D) Ayrıca ABDyi ingilizler kurmadı. İngilizler kurdu demek büyük britanya eliyle kuruldu anlamına gelir, bilakis büyük britanya, ABDyi kurmak isteyen ingiliz kolonilerine savaş açmıştır, bundan yararlanıp büyük britanyanın dalağına tükürmek isteyen osmanlı donanma ile silah yollamıştır. bunun yanında büyük britanya ile savaşı kaybeden fransa da bir an düşünüp o da büyük derecede silah yardımında bulunmuştur kolonilere.. Osmanlı asla geçmez arşivlere ama fransa geçer.. neyse onlar ben amerikalıyım der çünkü tek bi millet yok orda.. Onlar federe bi devlet ama biz değiliz. Federe devlet isteyen s*kt*rolsun gitsin.. Dağa çıkıp en fazla bebeğe kadına kurşun sıkar..
-
ReaL_KurD geLsin yorum yapsın da görün nan :D en güzeL cevabı o verir
-
Hangi Amerikan vatandaşı ırkını öne sürüyor..Zaten etnik bir milleti yokken oluşmasına rağmen hepsi Amerikanım diyor.Peki ne ifade ediyor senin için bu ertan..O kadar karışık olmalarına rağmen hepsi ben Amerikan(birde gururla) diyebiliyor.Biz niye diyemiyoruz.Kürtsen Kürtsün kardeşim bana ne..Ama ondan önce Ben Türkiyeliyim diyebilmeli..
-
ertan hocam kürtler tabiki var onları tanımamak olmaz ama bu kardeşlerimizin tarihinden bi örnek verirmisin pek bilgiye sahip deilimde bu konuda
-
biraz araştırın kürt halkının varlığını. Kürt halkının varlığını inkar ederseniz sanırım 24 anayasında yer alan kanunu hiçe saymış olursunuz. Orda Bu ilkede iki kavim yaşar, Türk ve Kürt kavmi diye belirtilmiştir..Sonra çıkarılmıştır. Demek ki kürt halkı kabul edilmiştir. Kürtler in ayrı bir tarihi var.Nasıl Türk,alman arap farklı köken ise bunun aynısı kürtler içinde geçerli.. İlk yerleşim yerleri mezopotamyadır.Okuduğum bir kitap da türkler göçebelik hayat yaşarken kürtler anadoluya yerleşmişlerdir..
Adam Kürt ama Türk vatandaşı.Alman olup da Türk vatandaşı olan da var. Aynı söz onun içinde geçerli olmalı...
--------
Ertan nerden okuyorsunuz bunları bilmiyorum ama Kürt halkı mı topluluğu mu ne diyorsanız tarihin hiç bir sahnesinde yer almamıştır bugüne kadar.. Kürtler Türklerden ayrılan bir kavimdir.. Bunun başka bir açıklaması yoktur. Bu benim alanım ertan, Kürt die bişey yoktur demiyorum ama tarhi sahnesinde hiçbir zaman bulunmamışlardır kendi başlarına.
Toplam Hit: 4475 Toplam Mesaj: 39