Türk Düşmalığı (Türkofobi)
-
maximuss bunu yazdı:
-----------------------------
turkofobinin kokleri avrupada, perslerde , cinde hunlar .hindistanda timur , Afrikada araplarda memluklerden dolayi baslar . bu kadar basit !
Sadece bu kısmına ve ilk defa katılıyorum :W -
HighElf bunu yazdı:
maximuss bunu yazdı:
"ürkofobyanın kökleri hacli seferlerine dayanir "
daha girisinden cemaat yazisi oldugu belli :)
turkofobinin kokleri avrupada, perslerde , cinde hunlar .hindistanda timur , Afrikada araplarda memluklerden dolayi baslar . bu kadar basit !
-----------------------------yapma gözünü sevim ne ettin o zaman Türk boyları birbirne giriyordu. O zamanalr türkler arasında tam bir birlik yoktu birbirine karşı mı türkofobi duyacaklar :D
-----------------------------haci gecenlerde bana birisi , "turk tarihi bilmiyorsun" yazsmisti , cunku bana onerdikleri bir tarihcinin adini bilmiyordum ( isimlere fazla takilmam , kaynak konusunda ) . Ama turkler kendi aralarinda savas mantigin cok sacma geldi .
avrupanin kokeni guney orta asyadir , ari ( tocharyan ) lar. Bunlari avrupaya goce zorlayanlar hunlardi , sonrasinda tekrar atilla ile hunlar bunlarin ebelerini atla , avrupada kosturdu :)
perslerde bu yuzden hunlari sevmez , iran ( ari ) halklarinin anasini fazla yakindan sevmisiz hunlarla , hunlarla cine yaptiklarimiz malum :)
hindistanda bildigim ilk mukaatimiz timurla oldu , sonra baburlerlede oldu :) ama sitah timura kismetmis .
afrikadaki ilk turk egemenligi , araplarin kole aldiklari kafkas kipcaklari memluklerle baslar ...
uzun oldu ...
-
benim bildiğim kadarıyla çinliler türkleri pstalıyor türkler almanları postalıyor almanlarda(cermen veya ari ne derseniz) geri kalanları postalıyor
-
Dünya üzerinde üç temel ırk var zaten kafkasyan mongolyan ve negroyan ingilze yazılışlarını bilmiyorum :D türkler mongolyan gurubunun turanid kolundan avrupalılar ise kafkasyalı türkler doğal olarak orta asyadan gitmek zorunda kalında (çin,doğal kaynaklar, su vb.) kafkasyalıları sürüyor öyle gidiyor işte. Ama o zaman başlamıyor türk korkusu çünkü o zaman türk diye birşey yok türk ismi malazgirt savaşından sonra tanıyor avrupa ...
-
Yaşlı Kurt sokak köpeğinin maskarası olurmuş.. ;)
-
Türkler müslüman olmasa "türkfobi" diye birşey de olmazdı.
Adamlar islamdan korkuyorlar açıkçası.
-
HaYVaN bunu yazdı:
Türkler müslüman olmasa "türkfobi" diye birşey de olmazdı.
Adamlar islamdan korkuyorlar açıkçası.
-----------------------------zaten arnavutlara boşnaklara filanda ırkçılık yapmalarının sebebi islam ...
-
AbdullahAzad bunu yazdı:
demekki zamanında iyi koymuşuz :)
----------------------------- -
HighElf bunu yazdı:
Dünya üzerinde üç temel ırk var zaten kafkasyan mongolyan ve negroyan ingilze yazılışlarını bilmiyorum :D türkler mongolyan gurubunun turanid kolundan avrupalılar ise kafkasyalı türkler doğal olarak orta asyadan gitmek zorunda kalında (çin,doğal kaynaklar, su vb.) kafkasyalıları sürüyor öyle gidiyor işte. Ama o zaman başlamıyor türk korkusu çünkü o zaman türk diye birşey yok türk ismi malazgirt savaşından sonra tanıyor avrupa ...
-----------------------------avrupalilara gore caouscoid(kafkas) , ariye dahil edilir ( avrupali irklara ) . mongolid(asya irklari cekik gozlu ) , negroid (siyahi irk ) bide semitik ( arap , yahudi irki ).
turan tipini avrupali kabul etmek istemez. kisik goz , cekik gibi duran kisik bademsi gozler , asyali kadar olmasada belirgin derecede cikik elmacik kemikleri. ornekleri mevcut ... (turanid tiptekiler )
birkac ornek .
ama avrupali kabul etmek istemez :)
pashtunlar, avrupali irkin kokenleri bunlardan geliyor :)
-
Buna birşey diyen yokki :D Ben sadeca türk korkusunun haçlı seferlerinden sonra başladığını söylüyorum ;)