Türk Irkından Olup Olmadığımızı Nasıl Anlarız
-
Mert_648 bunu yazdı
bilimsel olmasada boy lardan olabilir
örneiğin benim boy çepni boyu
oğuzların 24 boyundan biri
hoca bende çepni boyundan geliyorum.
ayrıca horosandan gelmeyiz.
EmQceR tarafından 17/Kas/13 18:00 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam dünyada çok bariz fiziksel farklar dışında (çekik göz, ten rengi vb..) dışında ırklar arasında öyle bariz bir fark yok.
Yani sen türk ırkı diyorsun ama asya da yaşayan neredeyse bütün halklar aşağı yukarı aynı fiziksel özellikleri gösterir.
Bence olaya kafatasçılık şeklinde Türk ırkı diye yaklaşmak yerine Türk kültürünü benimsemiş insanlar olarak yaklaşman daha mantıklı.
Bu olayı bence en iyi Atatürk özetlemiş.
"Ne mutlu Türk'üm diyene."
-
Irkçıyım ben he belki biyerlerde karışmışmıdır illaki karışmıştır biz ne kadar uckurumuza düşkünsek dedelerimizde öyleymiş. Önemli olan kendini ne kadar Türk hissettiğin. Göğsünü gere gere ben Türk oğlu Türküm diyebiliyorsan sıkıntı yok demektir ırkı felan boşver.
-
EmQceR bunu yazdıMert_648 bunu yazdı
bilimsel olmasada boy lardan olabilir
örneiğin benim boy çepni boyu
oğuzların 24 boyundan biri
hoca bende çepni boyundan geliyorum.
ayrıca horosandan gelmeyiz.
biliyorum hocam baya bi araştırma yaptım bu konuda
avrupada baya bi akrabamızda var :D bunuda es geçmeyelim :D akıncılarımız iyi çalışma yapmış :D
-
renegadealien bunu yazdı
Valla türk cıkıntısı gerçek midir değil midir bilmem ama, bende var :)
Hatta lisede milleti kontrol ederdik, bakardık türk mü değil mi diye :)))
Haha bizde aynen la, siraya dizer kafatası olcumu yapardik :D
Bende var bu arada :D
-
bende yıkanırken burda yaramı var diye inceliyordum sonradan öğrendim türklerin kafatasında oluyormuş çıkıntı
-
renegadealien bunu yazdı
Valla türk cıkıntısı gerçek midir değil midir bilmem ama, bende var :)
Hatta lisede milleti kontrol ederdik, bakardık türk mü değil mi diye :)))
Türklük kontrolü ha :)
hocam beni güldürdün Allah ta seni güldürsün :)
-
benım bıldıgım ensınn ustunde yanı ense koknde bır cıkıntı kemık war mesela bu bende war bende turkum
buna turkluk kemıgıde deerler.. ulku ocaklarına takılanlar bılır mesela bırının turk oldugunu o kemıgı yoklayarak anlıorlar
daha dogrusu anlasılır yanı
-
elini başının arkasına götürdüğün zaman ensenden başının tepesine kadar gittiğinde bir çıkıntı göreceksin. bunun türklere has olduğunu duymuştum.
-
farsçayı oturun araştırın sonra bi de kürtçeyi araştırın, sonra ırkların da diller gibi olduğunu görürsünüz.