Türk Malı Elbise Ayakkabi Vs..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bulusma Fatihi
    Baracuda
    Baracuda's avatar
    Erkek

Turk malı derken neyı kastediyorsumnuz onu bılmek gerek.Sahibi Türk olup uretımı dısarıda ve içeride yapnmı yoska sahibi yabancı olup üretimi burada Türk işçiler tarafından yapanmı? bunu belirtirseniz daha rahat cevap alrısınız.

adam bana çay verdi çay. bana çay verdi. çay veren adam kötü olur mu hiç?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

http://www.karel.com.tr/

http://www.karelkalip.com.tr/

http://www.karelkalip.com.tr/kalip_referanslar.php

aslında okadar kötü değilmiş bizde yurtdışına parça yollayabiliyormuşuz :|

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tutkun
    tutkun's avatar
    Erkek

Baracuda bunu yazdı:
    -----------------------------

Turk malı derken neyı kastediyorsumnuz onu bılmek gerek.Sahibi Türk olup uretımı dısarıda ve içeride yapnmı yoska sahibi yabancı olup üretimi burada Türk işçiler tarafından yapanmı? bunu belirtirseniz daha rahat cevap alrısınız.

Aynen. Ürünlerin üzerindeki alan kodlarına aldanıp da Türk malı sanmayın. Türkiye içinde üretilen tüm ürünlerin barkod numaraları(07.. diye başlıyordu sanırım). Yani sahibinin Türk olduğunu değil, ürünün Türkiye'de üretildiğini belirtir.

Bilen konuşmuyor, konuşan bilmiyor...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

yerli malı yurdun malı herkez onu kullanmalı .. ilk okulda iyi belletmişlerdi bu sözü ne yazık ki aldım mı yabancı marka tercihim neden mi ?

- il ve ilçeye göre değişiyor bulunduğum ilde o kadar da geniş yerli ürüne rastlayamıyorum ..

- hadi var diyelim çeşit ve kalite bakımından yabancılar ağır basıyor. Tekstilde dünya devlerinden biriyiz velakin hiçbirşeyi beğenmiyoruz .

- 1 kere alıyorum sağlam birşey uzun yıllarca giyebiliyorum. Misal ayakkabı ; nike Ön tercihimdir kendimi bildim bileli uzun süre giyerim ..

- iç giyimde ay yıldız tercih ediyorum adamlar hakikaten aldıkları parayı hak ediyorlar

- Gömlek Damattan ki bu sene aldım uzun süre geçmesine rağmen herhangibi bir renk atma vs gibi bir problemle yaşamadım ( damat bizim olması lazım )

Bakmayın böyle dediğime alacaksanız 1 kere alın sağlam alın .. Tabiki ülkemin ürettikleri ön planda olmalı ama yeterli tüketiciye ulaşmadıktan sora ne anlamı kaldı ki ?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    berdush
    berdush's avatar
    Erkek

Kiğilı

Felek Adamın A. qor.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

demin arkadaş demiş vestel beko türkiye de üretiliyor fakat plastigi %100 ithal

nokia da finlandiyada üretiliyor  hoparlörler malezya yada endenozyadan çipler ve slotlar çin den

kapları ve kulaklıkları hiç saymıyorum  sadece finlandiyada birleştiriyorlar

örnek apple ürünleri alayi çin malıdır  iphone çin malıdır

türkiye de yabancı markaların tekstil ürünleri üretilir bir çok tshirt ve kotta made in turkey i görüyorum LTB güzel örnek olabilir buna

önemli olan nerde üretildiği değil sahibinin parayı hangi ülkede yedigidir  türkiye de 100 işçi çalıştırdıgınız paraya çin de 1000 tane çalıştırırsınız hemde 24 saat

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    caldii10
    caldii10's avatar
    Erkek

ayakkabı

nevzat onay  made in turkey  izmir

ayakkabı  behlül kundura (eşrefpaşa) made in izmirturkey

pantalon ceket

sabri özel  made in turkey

kot vs:

mavi jeans,rodi jeans yard's (her ne kadar da  cemaate çalışsalarda)

iç giyim

güven tekstil 100 D 100 türk malı

kompedan (aldanmayın çin  mAlı)

defacto  100 d 100 türk malı

iguana   markası tamamen  türk malı

altınyıldız  100 d 100  türk sermayes ile kurulmuş ve tamamen türk malı. yurt dışı satışkarda centon markasını kullanıyor.

luffian:  izmir torbalı  100 d 100 türk malı.  limon company  firmasına fason üretim yapıyor.

saygılar

Alacakaranlığı hiç sevmem, ya gündüz olmalı ya gece ; kurşun değidiğin ya derinden vurmalı ya namluda kalmalı ; Dost dediğin ya senin gibi olmalı yada hiç olmamalı...!!!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Potansiyel_Virus
    Potansiyel_Virus's avatar
    Dişi

mperk bunu yazdı:

Lc waikiki de

5 Türk ortak var

1 tanesi malatyalı 

1 tanesi safranboluydu diğerlerini tam bilmiyorum fakat 5'i de Türktür.

%7 ydi heralde fransızlara ait olan kısmı.

turk ortaklar el attiginda belli olmustu zaten penyelerin kalitesi aninda degisti :) ilk Lc urunleri ile arasinda daglar kadar fark var

Ucurtmalar ruzgar gucuyle degil,o guce karsi ciktiklari icin yukselirler.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WALLACEs
    WALLACEs's avatar
    Erkek

Kiğılı, Rodi, Lc Waikiki, Colin's, Hatemoğlu, Turkuaz bunlar aklıma gelen Türk firmaları.

TBT'ye Mescit istiyoruz.
Toplam Hit: 6654 Toplam Mesaj: 36