Türk Malı Elbise Ayakkabi Vs..
-
Turk malı derken neyı kastediyorsumnuz onu bılmek gerek.Sahibi Türk olup uretımı dısarıda ve içeride yapnmı yoska sahibi yabancı olup üretimi burada Türk işçiler tarafından yapanmı? bunu belirtirseniz daha rahat cevap alrısınız.
-
http://www.karelkalip.com.tr/kalip_referanslar.php
aslında okadar kötü değilmiş bizde yurtdışına parça yollayabiliyormuşuz :|
-
-
Baracuda bunu yazdı:
-----------------------------
Turk malı derken neyı kastediyorsumnuz onu bılmek gerek.Sahibi Türk olup uretımı dısarıda ve içeride yapnmı yoska sahibi yabancı olup üretimi burada Türk işçiler tarafından yapanmı? bunu belirtirseniz daha rahat cevap alrısınız.
-----------------------------Aynen. Ürünlerin üzerindeki alan kodlarına aldanıp da Türk malı sanmayın. Türkiye içinde üretilen tüm ürünlerin barkod numaraları(07.. diye başlıyordu sanırım). Yani sahibinin Türk olduğunu değil, ürünün Türkiye'de üretildiğini belirtir.
-
yerli malı yurdun malı herkez onu kullanmalı .. ilk okulda iyi belletmişlerdi bu sözü ne yazık ki aldım mı yabancı marka tercihim neden mi ?
- il ve ilçeye göre değişiyor bulunduğum ilde o kadar da geniş yerli ürüne rastlayamıyorum ..
- hadi var diyelim çeşit ve kalite bakımından yabancılar ağır basıyor. Tekstilde dünya devlerinden biriyiz velakin hiçbirşeyi beğenmiyoruz .
- 1 kere alıyorum sağlam birşey uzun yıllarca giyebiliyorum. Misal ayakkabı ; nike Ön tercihimdir kendimi bildim bileli uzun süre giyerim ..
- iç giyimde ay yıldız tercih ediyorum adamlar hakikaten aldıkları parayı hak ediyorlar
- Gömlek Damattan ki bu sene aldım uzun süre geçmesine rağmen herhangibi bir renk atma vs gibi bir problemle yaşamadım ( damat bizim olması lazım )
Bakmayın böyle dediğime alacaksanız 1 kere alın sağlam alın .. Tabiki ülkemin ürettikleri ön planda olmalı ama yeterli tüketiciye ulaşmadıktan sora ne anlamı kaldı ki ?
-
Kiğilı
-
demin arkadaş demiş vestel beko türkiye de üretiliyor fakat plastigi %100 ithal
nokia da finlandiyada üretiliyor hoparlörler malezya yada endenozyadan çipler ve slotlar çin den
kapları ve kulaklıkları hiç saymıyorum sadece finlandiyada birleştiriyorlar
örnek apple ürünleri alayi çin malıdır iphone çin malıdır
türkiye de yabancı markaların tekstil ürünleri üretilir bir çok tshirt ve kotta made in turkey i görüyorum LTB güzel örnek olabilir buna
önemli olan nerde üretildiği değil sahibinin parayı hangi ülkede yedigidir türkiye de 100 işçi çalıştırdıgınız paraya çin de 1000 tane çalıştırırsınız hemde 24 saat
-
ayakkabı
nevzat onay made in turkey izmir
ayakkabı behlül kundura (eşrefpaşa) made in izmirturkey
pantalon ceket
sabri özel made in turkey
kot vs:
mavi jeans,rodi jeans yard's (her ne kadar da cemaate çalışsalarda)
iç giyim
güven tekstil 100 D 100 türk malı
kompedan (aldanmayın çin mAlı)
defacto 100 d 100 türk malı
iguana markası tamamen türk malı
altınyıldız 100 d 100 türk sermayes ile kurulmuş ve tamamen türk malı. yurt dışı satışkarda centon markasını kullanıyor.
luffian: izmir torbalı 100 d 100 türk malı. limon company firmasına fason üretim yapıyor.
saygılar
-
mperk bunu yazdı:
-----------------------------Lc waikiki de
5 Türk ortak var
1 tanesi malatyalı
1 tanesi safranboluydu diğerlerini tam bilmiyorum fakat 5'i de Türktür.
%7 ydi heralde fransızlara ait olan kısmı.
-----------------------------turk ortaklar el attiginda belli olmustu zaten penyelerin kalitesi aninda degisti :) ilk Lc urunleri ile arasinda daglar kadar fark var
-
Kiğılı, Rodi, Lc Waikiki, Colin's, Hatemoğlu, Turkuaz bunlar aklıma gelen Türk firmaları.