Türk Ordusu Rusya Ve İran İle İttifak İstiyor!!!
-
yeni gördüm bunu şöyle düşünün rusya-iran-çin teknoloji-askeri güç-asker sayısı kısaca herşey var olacaktır elimizde.Böyle bir durumda ise rusya yada ittifak kurduğumuz devletler buradaki bölme çalışmalarını rafa kaldıracaktır.Çünkü Türkiye ittifak herkeze nasip olmaz birazcık akılları varsa (ki şüpem yok) bunu bozmak istemezler.
Hindistan zaten çalışmak istiyor.Hisdistanda girerse geri Türk devletleri ve müslüman ülkeler kalır dünyaya bölüp kadere hükmetmek elimizde.Diğer yandan oturup savunma politikası izleyip her 5 sende bir Türkiye nin geleceğini saçma sapan kişilerin belirlemesine göz yumup pkk ile uğraşırız.
Rusya eski gücüne kademe kademe kavuşuyor.İran desen sağlam adamlar sağlam ülke.Yani neyi bekliyoruz hiç kimseyle dost olmayıp savunma politikası izleyip pkknın şehit almasını mı?
Amerika => ingiltere ile müttefik
Rusya => Çin ileBunun gibi dolu örnek vere bilirim.
Türkiye => ???Müttefik mi bütün dünya karşı, istemiyor Türkiye yi.Çünkü korkuyorlar.Fakat yandaş oldukları an sonuna kadar desteklerler çünkü güçlünün yanında olmak güzel birşeydir.
-
Türkiye+Çin+İran+Rusya olas varya hiçkimse karşımıza çıkamazda işte.
-
bilgisayar oyunumu oynuyosunuz. muttefik olup neyi sikiyon tavukmu sikiyon sen. muttefik olacagın ulkelere bak. çin desen insanlar aclıktan bortu bocek yiyor. ayda 50$ paraya 24saat calısan insanlar. butun halk sefil. hindistan mı o çindende sefil. rusyaya baksan insan gucu ve sanayii diger ulkelere gore daha fazla lakin askeri arac gerecleri 60lardan kalma. iran desen alayı capulcu. ne devletin parası var ne halkın. boklarında debeleniyolar. askeriyesi desen somali bile irandan ustun. abd nin 1ayda bastan basa gectigi ırak ile iran denen devlet tam 11yıl savasmıslardır. abdnin 1ayda bastanbasa gectigi bir devletle 11yıl savasan bide ustune galip bile cıkamayan bir devletten ne bekliyosun. niye bütün züürt devletlerle bizi muttefik yapıonuz ak. Allah'a sukur ki TSK bu devletlerle ittifaga girecek kadar salak degil. asıl muttefikler siyasi olanlar degil askeriyenin kurduklarıdır.(tabii buradada cıkarlar soz konusu)
-
dkn işte bir örnek.Yatağa girip ömür boyunca karı koca hayatı yaşayın demiyoruz.
Fark ettiğin gibi yanlızca çıkar işi olacaktır.O adam börtü böcek yiyiyor diye bizde mi yiyeceğiz?
Ayrıca tsk müttefiğe geçmez bu öyle büyükanıt hadi müttefik olalım deyince olunacak birşey değil.Zamanla.Başbakanlar gidip gelecek, bir sürü işte ortaklıklar olacak.
Ne yapıcaz peki hiç bir dostumuz olmadan amerika ve avrupanın kapısında bi taraflarını yalayıp savunma politikasına devam mı edicez?
İşte Türk insanı böyle yeniliğe açık dğeil.Eskişehire tranvay getirildi ilk 3 gün millet ana avrat sövdü aradan 1 yılk geçti Allah razı olsun diyor.Hepsi hepsibir adında dizi çekti youtube de millet demediğini bırakmadı aradan bir kaçbölüm geçti iyiye gidiyorlar denilmeye başlandı.
İstiyorsunuz ki aynı hamam aynı tas olsun.Peki ya amerikaya bağımlı avrupanın kapısında yalvaran, bir yandan pkk bir yandan kürt bir yandan ermeni bir yandan yunan sorununun sebebi Türkiye sürekli savunma politikası izlediği, herkezle iyi geçineyim dediği için değil mi?
Gerçekçi olun biraz ya adamlar şunla ittifak olayım, buraya gireyim şunla barış yapayım diyor.Biz sanki evlenecğeiz gibi bunun ayağı kokuyor bu böcek yiyiyor bu işerken etrafı pisliyor diyoruz.
İleride gittiğimiz yolun yanlış olduğunuı olupta anlarsanız bari zarardan o halde bile dönmek için yanınıza müttefik almaya çalışın.
Tabi Türkiye o zaman bu kadar güçlü olup, kimin yanında olsa her türlü imkanı paylaşa bileceği bir devlet olursa...
-
hoca adamların bocek yemesi onların pis oldugunu deil aç oldugunu gosterir aç. açlıkta fakirligi gosterir. akıl var mantık var züürt devletle muttefik olunurmu. adam sana ne kazanc saglayabilir. ben bunu soyluyorum. nedir bu züürtlerle birlik olma hevesi. benim yazımın herhangi bir yerinde ab nin kapısında bekleyelim abd nin kopegi olalım yazıyormu? kimseyle birlik olmayacaksın. askeri cıkarların dogrultusunda hareket edeceksin sadece. arastırma gelistirmelerini yapacaksın ortak uretimleri vs. yapacaksın daha ilerisi yok. bişeyler basarmak istiyosan bunu baskalarıyla yapamazsın. cunku herkez herzaman birbirinin kuyusunu kazmak icin calısır. ben hiçbir ittifakı desteklemiyorum, hele boyle dunyadaki butun sefillerin toplandıgı bir ittifakı hic desteklemiyorum. sozunu ettiginiz ittifak kore savasındada mevcuttu. kuzey kore, çin, rusya ve varsova paktı bir kutuptu abd ve nato ulkeleri bir kutup. sonra ne oldu kore savasında, bizimde icinde bulundugumuz abd ve nato muttefikleri anasını tersten aglattı bunların. hicbir kesimin parcası olmayacaksın hoca. ittifak; cıkarların sonsuza dek aynı olmadıgı surece (misal abd-ingiltere-israil) gerceklesmeyecek birseydir.
-
Amerikaya bağımlı Avrupaya da bağımlı kalacağız yoksa çok feci şeyler olur 3. dünya savaşı bizden çıkar. Ya Bop ya Nükleer kıyamet.
önce Irakın kuzeyindeki devleti tanıyıcaz onlar 2008 de hava savunma sistemlerini tamamlamış pilotlarını yetiştirmiş ve bağımsızlık ilan etmiş olacak.
Terör olayları artacak bazı şehirler ayaklanma noktasına gelecek ve güneydoğuda birkaç şehrimiz referandum isteyecek, askeriye müdahale etmek isteyecek, çok büyük sorun değil demokrasiyle aşılır. Siyasilerimiz halka gidelim sandığı halkın önüne koyalım diyecek, halk ekonomi bozulmasın çocuklarımız ölmesin diyecek, medyada demokratikleşme çabalarına destek olacak, halkımız medyaya inanır.
Referandumlarla güneydoğudan ve doğudan bağımsız kalacak iller olacak, sonra o illerde başka referandumlar olacak bu şehirler doğudaki devletle fedaratif yapıda birleşecek, bütün bunlar olurken kürt-türk ayrımı inanılmaz boyuta gelecek kürtler kürdistana diye nidalar yükselecek hatta sokakta bile yürüyemeyecekler.
Ayrılan illerdeki nato rezerv kilidi taşıyan petrol kuyuları işletime açılacak, yeni devletin gelir kapısı ABD nin güvencesi, müdahale etme sebebi olacak.
Türkiyeden yaklaşık 4 milyon nüfus doğuya bu yeni devlete kayacak, yaklaşık 2 milyona yakın bir nüfus zorla göç ettirilecek, Irak Türkmenleri Türkiyeye getirilecek tampon bölgeye konacak.
Türkiye bu yeni devlete ambargo koyacak, batı ambargoyu kaldırın demeyecek ama savaşa da karşı çıkacak İsrail kendi müttefik çocuğunu Iraka doğurtmuş olacak. 2010 yılına kadar plan bu. Bunlar kesin olarak gerçekleşecek. ilerisini bilemiyorum.
Aslında yapılacak şey çok basit, kültürel bir değişim gerekiyor, ılımlı islam ve federasyonla doğu illerinin kendi kaderini tayini herşeyi çözer, bol ticaret, kültürel yakınlaşma, milliyetçiliğin tasfiyesi, misyoner faaliyetlerin serbest bırakılması yani tam dini özgürlük mesele bu kadar basit.
-
eh ab ve abd ittifaklarındansa rusia ve iran ittifakları daa hayırlı olur
-
@yay bazı düşüncelerinin mantığı var fakat yeni devlet demişsin bizim ülkemizden çıkacak demişsin. Böyle birşeyin olması bence imkansız. Neden dersen T.C sınırları anayasayla belirlenmiştir ve bu topraklar üzerinde kurulucak yeni bir devlet gibi birşeye ordumuzun izin vermesi söz konusu bile deildir.
Ayrıca şunada inanıyorum ABD ye karşı bu kadar boynumuz eğik olmazsa (ki seçimden sonra gerekli cevap verilir umudu taşıyorum) iraka da gireriz, pkk sorununuda bi 10 sene daha erteleriz. Kürt devleti kurulması biraz zor gibi.
Bu arada ABD sandığımız kadar güçlü bir devlet deildir ki bunu zaten Irakta görebiliyoruz. AB hiç söylemiyorum bence gereksiz bir birleşim zaten tahminler 30 sene sonra böyle bir oluşumun olmayacağını söylüyor.
Son olarakta Çin-Rusya-İran'a değinmek gerekirse, hepsi askeri alanda güçlü devletlerdir. Son zamanlarda İranın savaş teknolojilerinde baya ilerlemiş olduğunu gördük(kendi savaş uçaklarını ve helikopterlerini yapmaya başladılar 100% kendi yapımları). Ayrıca Çin bu şekilde gelişmeye devam ederse ABD dan daha güçlü olacağı varsayılıyor. Tabii ABD buna önlem alabilir. Rusya'da dağılmadan sonra Putin sayesinde yavaş yavaş eski günlerine dönmeye çalışıyor.
-
kaans Lan MaL.. AptaLın OğLu.. Adam AkıLLı Konumayı Öğren GeL .. Uzaa!!..
-
DkN bunu yazdı:
-----------------------------
hoca adamların bocek yemesi onların pis oldugunu deil aç oldugunu gosterir aç. açlıkta fakirligi gosterir. akıl var mantık var züürt devletle muttefik olunurmu. adam sana ne kazanc saglayabilir. ben bunu soyluyorum. nedir bu züürtlerle birlik olma hevesi. benim yazımın herhangi bir yerinde ab nin kapısında bekleyelim abd nin kopegi olalım yazıyormu? kimseyle birlik olmayacaksın. askeri cıkarların dogrultusunda hareket edeceksin sadece. arastırma gelistirmelerini yapacaksın ortak uretimleri vs. yapacaksın daha ilerisi yok. bişeyler basarmak istiyosan bunu baskalarıyla yapamazsın. cunku herkez herzaman birbirinin kuyusunu kazmak icin calısır. ben hiçbir ittifakı desteklemiyorum, hele boyle dunyadaki butun sefillerin toplandıgı bir ittifakı hic desteklemiyorum. sozunu ettiginiz ittifak kore savasındada mevcuttu. kuzey kore, çin, rusya ve varsova paktı bir kutuptu abd ve nato ulkeleri bir kutup. sonra ne oldu kore savasında, bizimde icinde bulundugumuz abd ve nato muttefikleri anasını tersten aglattı bunların. hicbir kesimin parcası olmayacaksın hoca. ittifak; cıkarların sonsuza dek aynı olmadıgı surece (misal abd-ingiltere-israil) gerceklesmeyecek birseydir.
--------------------------hoca muhakkak bir ittifak olmak zorunda eğer sen ittifak olmassan sana karşı ittifak olurlar. kesinlikle bir tarafta olman lazım yoksa en çok zarar gören sen olursun. peki beyler bi soru sorcam haberlerde duymuşsunuzdur ab,abd,rusya arasında bi füze kalkan sistemi olayı var. abd de füze kalkan sistemini avrupada kurulmasını rusya ise türkiyede kurulmasını istiyor sizce neden ?