Turk Telekom Faturasiz Hatta Kapanmamasi Icin Ne Kadar Yükleme Yapmak Gerekiyor?
-
selamlar
baslikta sordugum gibi bu ücreti bilen var mi?
Sitesinde söyle bir sey yaziyor
Ön ödemeli (faturasız) hattınıza asgari yükleme tutarı ve üzerinde TL, herhangi bir paketi yüklediğiniz veya tek seferde 10 TL ve üzeri TL transfer aldığınız tarihten itibaren, 184 gün boyunca arama yapabilir ve aranabilirsiniz.
Bu asgari yükleme tutari nedir? Ben kendi hattimi kaybettim, daha sonra cikartacagim ancak suan kapanmasini istemiyorum (2 türk telekom hatti var). Buna ne kadar yüklemek gerekiyor?
-
Asgari yükleme tutarından kasıt sitesinden yükleme yapmak isteyince yükleyeceğin minimum tutar. Bir arada Telekom'un sitesinde açık vardı. :) Atıyorum minimum 30 lira yükleyebiliyorsan sağ tık öğeyi denetle yapıyorsun tarayıcıdan 30'u 1 TL yapıyordum 1 TL rahatça yükleniyordu. Açık hala devam ediyor olabilir bir kurcalayın. Gerçi açık değilde bug diyelim. Sonuçta 1 lirayı tahsil ediyor sizden.
Bu arada sen yanılmıyorsam yurt dışındaydın. Hattıda kaybetmişsin zaten. Türkiye'ye gelirsen Turkcell Rahat tarifesine geç en temizi. Her ay 2,5 lira civarı telsiz vergisi çıkar. 2 ayda bir 5 lira çıkan vergiyi ödersin o kadar. Faturasız hattaki gibi 90 günde bir kontör yükleme şartı yok. Takip etme angaryasından kurtulursun lan ben en son buna ne zaman kontör yükledim diye düşünmezsin.
mkyb tarafından 09/Haz/20 22:52 tarihinde düzenlenmiştir -
yükleme seçeneklerinde en düşük ne kadarki
-
mkyb bunu yazdı
Asgari yükleme tutarından kasıt sitesinden yükleme yapmak isteyince yükleyeceğin minimum tutar. Bir arada Telekom'un sitesinde açık vardı. :) Atıyorum minimum 30 lira yükleyebiliyorsan sağ tık öğeyi denetle yapıyorsun tarayıcıdan 30'u 1 TL yapıyordum 1 TL rahatça yükleniyordu. Açık hala devam ediyor olabilir bir kurcalayın. Gerçi açık değilde bug diyelim. Sonuçta 1 lirayı tahsil ediyor sizden.
Bu arada sen yanılmıyorsam yurt dışındaydın. Hattıda kaybetmişsin zaten. Türkiye'ye gelirsen Turkcell Rahat tarifesine geç en temizi. Her ay 2,5 lira civarı telsiz vergisi çıkar. 2 ayda bir 5 lira çıkan vergiyi ödersin o kadar. Faturasız hattaki gibi 90 günde bir kontör yükleme şartı yok. Takip etme angaryasından kurtulursun lan ben en son buna ne zaman kontör yükledim diye düşünmezsin.
Numarayi ikide bir degistirmek istemiyorum hocam o yüzden. Bir de belki bu numarayi bir yerde kullanmis olabilirim (sanirim ininal hesap icin).. Ama turkcell'in kampanyasina bakayim nasilsmis. Bir de iki tane hat var..Türkiye'ye 6 ayda bir geldigim icin yükleme problem olmuyordu ancak bu virüs dolayisiyla iptal ettim bileti o yüzden böyle sorun cikti :) aklima geldi hat kapanacak diye..
samaccc bunu yazdıyükleme seçeneklerinde en düşük ne kadarki
hatti kaybettigim icin sitesine giremiyorum hocam.. Belki standart bir ücreti vardir diye düsünmüstüm
-
Numara taşımada numaran değişmiyor ki sadece operatör değişiyor ? Birden bankadan otomatik ödeme talimatı verirsin 2 ayda bir biriken vergiyi çeker otomatik hattın kapanmaz.
-
mesela trcell sitesine en az 35 tl .. enparada 40 tl altı yükleme yok
-
@ mkyb hocam benim aktif bir banka hesabim yok maaleesef türkiye'de. O yüzden otomatik ödeme isi olmaz ama online sistemle kredi kartiyla ödeyebilirim ya da aileden biri öder. Bu vergi olayini da cözemedim, faturasiz hattim ondan da sürekli vergi kesiliyor. Bir siniri vardir diye düsündüm de sanirim her ay..
@samaccc diger hatti buldum, bakalim online sisteme girebilirsem belli olur minimumu
-
Her ay kullan veya kullanma sana telsiz vergisi çıkar kurtuluşu yok. 2010'lara kadar devlet bu vergiyi operatörlerden alıyordu. Operatörlerde abone sayıları artınca kazan kaldırdı. Devlette o zaman müşteriye yansıtın deyince canlarına minnet oldu. Her abonenin her sene artan yıllık vergisi var. 2020 için toplam vergi : 34,15 TL
Operatör bu parayı devlete sene başında peşin olarak veriyor sonra müşteride 12'ye bölüp sene boyunca peyder pey alıyor.
Mesala Vodafone bu işi biraz daha kolaylaştırmış. 6 aylık vergiyi peşin ödersen 1 lira farkla 1 GB internet paketi veriyor.
-
o halde faturali ya da faturasiz farki yok. Peki faturali hat icin sadece vergi ödemek kafi mi? Zaten suan yurtdisindan actiramam o hatti saniyorum.
Bu arada diger hattan mobile online islemlere girdim, 30 TL yaziyordu (siteden girmeye calistim 9520 ye SIFRE yazip yollayin diyor ama burada o numara yok. O yüzden program üzerinden yüklemek
-
İşte o yüzden sana Turkcell rahatı öneriyorum. 90 günde 1 kontör yükleme şartı yok. Faturasız hatta vergiler birikiyor sen yükleyince çekiyor ama 90 günde 1 yükleme şartı var.
Birde Turkcell'in yurtdışında daha fazla operatör ile anlaşması var.
-
tamamdir hocam anladim. Tek avantaji TL yükleme ile ugrastirmiyor. Ancak onda da otomatik ödeme sart anladigim kadariyla. Türkiye'ye geldigimde bir banka hesabi acacagim ya da var olani tekrar aktif ettirecegim sonra dedigin gibi otomatik öde talimati veririm.. Geldigimde 2-3 haftalik geliyorum yilda 2 kez. O ihtiyaci görecek kadar internet + konusma yeterli benim icin. Kafam rahat paketleri iyi görünüyor bakalim. Sagolasin tekrar bilgilendirmeler icin