Türkçe Düşmanlığında Son Nokta
-
seadog bunu yazdı:
-----------------------------
Çok saçma bir şiir bu her kimse yazarı
----------------------------- -
ltcelik bunu yazdı:
En güzelini şair demiş
Be Hey Dürzü
Ne ararsin TANRI ile aramda!...
Sen kimsin ki orucumu sorarsin?
Hakikaten gözün yoksa haramda
Basi açiga niye türban sorarsin?
Raki, sarap içiyorsam sana ne.
Yoksa sana bir zararim, içerim.
Ikimiz de gelsek kildan köpr üye,
Ben dürüstsem sarhosken de geçerim
Esir iken mümkün müdür ibadet?
Yatip kalkip ATATÜRK'e dua et.
Senin gibi dürzülerin yüzünden,
Dininden de soguyacak bu millet
Isgaldeki hali sakin unutma.
ATATÜRK'e dil uzatma sebepsiz.
Sen anandan yine çikardin amma
Baban kimdi bilemezdin serefsiz.
Neyzen TEVFİK
-----------------------------kim yazdi bilmiyorum ama böyle şiire can kurban
-
haksızda değil burdaki sorun söylenende değil söyleyende yani devrimleri sindirememiş birilerinin söylemesinde
osmanlıca denen şeyde zaten bildiğimiz türkçe tek fark arap alfabesinin kullanılması
osmanlıuca arapça ve farsçadan etkilenmiş Türkçe idi
modern Türkçe ingilizce devşirmesi olma yolunda hızla ilerliyor
ayrıca osmanlıcaya gitmeye gerek yok Atatürkün gençliğe hitabesini bile anlayamıyoruz
Türkçe Türk Dil Kurumu önderleğinde linç ediliyor yabancı kelimeler dilimizden arındırılmalı ve birdaha sokulmamalı
-
cran_s bunu yazdı:
haksızda değil burdaki sorun söylenende değil söyleyende yani devrimleri sindirememiş birilerinin söylemesinde
osmanlıca denen şeyde zaten bildiğimiz türkçe tek fark arap alfabesinin kullanılması
osmanlıuca arapça ve farsçadan etkilenmiş Türkçe idi
modern Türkçe ingilizce devşirmesi olma yolunda hızla ilerliyor
ayrıca osmanlıcaya gitmeye gerek yok Atatürkün gençliğe hitabesini bile anlayamıyoruz
Türkçe Türk Dil Kurumu önderleğinde linç ediliyor yabancı kelimeler dilimizden arındırılmalı ve birdaha sokulmamalı
-----------------------------pazartesine öngün demiş bir kurumun ben ta... allahtan içlerinde sağ duyulu insanlar varmış da zamanında böyle aptallıklara fırsat vermemişler.
-
http://www.edebiyatdefteri.com/siir/304967/sair-neyzen-tevfik-e-cevap.html
-
seadog bunu yazdı:
-----------------------------Aynen Katılıyorum
Başı açığa niye türban sorarsın diyor ebe modern! insan sen niye açmaya çalışırsın başörtülüyü önce buna cevap ver kaldıkı çevremde dahil açık bir insana kapan diyer bir dayatma olmamıştır zihniyetin yalanlarıdır bunlar...
-
ne kadar kendinden emin yazmıs :) kesin yazarken kafası çıtırdı :)
-
Ben Neyzen Tevfik'e ait olmayanları bildiğim kadarıyla söylüyorum yine söyliyim. c/p bi yere kadar. Şiir Mutlu Çelik isimli bir emniyet müdürüne aittir. Neyzenle uzaktan yakından alakası yoktur.
-
Neyzen zamanında türban tartışması mı vardı? Şiir neyzene ait değil hatta mahkemelik falan oldu vakt-i zamanında. Diğer konuya gelince harf devrimi olmasaydı bile biz 500 yıl önceki yazıyı anlamayacaktık. Hatta daha basit bir örnek veriyim. Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nde geçen bir çok kelimeyi şu anda kullanmıyoruz. Bu harf devrimiyle ilişkilendriliemez bir durum. Zira dil canlı bir varlıktır ve zaman içinde mutlaka değişime uğrar.Yazı da geçen 1600lü yıllarda Farsça ve Arapça'nın dilimiz üzerindeki etkileri fazlacaydı. Şu anda ise bunun yerini İngilizce falan aldı. Diğer yandan 500 yıl önce yazılmış yazıyı anladıklarına göre dillerinde hiçbir gelişme değişme ilerleme olmadığını iddaa da edebiliriz :D
-
RebelliouS_SouL bunu yazdı:
seadog bunu yazdı:
-----------------------------Aynen Katılıyorum
Başı açığa niye türban sorarsın diyor ebe modern! insan sen niye açmaya çalışırsın başörtülüyü önce buna cevap ver kaldıkı çevremde dahil açık bir insana kapan diyer bir dayatma olmamıştır zihniyetin yalanlarıdır bunlar...
-----------------------------benim çevremde de kapanan birine açıl diye bir dayatma olmamıştır. ama açılan bir sürü insana kapan diye baskı olmuştur. bu yüzden intihar eden akrabam var. koduum yobazları. (bu lafım sana degil)