folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Türkçe Konuş ! (Kampanya)

Türkçe Konuş ! (Kampanya)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek
    hakikaten baydı bu mevzu. türkçeyi türkçe gibi konuşan konuşur. türkçe ve kürtçeyi iyi, ingilizceyi orta, arapça ve zazacayı da düşük seviyede bilmeme rağmen bir gün birinden birine bir karıştırma yapmadım. kendini bilen adam da yapmaz. yapana da uyarmaktan başka yaptırım uygulayamazsın. ürün isimlerinin de yabancı olmasına kimse müdahele edemez, ona ürünün üreticileri karar verir. bu tür konularda ki kampanyalar da onların kulağına tırıs geçer.

kendinize ayığ olunuz
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    egalix
    egalix's avatar
    Erkek
    ReaL_KurD derdé me zımané xwe baş zanı be; turki, kurmanci, erebi.. ferk na kı... ;]

Onemli olan ortada bir dil, biz bunu kullaniyoruz ve bu dilin kurallari var ona uyalim. tamam illa nokta koy cumlenin basini buyuk gibisinden degil ama turkce, turkce olarak kalsin.

Turqch3lesmesin.

ignotum per ignotius obscurum per obscurantius
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NighT-7
    NighT-7's avatar
    Erkek

Bu işte en titiz, sinirli olanlardan biri de benim. Burda da yazmışım birşeyler : http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=49727&sayfa=4#504636

kafamı sinir etmeyin benim mal gibi konuşup. Bu nedir ya :S bi örnek vereyim hemen :

YhA anLaMıoRum choK qüseL.. gibi kelimeler. Olmayacak yerdeki harf düşmeleri, büyük-küçük yazımlar vs. Bunları yapan herkesin ak diyorum. Kim olursa olsun.

...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dunyahali
    dunyahali's avatar
    Erkek
    bende varım yaz benide oraya abi

DiBe VuRmAyA bİrAz DaHa Az KaLdI..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    kaanabak bunu yazdı:
    -----------------------------
    kotusirine bunu yazdı:

... aptal ingilizcenin 250.....

Sadece bu bilgiyi eleştiriyorum ..İngilizcenin temeli milattan sonra 5.YY a dayanır.. 

haklısın.MAdem öyle yaysaydık ya bütün dünyaya Türkçe yi herkez Türkçe konuşsun ingilizce değil ..

hay allahım at gözlükleri işte.Ama sizde haklısınız neyle yayıcaz?

Teknolojimizle mi?, tekstilimizle mi(hani 100 dolara gönderilip etiket basıp 3bin dolara aldığımız montlar kotlar..), yoksa terbiyesizliğimiz, saçma tartışmalarımız, bencilliğimizle mi?

Hocalar Türkçe de değil KHOMPLE sarsılıp kendimize gelmemiz lazım..

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pc-ErrOr
    Pc-ErrOr's avatar
    Erkek

birhttp://img81.imageshack.us/img81/6048/trkek0nulx9.jpg

BuDa Benden Arkadaşlar ...

Dalgasız denizde herkes kaptan.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YaSevYaTerkEt
    YaSevYaTerkEt's avatar
    Erkek

1- Türkçe En Az 10.000 Yıllık Bir Geçmişe Sahiptir

2- İngilizcenin Tarihi En Fazla 500 Yıldır

3- Türkçe Binlerce Yıldır Matematiksel Yapısını, Sözcük Türetme Yetenek ve Kurallarını Aynen Korumuştur

4- İngilizcede Belli Kurallara Göre Yeni Terim Türetme Yeteneği Hemen Hemen Yoktur

Türk Milli Eğitimine İngiliz ve Amerşka Gizli Teşkilatlarının El Atması ve Türkiyede Eğitim Dilinin İngilizce Olması Yani;

Birçok Dersin Türk Öğrencilere, Türk Hocalar Tarafından İngilzce Anlatılması Olayı En Sinsi ve En Tehlikeli Sömürgeleştirme Oyunu Olarak Hala Etkisini Sürdürmektedir

vekiller heyeti - bakanlar kurulu - kabine

içtimai - toplumsal - sosyal

meclis - parlemento

mesele - sorun - problem

usul - yöntem - metod

asgari - en az - minumum

seçenek - alternatif

vs. vs.

* Alıntıdır ( Bye Bye TÜRKÇE [ Oktay SİNANOĞLU ] )

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Emrow
    Emrow's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    zamanındada bolca arapçalaşmış
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YaSevYaTerkEt
    YaSevYaTerkEt's avatar
    Erkek

Emrow bunu yazdı:
    zamanındada bolca arapçalaşmış

Osmanlıcadaki Arapça ve Farsça Alıntılara Rağmen Hakim Yapı Olarak Yine Türkçe Kalmıştır

Türkçeye; Arapça ve Farsça Karışması İslam-ı Bir Bütün Olarak Görme Gereğinden ve Türklerin Kendi İstekleri ve Hevesleri İle Olmuştur.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tayok
    Tayok's avatar
    Erkek
    Ben çok sinir oluyorum insanların bu Türkçe'yi kullanma şekillerine... Ha tamam, yeri geliyor bizde bazen ingilizce konuşuyoruz çünkü Türkçede karşılığını bulamıyoruz; cd vs. gibi. Yalnız işte bilerek Türkçe kelimeleri katletmiyorlar mı çok sinir oluyorum.. Örneğin telefonla konuşan yumuşak kızlar telefonlarını kapatırken hep "BYE" derler. Salak mısın kızım onun Türkçe si var hoşçakal! Sonra soruyorum niye "bye" diyorsun "güle güle, hoşçakal çok kaba kaçıyorda.." , Gelde sinirlenme....
Toplam Hit: 4032 Toplam Mesaj: 31