folder Tahribat.com Forumları
linefolder Download / Dosya Paylaşım
linefolder Türkiye Cumhuriyetin İlk Kağıt Paralarından Örnekler

Türkiye Cumhuriyetin İlk Kağıt Paralarından Örnekler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xtlan
    xtlan's avatar
    Dişi
    renegadealien bunu yazdı:
    -----------------------------

Bende Pul Kolleksiyonu Yaptığımı Sölüom :D

eski bir geyik var di :) gel sana pul koleksiyonumu gostereyim begenmessen giyinir cikariz diye. o geldi aklima

"Toros dağlarının tepelerinde tek bir Türkmen evinin bacası tüter halde kalmış ise, ben bu milletten umudumu kesmem, bayrağımı göğsüme sarar, milletimin istiklali uğruna ölürüm. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK"
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    xtlan bunu yazdı:

8mm sadece para degil baska koleksiyonlarda yapiyorum :) bu parayi toplama amacim.Ataturk un bastirdigi ilk para olmasi.ve milli degerlerimizin nasil yavas yavas kayboldugunun, nasil bazi insanlarin tekeline verildiginin, icinin bosaltildiginin bence guzel bir ornegi olmasindan.

Ayrica ataturkun bastirdigi yine bozkurt sigarasi kutulari ve bozkurt kibritlerinin kutularinida topluyorum :) iste boyle bir sey

Bende elektronik aletlerin için boşaltıp hepsini topluyordum acaba bundan bir koleksiyon olurmu :) :P Ahaha çok güzeldi ya hatta bir keresinde televizyonu komple dağıtıp geri toplamıştım. Yaşım 11 di anne babam gözleri fal taşı gibi açılmış bana bakıyorlardı aklıma geldi senin para aklıma gelice  :))

Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın. 8mm@tahribat.com
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    renegadealien bunu yazdı:

Bende Pul Kolleksiyonu Yaptığımı Sölüom :D

Senin pul koleksiyonuna bakılmaz aranızda bakan varmı? :P

Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın. 8mm@tahribat.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anaconda
    anaconda's avatar
    Erkek

benim elimde 2 tane seri numaraları peşpeşe 100 lira gecen bi arkadasımdan duymus bi adam 400 kagıt teklif etti  o paranın degeri benim gözümde parayla satın alınmaz

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xtlan
    xtlan's avatar
    Dişi
    8mm bunu yazdı:
    xtlan bunu yazdı:

8mm sadece para degil baska koleksiyonlarda yapiyorum :) bu parayi toplama amacim.Ataturk un bastirdigi ilk para olmasi.ve milli degerlerimizin nasil yavas yavas kayboldugunun, nasil bazi insanlarin tekeline verildiginin, icinin bosaltildiginin bence guzel bir ornegi olmasindan.

Ayrica ataturkun bastirdigi yine bozkurt sigarasi kutulari ve bozkurt kibritlerinin kutularinida topluyorum :) iste boyle bir sey

Bende elektronik aletlerin için boşaltıp hepsini topluyordum acaba bundan bir koleksiyon olurmu :) :P Ahaha çok güzeldi ya hatta bir keresinde televizyonu komple dağıtıp geri toplamıştım. Yaşım 11 di anne babam gözleri fal taşı gibi açılmış bana bakıyorlardı aklıma geldi senin para aklıma gelice  :))

:) neden sayilmasin millet nelerin koleksiyonunu yapiyor.efemeracilar var akillara ziyan seylerin koleksiyonlarini yapiyorlar.

"Toros dağlarının tepelerinde tek bir Türkmen evinin bacası tüter halde kalmış ise, ben bu milletten umudumu kesmem, bayrağımı göğsüme sarar, milletimin istiklali uğruna ölürüm. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK"
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Elimde 1876 inin Napolyon parası var 6 köşeli büyük birşey bir işe yara mı?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

bende bi sürü eski demir para ve kağıt paralar var :/ 5 lira 1 para gibi manyak manyak şeyler

bide kısıtlı sayıda basılmış hatıra parası var biraz büyük kolye gibisine çok önemli bi para ama adını unuttum

bunları elden çıkarabilirmiyimki iyi para edermiki :/ 

:|
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xtlan
    xtlan's avatar
    Dişi

cok para etmiyor napolyon paralari 8mm kataloglara bakmak lazim.normal gumus napolyon paralari var 1850-1890 arasinda cikan 15-50 ytl arasinda satiliyor.o kadar para icin satmakdansa hatira olarak kalmasi sanirim daha iyidir :) sendeki paranin ne kadar edecegini bilmiyorum netten bakmak lazim 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    xtlan bunu yazdı:

cok para etmiyor napolyon paralari 8mm kataloglara bakmak lazim.normal gumus napolyon paralari var 1850-1890 arasinda cikan 15-50 ytl arasinda satiliyor.o kadar para icin satmakdansa hatira olarak kalmasi sanirim daha iyidir :) sendeki paranin ne kadar edecegini bilmiyorum netten bakmak lazim 

xtlan satmak gibi bir istegim yokta elimdeki şeyin değeri nedir bilmek isterim yinede bilgili insan varken. O parayı 58 metre derinlikten çıkardım tarihi değeri falan varsa gider veririm müzeye o bakımdan. Gümüş galiba para ama güzel görünüşü be :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xtlan
    xtlan's avatar
    Dişi

bak boyle bir napolyon parasi buldum 1842 50 usd mis katalog fiyati

Toplam Hit: 9818 Toplam Mesaj: 29