folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Türkiye-Irak Sınınırına Yığınak....!!!

Türkiye-Irak Sınınırına Yığınak....!!!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kokainman
    kokainman's avatar
    Erkek
    iran tanzimat fermanı döneminden beri türklere gıcıktır.hiç bir zaman modernleşmemizden ve laiklimizden memnun kalmamışlardır.iranın amacı türkiyenin daha doğrusu anadolu topraklarının şeriatla yönetilmesini sağlamak ve tüm müslümanları bir arada şeriat düzeninde yaşatmaktadır.laik oluşumuz onların bize düşman olması için yeterli bir sebeptir zaten.bunu belirten kendileridir.
    mecliste oylama yapıldıda teskere verilmedi.tayyibin elinde olan bişi deildi onları ordan sokmak.şimdi diceksinki çoğunluk akp li zaten tayyip istese sözünü geçirirdi onlara.öle deil işte.bkz.balıkesir milletvekili akp li ama aynı zamanda tayyibin baş düşmanı.
    ayrıyetten konumuz tayyip deil ama tayyibin amerika uşağı olduğunu hala anlamadıysan sana artık yuh diyorum at gözlüğü takmışsın.başbakan olmadan önce sıfatsız ve ünvansız bir biçimde beyazsarayda ağrlanması herşeyi anlatıyor zaten.

ve son olarak.bitarafından uydurma gibi sözler yukardaki mesajında son olsun

... sorcerer & musket ...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PyRoN
    PyRoN's avatar
    Erkek
    Arkadaşım Kardeşim !! Bana Bi tarafından uydurduğun kıytırık Cümlelerle cevap vermeyecek elinde bi delilin olacak bi haber bi makalen olacak Sen daha Türk İran İlişkilerinden Bi haber Bi Kardeşim olarak Anca Havadan Atar yerden Tutarsın At Gözlüğünü Burada Ben Değilde Sen Takıyor olmayasın???

Türkiye, tüm komşularının hem kendisiyle hem de birbirleriyle dostluk ilişkileri kurarak tüm bölgenin refah ve gönence kavuşmasını istemekte, bu çerçevede stratejik önemi haiz bir bölgesel güç olan İran'la da ilişkilerini mümkün olan en üst düzeye getirmek arzu ve iradesini taşımaktadır. Cumhurbaşkanımız Ahmet Necdet Sezer'in 17-18 Haziran'da İran'ı ziyareti, Türkiye'nin bu arzusunun en üst düzeydeki bir yansımasıdır. Ziyaret, iki ülkenin son yıllarda iyi komşuluk, içişlerine karışmama ve karşılıklı saygı temelinde geliştirilen ilişkilerinin ve ikili işbirliğinin her alanda daha derinleştirilmesi yönündeki ortak kararlılığın vurgulanmasıyla neticelenmiştir.

11 Eylül saldırılarının ardından tüm dünyada güvenlik endişelerinin tırmandığı ve terörizme karşı uluslararası işbirliğinin öneminin ortaya çıktığı bir dönemde girilmiştir. Bu konjonktür içinde, Türkiye ile İran arasında özellikle terörizme karşı mücadele vermek üzere kurulan ortak güvenlik mekanizmalarının önemi bir kat daha artmıştır. İki ülke geçtiğimiz yıllarda kurulan Türkiye-İran Yüksek Güvenlik Komisyonu, Ortak Güvenlik Komitesi ve sınır illeri valilerinin eş başkanlıklarında toplanan alt komiteler çerçevesinde güvenlik işbirliği alanında büyük mesafe katetmiştir. Cumhurbaşkanımızın ziyaretinde bu mekanizmaların daha verimli çalışması için alınabilecek önlemler üzerinde durulmuştur. Cumhurbaşkanı Hatemi'nin İran topraklarında Türkiye'nin güvenlik çıkarlarına ters düşecek hiçbir faaliyete izin verilmeyeceğini teyit etmesi ve varolan mekanizmaların en etkin şekilde çalıştırılması konusundaki kararlılıklarını vurgulaması, bu bakımdan özel önem taşımaktadır.

İki Cumhurbaşkanı görüşmeler sırasında bölgesel ve uluslararası konuları da ele almışlardır. Bu bağlamda, özellikle Irak'taki durumu değerlendirmişler ve Irak'ın toprak bütünlüğü ve ulusal birliğinin korunmasının önemini vurgulamışlar, BM Güvenlik Konseyi kararlarının gereğinin Irak tarafından yerine getirilmesi ve böylelikle Irak halkının sıkıntılarının biran önce sona ermesini temenni etmişlerdir. İki Cumhurbaşkanı ayrıca, Afganistan ve Orta Doğu'daki gelişmeler üzerinde fikir alışverişinde bulunmuşlardır.

İkili ekonomik ve ticari ilişkilerdeki potansiyeli değerlendirmek üzere özel sektör kuruluşlarının inisiyatifiyle hazırlanmış olan Kuruluş Protokolü İran Dışişleri Bakanı Harrazi'nin geçtiğimiz Kasım ayında ülkemizi ziyareti sırasında imzalanan Türkiye-İran İş Konseyi'nin ilk toplantısı Cumhurbaşkanımızın ziyareti sırasında yapılmıştır. Konsey, hiç şüphesiz, ekonomi ve ticaret alanlarındaki işbirliğine yeni boyutlar kazandırılmasında önemli roller üstlenecektir.

İran'la yaklaşık bir milyar dolar seviyesinde bulunan ikili ticaretimizde Türkiye aleyhindeki dengesizlik, geçtiğimiz Aralık ayından itibaren İran'dan doğal gaz alımının başlamasıyla daha da büyüme eğilimine girmiştir. Ziyaret sırasında İran ve Türkiye arasındaki ticaretin dengeli biçimde gelişmesinin işbirliğinin sağlıklı temeller üzerinde güçlenmesine yardımcı olacağı düşüncesi teyit edilmiştir. İki ülke yetkilileri, bu noktadan hareketle, varolan dengesizliğin giderilmesi için yeni mekanizmalar kurulması düşüncesi etrafında verimli görüş alışverişlerinde bulunmuşlardır.

Ziyaret vesilesiyle, ticari ilişkilerin gelişmesi yönünde atılan somut bir adım ise Çifte Vergilendirmenin Önlenmesi Anlaşmasının imzalanmasıdır. İran'ın kısa bir süre önce yatırım ortamını düzenleyen Yabancı Yatırımlar Yasası'nı iç mevzuatına dahil etmesinin ardından imzalanan bu anlaşmayla Türk işadamlarının İran'daki yatırımlarının önünün açılması beklenmektedir. İran ile ilişkilerimizin kültürel boyutunun geliştirilmesi çabalarının bir ürünü olan, Allame-i Tabatabai Üniversitesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı bölümü kurulması fikri, Cumhurbaşkanımızın ziyareti sırasında yapılan açılış töreniyle hayata geçirilmiştir. 1959 tarihli Kültür Anlaşması kapsamında geçen yıl imzalanan Kültür Değişim Programı gereğince açılan bölüm, Türkiye'de halen dört üniversitede eğitim vermekte olan Fars Dili ve Edebiyatı bölümleriyle birlikte iki ülke arasındaki kültürel ilişkilerin geliştirilmesine önemli katkı sağlayacaktır.

Cumhurbaşkanımızın Doğu Azerbaycan Eyaleti'nin başkenti Tebriz'e de giderek bu şehri ziyaret eden ilk Türk Cumhurbaşkanı olması iki ülke ilişkilerinde karşılıklı güvenin ulaştığı noktayı göstermesi bakımından anlamlıdır.
    ALINTIDIR!!

Hea burdada Gene Tayyibi Kötüleyecek Açıklamalarda bulunacan kesin Ne diyim daha ufag beynin okadar alıyor yuksek ihtimal...
    Bu politikalar Hükümetinde Desteğiyle Gerçekleşmektedir ve Gerçekleşecektir...

Yürüüü Beaaa Ehli Deveee Endamını Göreyim,, Senle Geçen Günlerimin E*dadını S*keyim,, Mecnunmuyum Lan Bir a*m İçin Çöllere Düşeyim,, Senide Leylayida Mecnunuda S*keyim!!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kokainman
    kokainman's avatar
    Erkek
    ya kardeşim bana boş boş alıntılar yapma.git o hocana sor ya da git araştır komşu ülkelerimizin dış politikalarını öğren.herşey göründüğü gibi değildir.
    birşey bilmeden böle görünenlere aldanırsınız.sizin gibiler yüzünden bu hale geldik zaten.
    seninle daha polemiğe girmeyeceğim.komşu ülkelerinin dış politikalarını öğrenmen dileklerimle.
    daha benden cevap yok.korktu verecek cevabı yoktu kaçtı tarzı cümlelere kurarsanda şimdiden sölüyorum.herşeye cevabım vardır.ama cahil araştırmamış adama asla cevabım yoktur.

selametle...

... sorcerer & musket ...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PyRoN
    PyRoN's avatar
    Erkek
    Kim Siyasetle daha ilgili , Kim Komşularımızla olan ilişkileri daha iyi biliyo senmi benmi? Kaç kere oy kullandın Hayatında Siyasetin S sinden Anlarmısın?? Amerikanın KöpeKliğini yapamayacak babayiğit Bi ülke Göster bana? Senin Anladığın dilde konuşayım büyük ihtimal lise talebesisin Kardeşim İllaki lisenizde eli dalgalı serseri haraç kesen kabadayi tipli dangalaklar mevcuttur Bi düşün bakalım Bu tasvirini yaptığım Şey Neye benziyo Siayesete bi uyarla bakalım Onlar Hööst Dedimi kıçını kıvırıp götünün üstüne oturmuyomusun hea Şimdi Erkekliğine bok sürdürmemek için Babayiğit Triplere Girmeden kendi kendine soracaksın bu soruyu??
    Kendini kukla Hissettin değilmi bir an? Aldınmı Cevabını...

Yürüüü Beaaa Ehli Deveee Endamını Göreyim,, Senle Geçen Günlerimin E*dadını S*keyim,, Mecnunmuyum Lan Bir a*m İçin Çöllere Düşeyim,, Senide Leylayida Mecnunuda S*keyim!!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek
    İran bizi sevse de sevmese şu an PKKyı destekleyemes.geçen gün eğlem yaptı PKKlılar helikopterle vurdular.
    kokcum o konuda yanlışın var.
    bi ara pkkyı destekliolardı ama artık durum değişti...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek
    yav dövüşmeyin ya dövüşmeyin sinirimi bozmayın

ne diom biliyormusunuz şimdi asker olmak vardı ırak sınırında pkk lıların götlerine mermileri geçirmekk vardı ah ulan ah 18 yaşında askere almazlarmı lam beni :(((

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    fenerist07
    sanaa katılıyorum sessiz olması lazım ama günümüz teknolojisinde bu mümkün değil :))) inşallah bizimklere zarargelmez temizleyip gelsinler a.q :))

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    multiyano
    multiyano's avatar
    Erkek
    ben sizlere geçen boşunamı dedim Askere gıdeceklere Allah yardım etsın dıye alın işte bak yavaş yavaş ırağa gırıyoruz.

imza
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    corvettte
    corvettte's avatar
    Erkek
    SA
    Beyler ne biz ırağa giricez nede musul kerkükü alıp,Misakı Millimizi oluşturucaz.Dünya artık çok hassas güç dengeleriyle dönüyor,artık artık hiçbirşey burayı aldım ilhak ettim olayı değil,diplomasi taa 2.Abdülhamid zamanından beri siyasetin en önemli kalesi.Yani oyun biraz Türkiye biraz iran biraz Amerika ve birazda pkk arasında farklı masalarda aynı kartlarla oynanıyo.Peki bunun bizim için yararı mı var zararı mı?
    Bu elbette bizim gibi sarkaca asılı sallanan bi ülke için çok farklı sonuçlar doğurur artık siyaset yapmak yerine politika üretmeliyiz.Çünkü günlük siyaset artık eskiden olduğu gibi günlük kazançlar bile sağlamıyor.
    Birde Kokainman İran Türkiyeyi sevmiyor demişsin.Evet sevmiyor ama bizi sadece tanzimattan beri değil hiçbir zaman sevmiyor.
    NEDENLERİ:
    1.Türkler eskiden beri doğudan batıya büyük küçük göçler ettiler,bu göçlerini yalnız hazar gölünün kuzyinden yani rusya üzerinden değil irasn üzerinden de yaptılar bu yüzden iran bizi hep olası istilacılar ve düşmanlar olarak gördü.

2.İran(pers) uygarlığı da mısır hint çin vs.uygarlıkları gibi köklü bir uygarlıktan geliyor,bu nedenle türkleri kültürleri nedeniyle bir aşağı görme kıskanma ve kendilerini de yüceltme(kibir) özellikjleri var(hatta bugünki İSLAM rejimi altında bile iranın kendi halkı Acemleri yüceltme arzusu sönmüş değil.

3.İran halkı ve devletiyle şiidir,ve bu bozuk mezhebi türkiyeye osmanlı devrinden ve hatta daha öncesinden beri sokmaya çalışmaktadır.Ehli Sünnete(Sünniliğe) düşmandır.Bozuk fikirlerini yalnız türkiyeye değil arap dünyasına da yaymaya çalışmaktadır.

4.İran devleti tam olarak emin olamasakta en azından görsel olarak İslami rejimle yönetilmektedir,ancak türkiye laik bir devlet olduğu için bu yönden çelişirler.Ancak ben bu konuda türkiyedeki hizbullah vb. şii terör örgütlerinin doğaları gereği türkiyeyi islami rejime geçirmek istediklerini düşünüyorum,ancak bunun arkasında (açıktan!) İran devletinin olduğunu düşünmüyorum,devlet sadece bu tarz yapılanmalara yardım ediyor olabilir ve göz yumabilir.Çünkü Türkiyede Osmanlıda olduğu gibi bir İslam devleti kurulsa bu İranın İslam dünyasının liderliği projesini yerle bir eder.Burada şovenizm yapmak istemiyorum ancak İslam dünyasında Türkiyeden başka gerçek bir lider adayı yok.Hatta bazı İslam ülkelerinin satılmış liderleri bile Türkiyeye yarı gönül almak amaçlı yarı gerçek Osmanlı milletlkeri birliği kurmayı ve bu isim altında islam birliğine geçmeyi öneriyor.
    Saygılarımla...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ByOzaN
    ByOzaN's avatar
    Erkek
    A.B.D irana harekat yapma olasılığına karşı türkiyeye yakın durmaya çalışıyor yeniden bir tezkere olayı olabilir
    Kaz gelen yerden tavuk esirgemiyolar

Yok imzam falan
Toplam Hit: 3136 Toplam Mesaj: 24