Türkiye Kosovayı Tanıdı

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jannissary
    jannissary's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Eylül/2007
    Erkek

    Kosova Meclisi'nin dün bağımsızlığını ilan etmesinin ardından bu ülkenin bağımsızlığını tanıyanlar arasına Türkiye de dahil oldu. Açıklama Bakan Babacan'dan geldi. 

    Kosova Meclisi'nin dün bağımsızlığını ilan ettiğini ve tüm ülkelere Kosova Cumhuriyeti'nin tanınması için çağrıda bulunduğunu ifade eden Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

    ''Türkiye Cumhuriyeti, Kosova Meclisi'nin bağımsızlık bildirgesinin muhtevasını ve unsurlarını memnuniyetle karşılamış ve bu anlayıştan hareketle, Kosova Cumhuriyeti'ni tanıma kararı almıştır. Türkiye, Balkanlar'ın huzur ve istikrara kavuşmasını dış politika önceliklerinden biri olarak belirlemiştir. Türkiye, son yıllarda büyük acılar yaşamış, Balkanlar'da kalıcı barış anlayışının hakim olmasına önem vermekte, Kosova'nın bağımsızlığının, bölge ülkeleri arasındaki istikrar ve güven ortamının takviye edilmesi için de vesile teşkil etmesini temenni etmektedir.''

    Sırbistan'ın, Balkanlar'ın geleceğinde önemli rolü ve sorumluluğu bulunduğunu ve Türkiye'nin, bölgesel ve ikili bağlamda Sırbistan ile ilişkilerinin ve işbirliğinin gelişmesine değer vermekte olduğunu da dile getiren Babacan, açıklamasında, ''Türkiye, Kosova'da hukukun üstünlüğü ile evrensel insan hakları, demokrasi ve çoğulcu değerlerin geliştirilmesi gerektiğine inanmaktadır. Türkiye, Kosova ile komşuları arasında karşılıklı güven ve işbirliği ortamının yaratılmasının zaruret teşkil ettiği görüşünü de taşımaktadır. Türkiye, Kosova ile arasındaki mevcut köklü tarihi, kültürel ve beşeri bağların daha da güçleneceğine inanmakta olup, Kosova'nın kalkınmasını teminen yardım ve katkılarını sürdürecektir'' dedi.

    AA
     


    15-17 yaşları arasında ham bünyeli,cahil,karanlık beyinler tarafından yetişmiş geleceğin statükocu elitleriyle bayağı ve gereksiz tartışmalardan sıkıldığımdan dolayı artık siyasi tartışmalarda boy göstermeyeceğim. o konulara yazanlara dışardan bakıp cahilliklerini nasıl kustuklarını son derece iyi görebiliyorum.size kolay gelsin. isteyen herkes üstüne alınabilir. gocunduysanız pm atabilirsiniz.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Eylül/2005
    Erkek
    Bi de tanımasaydı bari..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hybris
    Hybris's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Haziran/2007
    Erkek
    Kosova'da KKTC'yi tanısın güzel olur

    agile isn’t how fast you can go, it’s how fast you can turn.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JPriest
    JPriest's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Mart/2007
    Erkek

    Hybris bunu yazdı:
    -----------------------------
    Kosova'da KKTC'yi tanısın güzel olur
    -----------------------------

     O biraz zor.. 


    Sen hiç kaval çaldın mı?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DEVSIRME
    DEVSIRME's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Eylül/2007
    Erkek
    kosova tek başına bağımsız olmadı yani bağımsız olmasına yardım eden güçler istemedikçe bu zor.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Eylül/2007
    Erkek
    e artık KKTC'yi  de tanırlar inşallah :)

    "Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Temmuz/2007
    Erkek

    Allah kabul etsin ne diyelim.. abd her zamanki oyununu burda da oynadı..

    türkiyeye karşı nasıl kürtleri kullandıysa ve kullanıyorsa, aynı şekilde ruslara karşı kosovalıları kullanacak, benim saf arnavutlarım da abd bizi seviyor diye sevinecek..

    abd yanlıları orda da büyük oy oranlarıyla başa gelecek, ve orda da benim gibi birkaç kişi çıkıp diyecek bunlar dostumuz değil bizi sömürüyolar diye, ve onlar da kendi milletlerinin mallığından dolayı kafayı yiyecekler.. vs vs her yerde aynı oyun..

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lordvader89
    lordvader89's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 02/Mayıs/2007
    Erkek

    umarım amerikan uşağı olmazlar...

     

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DEVSIRME
    DEVSIRME's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Eylül/2007
    Erkek
    ben arnavutum ama amerikayı sevmiyom :S
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jannissary
    jannissary's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Eylül/2007
    Erkek

    konuyu ben açtım aslında ama yinede kosovanın sadece lafta bi bağımsızlığının olduğunu düşünüyorum. yıllardır türkiye abd başta olmak üzere rusya tehdidi altındaki ülkelerin askeri ve diplomatik destekleriyle direnmiş bi ülke olan kosova yine bu devletlerin çıkarları doğrultusunda bağımsızlığına kavuştu.

    abd rusyaya set çekip,onu soğuk savaş döneminde çevrelemeye çalıştığı gibi çevremelek için bi ülke daha yanına almış oldu,ab ise rusyanın yüzyıllardır balkanlar üzerindeki emellerini bertaraf etmek için destek verdi,nihayetinde türkiye'de hem kıbrıs sorununa örnek teşkil etsin hemde ezeli düşman rusyaya karşı durabilen bir devlet daha olsun diye kosovanın bağımsızlık sürecine yardımcı oldu.

    bundan sonra ab,abd ve türkiyenin kosova'yı bu amaçlar doğrultusunda sık sık kullanmalarına şahit olacağız. misal abd füze kalkanı isteyecek, ab balkanlarda yapıcı güç olma görevini verecek yada türkiye kıbrıs konusu kosovayı örnek göstererek bm'ye götürecek.

    sonuçta kosova çıkar odaklarının amaçları doğrultusunda bi o güruha bi bu güruha hizmet edip duracak.

    zaten bağımsızlık ilanı kutlamalarına bakarsanız ab,abd bayraklarının en az kosova bayrağı kadar çok olduğnu görürsünüz.

    yani kosovalılar kendilerine kimin niye yardım ettiğini gayet iyi biliyorlar.


    15-17 yaşları arasında ham bünyeli,cahil,karanlık beyinler tarafından yetişmiş geleceğin statükocu elitleriyle bayağı ve gereksiz tartışmalardan sıkıldığımdan dolayı artık siyasi tartışmalarda boy göstermeyeceğim. o konulara yazanlara dışardan bakıp cahilliklerini nasıl kustuklarını son derece iyi görebiliyorum.size kolay gelsin. isteyen herkes üstüne alınabilir. gocunduysanız pm atabilirsiniz.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chip
    Chip's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Eylül/2007
    Erkek
    Malesef artık çok geç amerikan uşakları oldular nedenmi diyiceksiniz ? Milosevici oraya yollayan ve müslümanların katledilmesini sağlayan Amerikadır.Bu işte bile onun parmağı vardır.Orayı karıştırıp hem böyle şeylerin olmasına neden oldu.Şimdide oraya yardım ederek orda ülkenin kurulmasına ve böylece Rusyaya ve Sırbistana ben istediğimi yaparım rolünden başka birşey vermedi.Kosova şuan bağımsız olabilir fakat inş Rusya ve Sırbistan birşey yapmaya çalışmaz.Ama artık bunlardan haberi olmayan kosovalılar ise amerikan bayraklarıyla geziyor.Bilmiyolarki Amerikanın nasıl birşey olduğunu ? Ailemin akrabaları gelmişti yazın çok güzel bi kız vardı onlan konuştuğumda bana amerikayı çok sevdiğini ve yardımlarını anlattı tabi bende onların nasıl bir devlet olduğunu anlattığımda ağızları açık kaldı :) [Kız Kosovada Yaşıyor] Yani durum böyle...
Toplam Hit: 9332 Toplam Mesaj: 33