Türkiye Üniversitelerinde Opengl, Directx Kütüphaneleri Öğretiliyor Mu?
-
ODTÜ, İTÜ gibi üniversitelerde OpenGL, Directx kütüphanelerinin kullanımı öğretiliyor mu?
Eğer öğretilmiyorsa nereden öğreniliyor? (Kitapları saymayın)XNA Studio , Gamemaker gibi gereksiz şeylerden bahsetmiyorum bunu da dikkate alalım.
-
Bize bire bir olmasada opengl kullanmamız ve ögrenmemiz gereken ödevler verildi. Hocanin sayfasına koydugu kitaptan ve notlardan bakarak yapmıştık. Benden sonra secmeli ders olarak computer graphics konuldu
-
sandman bunu yazdı
Bize bire bir olmasada opengl kullanmamız ve ögrenmemiz gereken ödevler verildi. Hocanin sayfasına koydugu kitaptan ve notlardan bakarak yapmıştık. Benden sonra secmeli ders olarak computer graphics konuldu
Peki x86 veya x64 CPU Assembly hakkında durum nasıl ?
Ayrıca zannetmiyorum ama Türkiye'deki her hangi bir üniversitede GPU Assembly öğretiliyor mu?
-
Itüde distrubited computing baya gelismis durumda gpu ile en cok onlar ve bau ilgileniyor. Cudo felan baya kullandik ama gpu asm ile ugrasan isi dusende gormedim.
Asm olayı ögretilir ama daha çok secmeli derslerine göre dillerle çalışırsın ama adam gibi bir okula gidersen en azından hocalar ders olarak anlatmasalarda yardımci olur
-
sandman bunu yazdı
Itüde distrubited computing baya gelismis durumda gpu ile en cok onlar ve bau ilgileniyor. Cudo felan baya kullandik ama gpu asm ile ugrasan isi dusende gormedim.
Asm olayı ögretilir ama daha çok secmeli derslerine göre dillerle çalışırsın ama adam gibi bir okula gidersen en azından hocalar ders olarak anlatmasalarda yardımci olur
Peki ODTÜ İTÜ gibi üniversitelerde .Net saçmalığı öğretiliyor mu? Bu dilleri öğrenmek istemeyenler bu dili bırakıp C++ veya Assembly öğrenmek gibi bir şansa sahip oluyorlar mı?
-
Fatih54 bunu yazdısandman bunu yazdı
Peki ODTÜ İTÜ gibi üniversitelerde .Net saçmalığı öğretiliyor mu? Bu dilleri öğrenmek istemeyenler bu dili bırakıp C++ veya Assembly öğrenmek gibi bir şansa sahip oluyorlar mı?
Dersine ve hocasına göre değişmekle beraber artık .Net ve Java ögretmeye başladılar bizim okul gibi bir kaç okulda Python'u da eklediler bence iyide oldu. Sana zaten C/Cpp ve ASM ögreticekler ama hiç bir dili veya sistemi sana sonuna kadar ögretmicekler o iş genelde yüksek lisans'a kalan bir iş.
-
sandman bunu yazdıFatih54 bunu yazdısandman bunu yazdı
Dersine ve hocasına göre değişmekle beraber artık .Net ve Java ögretmeye başladılar bizim okul gibi bir kaç okulda Python'u da eklediler bence iyide oldu. Sana zaten C/Cpp ve ASM ögreticekler ama hiç bir dili veya sistemi sana sonuna kadar ögretmicekler o iş genelde yüksek lisans'a kalan bir iş.
Bilgilendirme için teşekkürler.
Peki basit olarak bir C derleyicisi yazabilecek kadar bilgi nerden öğrenilebilir?
Fatih54 tarafından 28/Mar/13 18:22 tarihinde düzenlenmiştir -
OpenGL/GLUT dersi aldım okulda. Ayrıca ben yakalayamasam da opsiyon programı açıldı isteyenlerin seçmesi için, benzeri kütüphaneleri de kullanabilecekleri.
http://se.ieu.edu.tr/gamedev/courses.html
-
Fatih54 bunu yazdı
Bilgilendirme için teşekkürler.
Peki basit olarak bir C derleyicisi yazabilecek kadar bilgi nerden öğrenilebilir?
Üniversitede ögrenebilirsin.
-
İTÜ , ODTÜ gibi köklü 8-10 üniversite haricinde, geri kalan 160 üniversiteden ; kaç tanesindeki hocalar OpenGL ile ilgili birşey biliyor acaba.
DAÜ'de okuyorum (Kıbrıs Doğu Akdeniz) ve android ile ilgili birşeyler bilen adam yok , oyun konusunda birşey bilen adam yok.
CV'ye baktığında ABD üniversitelerini, ODTÜ'yü, fizik ve matematik bölümlerini okumuş elektronikçiler ve bilgisayar mühendisleri görürsün ama boş.
Bu duruma fitil oluyorum.
---
Windows phone'a uygulama yazıyor arkadaş, bitirme projesi. Bilen adam yok. Android keza öyle ; iPhone 'a hiç girmiyorum bile.
Yahu java, c# biliyorsan ; aç oku, araştır biraz. Hoca oldun da bitti mi ? Yenilikleri takip etmiyor adamlar.
Bu adamların eğiteceği öğrencilerden ne olacak merak ediyorum.
Her koyun kendi bacağından asılıyor. Herkes kendini geliştirecek, kendi başının çaresine bakacak.
Eyvallah hocalar her bilgiyi bilemez, bilse bile 4 senede herşeyi öğretemezler. Fakat dünya değişti ; post pc (bilgisayar sonrası dönem), mobil uygulamalar gibi şeyler var artık.
PRogramlama dilini neyle öğretiyorlar ?? C . O nedir kardeşim ? Adam hayatında programlama görmemiş bilmemiş, C nedir yahu ???
javascript var C dilinden. Onu öğret, adam birşeyler elde etsin ve zevk alsın. Ucu açık, isterse html'e gider. Sonrasında C, C++ verirsin adam gittikçe sever.
Python var ?! Herif python ile programlamaya, bölüme kanı kaynar.
--
Öte yandan C, Java nedir yahu ? Herife kütüphaneler falan gösteriyorlar da adamlar ezbere yapıyor. LAB'larda benim kodları alıyorlar. Benden olmazsa başkasından.
Bu herifler işe atıldığında yaptığı ezbere şeylerin dışına çıkabilir mi ? Bu adamlar lablarda kopya kod alıyorken (ve hayatı boyunca kopya ile iş bitirmişken), yenilikten nasıl bahsedilebilir ???
Üniversiteye, üniversite sistemine uyuz oluyorum. Eskiden örnek gösterilen öğretmenlerin yerine, yani 'aydın nesil yetiştirme' vizyonunu taşıyan öğretmenlerin yerine ; götümüzü devlete dayayalım mantığına sahip vizyonsuz adamların sistemde olmasından nefret ediyorum.
Bu herifler ne sağlam şeyleri biliyor nede bildiklerini öğretebilir.
Bir kaç köklü üniversite ve idealist öğretmen hariç ; birşey bilen adamların hepsi şirkette. O yüzden üniversiteyi falan sallayıp ; ingilizce öğrenerek , video ve kitaplara yoğunlaşmak en mantıklısı. Türkiye'de Türkçe takılarak ne doğru düzgün mantık oturtulur nede programlama dili öğrenilir.
İngilizce öğren, alanda uzmanlaş, Türkiye'de Türkçe sat.
-
@zumsuk, tamamen katılıyorum hocam, ve ek olarak şunlar söylenebilir, öğrencilerin çoğuda kendini geliştirmek için birşey yapmıyor.
gerçi bir mühendislik bölümünde nasıldır bilmiyorum ama ben iki yıllık mezunuyum, şansımıza çok sağlam hocalar girmişti dersimize
hocamız çok sağlam birşekilde ders anlatıyor ama öğrenciler pek fazla dinlemediğinden hatta anlattıklarının boşa olduğunu anladığında
son dönemlere doğru artık oda doğru düzgün ders anlatmayı bırakmıştı...
bitirme projesinde arkadaş birisine site yaptıyor, sözde ben yaptım diyip anlatıyor, hoca hangi dille yazdın diye sorunca sql diye cevap veriyor :)
@Fatih54 .net saçmalığı demişsin, neden saçmalık olarak görüyorsun bilmiyorum, microsoft'u sevmiyebilirsin bende sevmiyorum ama adamların da hakkını yemiyelim, neyse konu bölünmesin. .net'e girmiyelim şimdi.
sorduğun sorunun cevabını merak ettiğin üniversitelerin sayfalarında bulabilirsin. bölümlerin hangi dersleri hangi senede gördüğüna bakabililirsin.