Türkiye‘De Dinini Yaşayan Neden Yobaz-Tarikatçi Olur?
-
Lotus bunu yazdı
senin dinini yaşadığını ben nasıl bilebilirim? senin dinini "yaşadığını" biliyorsam sen dinini yaşamıyor dinini gösteriyorsun, dayatıyorsun demektir, ki buda yobazlığın tanımlarından biridir
yani bir adam için ya bu adamda çok dindar şunu şunu şöyle yapmış on üç bin rekat namazı 15 dakikada kılıyormuş o kadar mübarek adammış diyebiliyorsan bu adam zaten birşey yaşamıyor bir şekilde dini kendine alet ediyordur ki şahsiyet yobaz olarak adlandırılır
kimse kimsenin bilmesine yaşamıyor dinini, o senin karının,kızının,kardeşinin açık saçık gezmesine karışmıyorsa, başkası kapalı giyinen birisine hiç karışamaz ayrıca yukarıdakilerden birisi şeriat getirmek istiyorlar yazmış, ne olacağından korkuyorsa artık, dur ben söyliyim neden korktuğunu;
3-5 sene yatıp çıkarım düşüncesiyle her daim katil olma psikolojisiyle gezen, çıkıncada daha ali kıran baş kesen olurum diye düşünen adamların götlerini kısmasından mı? kocasını bütün mahalleyle aldatan ve içi sızlamadan gezenlerin bitmesinden mi? millet canla başla çalışıp üç kuruş kazanırken kaçakcılıkla, milleti dolandırarak zenginlik içinde yaşayanların bitmesinden mi? haksızların haklılardan daha haklı gösterildiği bir düzenin bitmesin den mi?
-
din kendini herşeye kapamış hiçbirşeyi kabul etmediği gibi kendi düşüncesini başka insanlara baskılamayı şart koşuyor bu sebeple eğer ben bu dine inanıcam diyosan mutlaka böyle olman lazım
bu arada geçenlerde diyanet işleri başkanını dinledim tv de heralde bu güne kadar gördüğün en vizyonu geniş din adamıdır program neydi hatırlamıyorum ama adam akademisyen olduğunu hissettiriyor
-
Dinini yaşamayı yobazlık ve tarikatçilikle karıştırdıkları için dinini yaşamak yobazlık ve tarikatçilik değildir
adam gibi dinini yaşayan kimseylede bu yaftalama yapılmaz zaten.
-
SeyhSamil bunu yazdıLotus bunu yazdı
senin dinini yaşadığını ben nasıl bilebilirim? senin dinini "yaşadığını" biliyorsam sen dinini yaşamıyor dinini gösteriyorsun, dayatıyorsun demektir, ki buda yobazlığın tanımlarından biridir
yani bir adam için ya bu adamda çok dindar şunu şunu şöyle yapmış on üç bin rekat namazı 15 dakikada kılıyormuş o kadar mübarek adammış diyebiliyorsan bu adam zaten birşey yaşamıyor bir şekilde dini kendine alet ediyordur ki şahsiyet yobaz olarak adlandırılır
kimse kimsenin bilmesine yaşamıyor dinini, o senin karının,kızının,kardeşinin açık saçık gezmesine karışmıyorsa, başkası kapalı giyinen birisine hiç karışamaz ayrıca yukarıdakilerden birisi şeriat getirmek istiyorlar yazmış, ne olacağından korkuyorsa artık, dur ben söyliyim neden korktuğunu;
3-5 sene yatıp çıkarım düşüncesiyle her daim katil olma psikolojisiyle gezen, çıkıncada daha ali kıran baş kesen olurum diye düşünen adamların götlerini kısmasından mı? kocasını bütün mahalleyle aldatan ve içi sızlamadan gezenlerin bitmesinden mi? millet canla başla çalışıp üç kuruş kazanırken kaçakcılıkla, milleti dolandırarak zenginlik içinde yaşayanların bitmesinden mi? haksızların haklılardan daha haklı gösterildiği bir düzenin bitmesin den mi?
Nasıl pembe bir dünyan var senin. Ben düzelteyim neden korkulduğunu,
Bkz: http://badraie.com/beforeafter.htm
-
mfatihbodur bunu yazdıBaracuda bunu yazdı
dinini yaşayana kimse bişey demez hocam misal babam son 8 senedir 5 vakit namaz kuran oruç herşey var elinden geldiğince gerektiği gibi yaşıyo ve bize hiç karışmaz ben kardeşim annem içeriz bilir hiç bişey demez. Gerekirse kendi alır getirir çünkü kendine yaşıyo dinin başkasına değil
Yanlış yapıyor, Çünkü islamda bir baba eşinden ve çocuklarından da sorumludur. bırak eliyle alıp getirmeyi içmenize izin vermeyi.. İslamiyet hususunda da sürekli uyarması gerekiyor.
niye hocam? Lud'un eşi helak edilmedi mi? Nuh'un oğlu helak edilmedi mi? Bu kimseler Allah'ın resulleri değil miydi? Kardeşleri tarafından su kuyusunun dibine bırakılan Yusuf'un babası Yakup, oğulları yüzünden suçlandı mı? Oğullarına sırt mı çevirdi?
@Baracuda'nın babası, dinini kendisine yaşıyor. Ayrıca Kuran'da ne söylediğini bildikten sonra namaz bile kılabileceğin söylenir. (bazı arkadaşlar burayı yanlış anlamış. ayetin devamı var. günah değil demiyorum.)
“Ey iman edenler! Siz sarhoşken, ne söyleyeceğinizi bilinceye kadar namaza yaklaşmayın.” (Nisa suresi, 43)
Oysa bize sahte hadisleri sunan hocalar "İçki içen adam 40 gün namaz kılamaz" diye öğretmişti...
attackatak tarafından 03/Şub/14 13:42 tarihinde düzenlenmiştir -
türkiye'de dinini yaşayan yok ki yaşıyorum sanan var. türkiye'nin diğer tüm islam ülkelerinden ayrı bi müslümanlığı var. kuranı, ana dili arapça olandan daha iyi anlıyoruz o derece yani.
inandığın bişeyler olabilir, inandıklarının doğru olduğunu kabul etmesen zaten inanmazsın. ama ille de benim inandığım doğru diye düşünme. ondan sonra gel bir daha de "türkiye'de dinini yaşayan" diye.
-
izzmarit bunu yazdıSeyhSamil bunu yazdıLotus bunu yazdı
Nasıl pembe bir dünyan var senin. Ben düzelteyim neden korkulduğunu,
Bkz: http://badraie.com/beforeafter.htm
senin nasıl kapkara bi dünyan var ki kötülemek için müslüman oldukları şüpheli teröristlerin yaptıklarını ve en kötü fotoğrafları özenle seçtiklerini görmüyorsun?
-
Dini kullanıyorlar, siyasete bulaştırıyorlar, dinini yaşamıyorlar benim ninem dedem yaşıyor mesela (dini yaşama ölçütünü kim neye göre belirliyorsa artık) vs. vs. vs. bir çok sebep sıralanabilir ve dindar bir adama neden yobaz dendiğine dair insanlar bir sürü şey geveleyebilir.
Gelelim işin özüne
Bu mevzu aslen bir zamanlar güç merkezi kilise ile onunla çatışıp kazanan rönesansçılar ararsındaki bir kavgadır.Bu kavgayı kilise otoritesini yıkarak ( hristiyanlığın da içini boşaltarak ) kazanan ekip teknolojisiyle, ekonomisiyle, askeriyle dünyaya hakim oldu.
Kendi tabirleriyle aydınlanma yaşadı ve kiliseyle kavgası sebebiyle dine karşı tutum aldı. Hakikatende o zamanlarki kilise akla mantığa sığmaz işler yapıyor ilginç kararlar alıyordu.Bizler sadece bunların üzerimizdeki yansımasını yaşıyoruz.
Dindara yobaz diyen adamların hepsini toplayın bir bakın BATI onlar için yüksektedir.
Gelişmiştir.
Varılması gereken noktadır.
Yaşam tarzları konuşmaları giynişleri sanatları hep oraya dönüktür.
Bir örnek verecekleri zaman başlarını oraya çevirirler.
Ve dindarı aşağılayarak yobaz kisvesine büründürmek bu tapınmanın bir parçasıdır.Başka hikayeler anlatmaya gerek yok olayın özü bu.
Keyr00t tarafından 03/Şub/14 10:53 tarihinde düzenlenmiştir
Not: Ulus devlet dönemi kapandığı için insanları artık ırklarıyla değil dinleriyle toplum haline getirecekler.Bu yüzden artık bütün mevzularımız din üzerinden yürüyecek. Siyasetinde sosyal bilimlerinde dili bu yönde değişecek.Sadece bu coğrafya değil dünya için böyle olacağını söylüyorum o yüzden muhtemelen çocuklarımız bir dine tabi olmayan yada dindar olmayana yobaz diyecek. -
attackatak bunu yazdımfatihbodur bunu yazdıBaracuda bunu yazdı
dinini yaşayana kimse bişey demez hocam misal babam son 8 senedir 5 vakit namaz kuran oruç herşey var elinden geldiğince gerektiği gibi yaşıyo ve bize hiç karışmaz ben kardeşim annem içeriz bilir hiç bişey demez. Gerekirse kendi alır getirir çünkü kendine yaşıyo dinin başkasına değil
Yanlış yapıyor, Çünkü islamda bir baba eşinden ve çocuklarından da sorumludur. bırak eliyle alıp getirmeyi içmenize izin vermeyi.. İslamiyet hususunda da sürekli uyarması gerekiyor.
niye hocam? Lud'un eşi helak edilmedi mi? Nuh'un oğlu helak edilmedi mi? Bu kimseler Allah'ın resulleri değil miydi? Kardeşleri tarafından su kuyusunun dibine bırakılan Yusuf'un babası Yakup, oğulları yüzünden suçlandı mı? Oğullarına sırt mı çevirdi?
Fatih abi doğru söylemiş. Bir evladın aklı erene kadar o çocuğun yaptıkları kötü veya iyi şeylerden babada nasibini alır.Çocuğun belirli bir zaman sonra yaptığı yanlış haraketlerden baba sorumlu tutulmaz..İslam dininin kitabımızda da belirttiği gibi içki içmek haramdır , günahtır.Baba çocuğunu günaha tetikliyorsa babada en az içen kadar günah alır diye biliyorum.
-
tolgastain bunu yazdıattackatak bunu yazdımfatihbodur bunu yazdıBaracuda bunu yazdı
Fatih abi doğru söylemiş. Bir evladın aklı erene kadar o çocuğun yaptıkları kötü veya iyi şeylerden babada nasibini alır.Çocuğun belirli bir zaman sonra yaptığı yanlış haraketlerden baba sorumlu tutulmaz..İslam dininin kitabımızda da belirttiği gibi içki içmek haramdır , günahtır.Baba çocuğunu günaha tetikliyorsa babada en az içen kadar günah alır diye biliyorum.
Alkol ve kumar, zararı faydasından çok olduğu için günah sayılmıştır.(ayetle sabittir). Eğer içtikten sonra sarhoşluğun gittiyse yani kendini biliyorsan namaz bile kılıyorsun.(ayetle sabittir). Benim gördüğüm ayetler ilk başta normal yazılıyor, sonra ayrıntılı olarak başka bi ayette(başka bir sureye de ait olabilir) anlatılıyor. En doğrusunu Allah bilir. (ben hepsini henüz okumadım)
Çocuk dediğin sabi sübyan değil, düpedüz koca adam işte.. Şimdi onun günahlarından babasının sorumlu olabilme ihtimali sence nedir? Baba örnek olmalıdır, öğüt vermelidir. Görevi budur. Hadi namaz kıl diye zorlamayamaz. Herkesin inancı kendinedir. Allah istese şüphesiz, oğlunu da babası gibi yapardı zaten. (bunun gibi ayetler var. biz onun kalbine mühür vurduk ya da Allah istese bütün insanları mümin yapardı vb.. gibi)
Yukarı da verdiğim kavimlerden Yusuf peygamberi ve babası Yakub'u özet geçeyim. Yusuf'un kardeşleri Yusuf'u kıskanmaktadır. Bir gün karar verirler ve babası Yakub'a ona dikkat edeceğiz, biz ona öğütler vereceğiz diyerek alır götürür. İlk başta öldürmeyi düşünürler, sonradan kuyuya bırakalım bi kervan alır götürür nasılsa onu derler ve bırakırlar. Yusuf'u bi kervan bulup bi aileye satar. Babasına da kurt öldürdü diyerek kanlı gömlek verirler. Yusuf büyür, kocaman adam olur, iftira üzere hapiste vb.. kalır. Sonra da Kral'a açıkladığı rüya tabiriyle saygı kazanıp hazine bakanı olur vb... ayrıntı isteyen Yusuf peygambere ait ayetleri okuyabilirler.
attackatak tarafından 03/Şub/14 13:56 tarihinde düzenlenmiştir
Kuran'da Yusuf peygamberin babası Yakup için kötü bir söz edilmemiştir. Yorumu sana bırakıyorum...
Sakın beni yanlış anlama hocam. Biz bu tür ananemizden, dedemizden ya da tarikatlerden vb.. duyduğumuz şeylerle dini çok farklı tanıyoruz. Hepimiz böyleyiz. Bunun için Atatürk, dinimizi anlamamız için Kuran'ı Türkçe'ye çevittirmiş işte... Osmanlı zamanın da osmanlıca kuran varmıymış? (en azından her evde) Dedelerimize bunları anlatan neye göre anlatmış? Bunları sorgulamak gerekiyor. Sorgulamadığımız için bu haldeyiz zaten...