Türkiyedeki İnternet Hızı
-
Bunu sadece telekoma yada diğer servis sağlayıcılarına bağlayamazsınız. Bu ülkenin teknolojide gelişmişlik düzeyi ile ilgili bir olaydır. Zamanında devletimizin liderleri saçma sapan yerlere harcama yapmasaydı yada cebe atmasaydı gelirleri, teknoloji alanında yapılsaydı yatırımlar bugün bizde 10 mb i 10 lira ya kullanabilirdik en azından.
Yine bir çok kişinin beğenmediği özelleştirmeler olmasaydı siz şuanki hizmetten daha kötü hizmeti daha pahalıya alırdınız. Devlet hizmet vermez, her zaman özel sektörler teknolojiyi ilerletiyor.
Zamanla olacak şeyler bunlar, uydunet ve turkcell de geliştirsin kendilerini rekabet artsın, hem hizmet kalitesi artacak, hemde telekoma bağlılık kalkacağı için fiyatlarda düşecek...
-
internetin pahalı olma sebebi gelişmişlik düzeyinin düşük olması ama genç nufusun çok ve inernete bağımlı olduğunu + nufusumuzun çok oldunu düşünrsek
yakın gelicekte bayağı ileri olucaz diğer ülkelerden + olarak
adsl ve vdsl de upload hızında her hangibi bir kısıtlama yok
ADSL= İngilizce Asymmetric Digital Subscriber Line
asitmetrik yani upload ile download hızı farklı olan bağlantı türü demek =)
+ olarak quic yayılsın o arkadasın dediği hızlar biraz garip fiyatlar çok yüsek
quicnet varsa olduğu yerde kullanır yoksa bekler =)
-
uydunet diyorum abii ... ne telekomda nede tellcom .. sonucda 2 side ayni alt yapiyi kullaniyor ve kullanmaya devam edecekler tellcom tum evlere kadar fiber cekemez .. sadece belirli yerlere .. . sonucda tum adsl hizmet veririciler telekom uzerinden hizmet veriyorlar ve telekomun alt yapisini kullaniyorlar .. bunu sadece degistiren uydunet olacaktir .. kullandigimiz kablo tv sayesinde adamlar internet hizmeti veriyor. .. suan 16 ilde ve belirli yerlerde uygulaniyor .. 6 mbps 120 ytl .. cok fazla olabilir .. ama fiyatlari dusecektir 20 mbps baglanti 2 milyar.) sonuc olarak ki sanmiyorum ki evimizde yakin zamanlarda 100 mbps baglantiya 50 ytl verelim:) bir hayal gibi anca her eve su sekilde fiber baglanti saglanabilir .. kazalizazyon borularindan kablo islemi cekilerek.. yoksa o alt yapinin degismesi zor is .. yada uydunet e onem vermek .. sadece konusmadigimiz halde telefon 10 ytl vergi kesiliyor ..kotali internet nedir bu dunyanin hangi ilinde boyle bir uygulama var turkiyeden baska v verdigimiz paranin karrsiliginda hizmet alabillsek eyw diyecem adama derdini anlatiyosun gerizekali arza kaydina sorun giderilmistir diyor . .=)isi bilen adamlarin olmasi gerekir ... bir salagin koydugu bir video icin youtube engelleyen bir zihniyet olmamasi gerekir...
-
Martech bunu yazdı:
-----------------------------uydunet diyorum abii ... ne telekomda nede tellcom .. sonucda 2 side ayni alt yapiyi kullaniyor ve kullanmaya devam edecekler tellcom tum evlere kadar fiber cekemez .. sadece belirli yerlere .. . sonucda tum adsl hizmet veririciler telekom uzerinden hizmet veriyorlar ve telekomun alt yapisini kullaniyorlar .. bunu sadece degistiren uydunet olacaktir .. kullandigimiz kablo tv sayesinde adamlar internet hizmeti veriyor. .. suan 16 ilde ve belirli yerlerde uygulaniyor .. 6 mbps 120 ytl .. cok fazla olabilir .. ama fiyatlari dusecektir 20 mbps baglanti 2 milyar.) sonuc olarak ki sanmiyorum ki evimizde yakin zamanlarda 100 mbps baglantiya 50 ytl verelim:) bir hayal gibi anca her eve su sekilde fiber baglanti saglanabilir .. kazalizazyon borularindan kablo islemi cekilerek.. yoksa o alt yapinin degismesi zor is .. yada uydunet e onem vermek .. sadece konusmadigimiz halde telefon 10 ytl vergi kesiliyor ..kotali internet nedir bu dunyanin hangi ilinde boyle bir uygulama var turkiyeden baska v verdigimiz paranin karrsiliginda hizmet alabillsek eyw diyecem adama derdini anlatiyosun gerizekali arza kaydina sorun giderilmistir diyor . .=)isi bilen adamlarin olmasi gerekir ... bir salagin koydugu bir video icin youtube engelleyen bir zihniyet olmamasi gerekir...
-----------------------------tellcom quiknet kullanıyorum ben.uploadda 1 mbit..ancak yanlışın var quiknette türk telekom altyapısı kullanılmıyor
-
alicem bunu yazdı:
-----------------------------Martech bunu yazdı:
-----------------------------uydunet diyorum abii ... ne telekomda nede tellcom .. sonucda 2 side ayni alt yapiyi kullaniyor ve kullanmaya devam edecekler tellcom tum evlere kadar fiber cekemez .. sadece belirli yerlere .. . sonucda tum adsl hizmet veririciler telekom uzerinden hizmet veriyorlar ve telekomun alt yapisini kullaniyorlar .. bunu sadece degistiren uydunet olacaktir .. kullandigimiz kablo tv sayesinde adamlar internet hizmeti veriyor. .. suan 16 ilde ve belirli yerlerde uygulaniyor .. 6 mbps 120 ytl .. cok fazla olabilir .. ama fiyatlari dusecektir 20 mbps baglanti 2 milyar.) sonuc olarak ki sanmiyorum ki evimizde yakin zamanlarda 100 mbps baglantiya 50 ytl verelim:) bir hayal gibi anca her eve su sekilde fiber baglanti saglanabilir .. kazalizazyon borularindan kablo islemi cekilerek.. yoksa o alt yapinin degismesi zor is .. yada uydunet e onem vermek .. sadece konusmadigimiz halde telefon 10 ytl vergi kesiliyor ..kotali internet nedir bu dunyanin hangi ilinde boyle bir uygulama var turkiyeden baska v verdigimiz paranin karrsiliginda hizmet alabillsek eyw diyecem adama derdini anlatiyosun gerizekali arza kaydina sorun giderilmistir diyor . .=)isi bilen adamlarin olmasi gerekir ... bir salagin koydugu bir video icin youtube engelleyen bir zihniyet olmamasi gerekir...
-----------------------------tellcom quiknet kullanıyorum ben.uploadda 1 mbit..ancak yanlışın var quiknette türk telekom altyapısı kullanılmıyor
-----------------------------aynen tellcom ayrı bir alt yapıya sahip kendi başına birşey
Peki hocam şöyle birşey olmazmı. 3g sistem var. bluetooot gibi bişe takıyon pc'ye 4 gb limtli kullanıyon. Bunu limitsiz yapsak ve hızları 100mbps e kadar çıkarabilseler. tabiki amacım hemen 100 mpbs kullanmak deil fkat bu şekilde alt yapı olayıda çözülür. kablo karmaşasından kurtulunmaz mı? geçri bu seferde felç oluruz sanırım radyasyondan
-
EmiRReiS bunu yazdı:
-----------------------------Bunu sadece telekoma yada diğer servis sağlayıcılarına bağlayamazsınız. Bu ülkenin teknolojide gelişmişlik düzeyi ile ilgili bir olaydır. Zamanında devletimizin liderleri saçma sapan yerlere harcama yapmasaydı yada cebe atmasaydı gelirleri, teknoloji alanında yapılsaydı yatırımlar bugün bizde 10 mb i 10 lira ya kullanabilirdik en azından.
Yine bir çok kişinin beğenmediği özelleştirmeler olmasaydı siz şuanki hizmetten daha kötü hizmeti daha pahalıya alırdınız. Devlet hizmet vermez, her zaman özel sektörler teknolojiyi ilerletiyor.
Zamanla olacak şeyler bunlar, uydunet ve turkcell de geliştirsin kendilerini rekabet artsın, hem hizmet kalitesi artacak, hemde telekoma bağlılık kalkacağı için fiyatlarda düşecek...
-----------------------------aynen katılıyorum..
-
1 mb kullanıyorum sözde ama vasat:/
telekoma kafam girsin...
-
http://www.dokuzdoksandokuz.com/i/img/qucrertlendirme.png
buradaki 5 mb de 45,32 yazıyoya bu sabitmi
-
JohnD bunu yazdı:
-----------------------------http://www.dokuzdoksandokuz.com/i/img/qucrertlendirme.png
-----------------------------quikneti unutun adamlar boşa reklam yapıyor. eve vs vermiyorlar hizmet hatta hiçbiryere vermiyorlar. illa zengin olcan toplu konutlarda oturcan
-
HanDsomE bunu yazdı:
-----------------------------JohnD bunu yazdı:
-----------------------------http://www.dokuzdoksandokuz.com/i/img/qucrertlendirme.png
-----------------------------quikneti unutun adamlar boşa reklam yapıyor. eve vs vermiyorlar hizmet hatta hiçbiryere vermiyorlar. illa zengin olcan toplu konutlarda oturcan
-----------------------------çakma toplu konut benzeri bi yerde oturuyoruz geçen gelip hatları döşediler. bu gün de destek hattını aradım. bizim adreste daha altyapı işlemi varmış. fiyatlarını sordum 2 sene sonra fiyatlar değişecek dedi.