folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Türkiyedeki İnternet Hızı

Türkiyedeki İnternet Hızı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek

Bunu sadece telekoma yada diğer servis sağlayıcılarına bağlayamazsınız. Bu ülkenin teknolojide gelişmişlik düzeyi ile ilgili bir olaydır. Zamanında devletimizin liderleri saçma sapan yerlere harcama yapmasaydı yada cebe atmasaydı gelirleri, teknoloji alanında yapılsaydı yatırımlar bugün bizde 10 mb i 10 lira ya kullanabilirdik en azından.

Yine bir çok kişinin beğenmediği özelleştirmeler olmasaydı siz şuanki hizmetten daha kötü hizmeti daha pahalıya alırdınız. Devlet hizmet vermez, her zaman özel sektörler teknolojiyi ilerletiyor.

Zamanla olacak şeyler bunlar, uydunet ve  turkcell de geliştirsin kendilerini rekabet artsın, hem hizmet kalitesi artacak, hemde telekoma bağlılık kalkacağı için fiyatlarda düşecek...

.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

internetin pahalı olma sebebi gelişmişlik düzeyinin düşük olması ama genç nufusun çok ve inernete bağımlı olduğunu + nufusumuzun çok oldunu düşünrsek 

yakın gelicekte bayağı ileri olucaz diğer ülkelerden + olarak

adsl ve vdsl de upload hızında her hangibi bir kısıtlama yok 

ADSL= İngilizce Asymmetric Digital Subscriber Line  

asitmetrik yani upload ile download hızı farklı olan bağlantı türü demek =)

+ olarak quic yayılsın o arkadasın dediği hızlar biraz garip fiyatlar çok yüsek

quicnet varsa olduğu yerde kullanır yoksa bekler =)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Martech
    Martech's avatar
    Erkek

uydunet diyorum abii ... ne telekomda nede tellcom .. sonucda 2 side ayni alt yapiyi kullaniyor ve kullanmaya devam edecekler tellcom tum evlere kadar fiber cekemez .. sadece belirli yerlere .. . sonucda tum adsl hizmet veririciler telekom uzerinden hizmet veriyorlar ve telekomun alt yapisini kullaniyorlar .. bunu sadece degistiren uydunet olacaktir .. kullandigimiz kablo tv sayesinde adamlar internet hizmeti veriyor. .. suan 16 ilde ve belirli yerlerde uygulaniyor .. 6 mbps 120 ytl .. cok fazla olabilir .. ama fiyatlari dusecektir  20 mbps baglanti 2 milyar.) sonuc olarak ki sanmiyorum ki evimizde yakin zamanlarda 100 mbps baglantiya 50 ytl verelim:) bir hayal gibi anca her eve su sekilde fiber baglanti saglanabilir .. kazalizazyon borularindan kablo islemi cekilerek.. yoksa o alt yapinin degismesi zor is .. yada uydunet e onem vermek .. sadece konusmadigimiz halde telefon 10 ytl vergi kesiliyor ..kotali internet nedir bu dunyanin hangi ilinde boyle bir uygulama var turkiyeden baska v verdigimiz paranin karrsiliginda hizmet alabillsek eyw diyecem adama derdini anlatiyosun gerizekali arza kaydina sorun giderilmistir diyor . .=)isi bilen adamlarin olmasi gerekir ... bir salagin koydugu bir video icin youtube engelleyen bir zihniyet olmamasi gerekir...

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alicem
    alicem's avatar
    Erkek

Martech bunu yazdı:
    -----------------------------

uydunet diyorum abii ... ne telekomda nede tellcom .. sonucda 2 side ayni alt yapiyi kullaniyor ve kullanmaya devam edecekler tellcom tum evlere kadar fiber cekemez .. sadece belirli yerlere .. . sonucda tum adsl hizmet veririciler telekom uzerinden hizmet veriyorlar ve telekomun alt yapisini kullaniyorlar .. bunu sadece degistiren uydunet olacaktir .. kullandigimiz kablo tv sayesinde adamlar internet hizmeti veriyor. .. suan 16 ilde ve belirli yerlerde uygulaniyor .. 6 mbps 120 ytl .. cok fazla olabilir .. ama fiyatlari dusecektir  20 mbps baglanti 2 milyar.) sonuc olarak ki sanmiyorum ki evimizde yakin zamanlarda 100 mbps baglantiya 50 ytl verelim:) bir hayal gibi anca her eve su sekilde fiber baglanti saglanabilir .. kazalizazyon borularindan kablo islemi cekilerek.. yoksa o alt yapinin degismesi zor is .. yada uydunet e onem vermek .. sadece konusmadigimiz halde telefon 10 ytl vergi kesiliyor ..kotali internet nedir bu dunyanin hangi ilinde boyle bir uygulama var turkiyeden baska v verdigimiz paranin karrsiliginda hizmet alabillsek eyw diyecem adama derdini anlatiyosun gerizekali arza kaydina sorun giderilmistir diyor . .=)isi bilen adamlarin olmasi gerekir ... bir salagin koydugu bir video icin youtube engelleyen bir zihniyet olmamasi gerekir...

tellcom quiknet kullanıyorum ben.uploadda 1 mbit..ancak yanlışın var quiknette türk telekom altyapısı kullanılmıyor

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HanDSomE
    HanDSomE's avatar
    Erkek

alicem bunu yazdı:

Martech bunu yazdı:

tellcom quiknet kullanıyorum ben.uploadda 1 mbit..ancak yanlışın var quiknette türk telekom altyapısı kullanılmıyor

aynen tellcom ayrı bir alt yapıya sahip kendi başına birşey

Peki hocam şöyle birşey olmazmı. 3g sistem var. bluetooot gibi bişe takıyon pc'ye 4 gb limtli kullanıyon. Bunu limitsiz yapsak ve hızları 100mbps e kadar çıkarabilseler. tabiki amacım hemen 100 mpbs kullanmak deil fkat bu şekilde alt yapı olayıda çözülür. kablo karmaşasından kurtulunmaz mı? geçri bu seferde felç oluruz sanırım radyasyondan

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    caves
    caves's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

EmiRReiS bunu yazdı:

Bunu sadece telekoma yada diğer servis sağlayıcılarına bağlayamazsınız. Bu ülkenin teknolojide gelişmişlik düzeyi ile ilgili bir olaydır. Zamanında devletimizin liderleri saçma sapan yerlere harcama yapmasaydı yada cebe atmasaydı gelirleri, teknoloji alanında yapılsaydı yatırımlar bugün bizde 10 mb i 10 lira ya kullanabilirdik en azından.

Yine bir çok kişinin beğenmediği özelleştirmeler olmasaydı siz şuanki hizmetten daha kötü hizmeti daha pahalıya alırdınız. Devlet hizmet vermez, her zaman özel sektörler teknolojiyi ilerletiyor.

Zamanla olacak şeyler bunlar, uydunet ve  turkcell de geliştirsin kendilerini rekabet artsın, hem hizmet kalitesi artacak, hemde telekoma bağlılık kalkacağı için fiyatlarda düşecek...

aynen katılıyorum..

www.tahribat.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayteach
    ayteach's avatar
    Erkek

1 mb kullanıyorum sözde ama vasat:/

telekoma kafam girsin...

Bir Serseriyi Öldürecek Yine Serseri Kurşundur...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JohnD
    JohnD's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

http://www.dokuzdoksandokuz.com/i/img/qucrertlendirme.png

buradaki 5 mb de 45,32 yazıyoya bu sabitmi

DOM..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HanDSomE
    HanDSomE's avatar
    Erkek

JohnD bunu yazdı:

quikneti unutun adamlar boşa reklam yapıyor. eve vs vermiyorlar hizmet hatta hiçbiryere vermiyorlar. illa zengin olcan toplu konutlarda oturcan

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Salu3
    Salu3's avatar
    Erkek

HanDsomE bunu yazdı:

JohnD bunu yazdı:

quikneti unutun adamlar boşa reklam yapıyor. eve vs vermiyorlar hizmet hatta hiçbiryere vermiyorlar. illa zengin olcan toplu konutlarda oturcan

çakma toplu konut benzeri bi yerde oturuyoruz geçen gelip hatları döşediler. bu gün de destek hattını aradım. bizim adreste daha altyapı işlemi varmış. fiyatlarını sordum 2 sene sonra fiyatlar değişecek dedi.

Tren odun seçmez hacı abi...
Toplam Hit: 4886 Toplam Mesaj: 22