folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Türkiye'nin Kaç Dostu Var ... Bulamadım Da...



Türkiye'nin Kaç Dostu Var ... Bulamadım Da...

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    Son olaylarla birlikte israil resmen düşmanımız oldu.Daha doğrusu öyle olduğunu tahmin ediyorum.Şahsen benim için yunanistan, ermenistan dan sonra geliyor.İsraillilerden nefret ediyordum çok daha fazla arttı.

    Bunun dışında , toprağımızda gözü olan bütün ülkelerden, insanlardan tiksiniyor, potansiyel düşman olarak görüyorum.Yunanistan, ermenistan, israil, rusya, amerika, ırak, fransa, ingiltere .... uzayıp gider.

    Peki düşündüm de dostumuz kim ? Amerika mı ? Geçin bu işleri.Türk'ün Türk ten başka dostu yoktur diyoruz.12 Türk devletinden kaçı bu gün bizimle birlikte, en basitinden kıbırıs tanıyan kaç devlet var ? Sanıyorum azerbeycan bile tanmıyor.Yani sözde dostları olan kandırılan bir ülke halini aldık.

    şu konudan bir alıntı yapayım: http://www.tahribat.com/Forum-Avrupalilar-Neden-Serefsiz-103021/5/#1144815

    ---

    http://tr.wikipedia.org/wiki/Nazi_Almanyası

    Wehrmacht'a hızlı bir sanayi altyapısı sağladı. Wehrmacht'ın araç ihtiyacını Krupp, Porsche ikilisi karşılarken Top gibi ağır silahlar için Rheinmetal'ı kullandı. IG Farben Tıbbi ve lojistik ihtiyaçları karşılarken, Siemens gibi firmalarda yeni gelişmekte olan elektronik-radar-haberleşme gibi ihtiyaçlara karşılık verdiler.Kısa sürede (3 sene) Wehrmacht Panzer, Mekanize Piyade, Motorize Piyade tümenlerine sahip oldu ve eski topları ve anti-tank silahlarını PAK serisi ile yenilemeye çalıştı.[7]

    ---

    Türkiye nin kendini geliştirmesi, ilerlemesi gerekiyor.Biz ne yapıyoruz ? Aksine dışarıdan ürün almaya, elimizdekileri satmaya bakıyoruz.Dostumuz yok, düşmanımız çok..

    Bir kaç yıl içinde (10-15) 3. dünya savaşı çıkacağını, değilse bile eşiğine gelineceğini düşünüyorum.Türkiyeninde fazlasıyla üstüne gelecekler.Tarihte ağır savaşlar gören ülkeler kendini geliştirir.Rusya, almanya, japonya (atom bmbası vs.)...

    Osmanlı ve Türkiye asırlardır savaşıyor.Fazlasıyla savaş gördük fakat kendimizi geliştiremiyoruz.İşte buna ister Atatürkçü olup devrimcilik (anlamı yenilikçiliktir fakat rejim yeniliği değil, kendini yenilemek), istersenizde rejimsel olarak bakın...Ne olur olsun Türkiye nin kendini geliştirmesi gerekiyor.

    Bu durumdayken ben dost göremedim.Siz bir tane dost gösterebilir misiniz.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutikula
    Kutikula's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ocak/2010
    Erkek

    Biz yalnızız.Kimsemiz yok ecdadımızın bize miras bıraktığı kudretli kandan ve Allah-u Teala dan başka.Bunlar bize yeter de artar.


    insanın en önemli ayırt edici özelliklerinden biri iletişime açık bireyler olmasıdır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seadog
    seadog's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Mart/2008
    Erkek

    Ben insanları bir arada toplayacak, birleştirecek, güç birliği yapmasını sağlayacak tek olgunun din olduğunu düşünüyorum. Irkların kardeşliğine çokta inanmıyorum.

     


    devlet istatistik ensititüsüne göre kişi başına düşen tuğla öldürüyormuş
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RootB
    RootB's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Ekim/2008
    Erkek

    Kaligula bunu yazdı:
    -----------------------------

    Biz yalnızız.Kimsemiz yok ecdadımızın bize miras bıraktığı kudretli kandan ve Allah-u Teala dan başka.Bunlar bize yeter de artar.


    -----------------------------

    Allah her millete ve insana eşit uzaklıktadır , sen rahat ol ;)

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sivil
    sivil's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Temmuz/2008
    Erkek

    hiç yok azerbeycan bile yeri geldiğinde yamuk yapabiliyor. en büyük düşmanımızda yüze gülüp dost gibi gözüken abd dir

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    celik
    celik's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Ağustos/2009
    Erkek

    ortak çıkarların oldugu dogrultuda dost, cıkarların catısıyorsa düşmansındır..

    bunlar genelde kısa vadelidir..

    bugün canım cicim oldugunla, yarın düşman olabirsin.

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2002
    Erkek

    Versyon1;

    Türkiye sirf Türkiye oldugu icin hic bi dostu yok. Icindeki insanlar bile Türkiye oldugu icin sevemiyor... Onun disinda bulundugu konumu, ordusunun gucu, genc nesil cogunlugu, ve senelerdir basina gelmemis olay olmamasina ragmen yetistirdigi dunya capindaki degerler (ki burda bireysel insanlardan bahsediyorum) yuzunden bircok dostu var. Ayrica musluman nufusun coklugu, ayrica muslumanligi en yasanmasi gerektigi gibi yasayan ulke (bazi bilimsel arastirmalara gore) oldugu icin cok farkli kesimlerdende dostu var. Sirf Mustafa Kemal Ataturkun kurdugu bir ulke oldugu icin bile bu ulkeye guvenen bircok insan var. Ama Türkiyenin Türkiye oldugu icin dostu fazla yok. Hem icerde hem disarda bolca var, ama yeterli DEGIL diye dusunuyorum.

    Versyon 2;

    Türkiye sirf Türkiye oldugu icin hic bi dostu yok. Icindeki insanlar bile Türkiye oldugu icin sevemiyor... Onun disinda bulundugu konumu, ordusunun gucu, genc nesil cogunlugu, ve senelerdir basina gelmemis olay olmamasina ragmen yetistirdigi dunya capindaki degerler (ki burda bireysel insanlardan bahsediyorum) yuzunden bircok dostu var. Ayrica musluman nufusun coklugu, ayrica muslumanligi en yasanmasi gerektigi gibi yasayan ulke (bazi bilimsel arastirmalara gore) oldugu icin cok farkli kesimlerdende dostu var. Sirf Mustafa Kemal Ataturkun kurdugu bir ulke oldugu icin bile bu ulkeye guvenen bircok insan var. Ama Türkiyenin Türkiye oldugu icin dostu fazla yok. Hem icerde hem disarda bolca var, ama yeterli _ diye dusunuyorum.

    Ayrica sirf istanbul yuzunden bile bircok dostu var ulkenin.

    siz karar verin ikisi arasinda.


    anca gidersin...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Temmuz/2009
    Erkek

    Dost ülke yada düşman ülke yoktur... Var olan tekşey çıkarlardır..

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Eylül/2007
    Erkek

    Hiçbir ülke dost bir başka ülkenin yardımı ile varlığını sürdürmemiştir..Devletler çıkar ilişkisi dışında kimse ile dost olmazlar.Boşuna dost most aramayın.Çıkar ilişkisi dışında hiçbir ülke birbiri ile dost değildir.Yakın tarihten bir örnek vermek gerekirse,Almanya 1.dünya savaşına yanındaki dostlarına güvenerek girmedi.Yenildi,savaş sonrası 1 dolar 1 milyar marktı.Üstüne 1929 buhranı gelince,almanya sokaklarında açlıktan ölen insanların cesetlerinden yollar kapanıyordu.10 yıl içinde o bataklıktan yeni bir devlet yarattılar,dünyayı dize getirebilcek kadar büyük bir güçtü bu.Yine dostları yoktu.Ne italya ne japonya hiçbirinin doğru dürüst yardımı olmamasına rağmen Almanya onlara bir çok konuda yardım ediyordu.Sonuçta yine yenildiler.Ve diğer mihver devletlerinin aksine en ağır bedeli yine Almanya ödedi.İkiye bölündüler,bir çok sorun atlattılar ve bugün düyanın sayılı ekonomilerinden biriler.Bu bize bir şey öğretiyor o da,dost aramak yersiz,disiplinli olmak ve çalışmak herkesin dostluğundan üstündür.

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    knuckle
    knuckle's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Aralık/2009
    Erkek

    zumsuk bunu yazdı:
    -----------------------------

    Bu durumdayken ben dost göremedim.Siz bir tane dost gösterebilir misiniz.

     

    -----------------------------

    Türkiye'yi ve Türkleri hiç görmeden, onlarla bir ticaret yapmadan, onlarla komşuluk yapmadan Türkiye ve Türkler'i gerçekten seven, hemde çok seven bir yer var dünyada. Endonezya'da Açe. Eski Endonezya hanedanı. http://tr.wikipedia.org/wiki/Açe. Wiki makalesi bunu anlamanıza yetecek düzeyde.


    fazla uzaklaşmış olamaz...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    MaliAcikgoz bunu yazdı:
    -----------------------------

    Dost ülke yada düşman ülke yoktur... Var olan tekşey çıkarlardır..


    -----------------------------

    yani.

    Atatürk bunu başardı.


    Aldananlar aldanmaktan zevk aldıkları için hile ortaya çıkmıyordu Tolstoy
Toplam Hit: 4709 Toplam Mesaj: 31