folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Türkler 1071"De Girmedi Mi?

Türkler 1071"De Girmedi Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dodobig
    dodobig's avatar
    Erkek
    AntiOksidan bunu yazdı:
    -----------------------------
    Ben tercüme edebilirim.Arkadaş "ben kürdüm sizin tarihiniz falan yok kendi kendinize eğlenin " demek istiyor fakat sitede çekeceği tepkilerden korkuyor,neyse tarihin en köklü milleti ve en KÖKSÜZ kabilesi konusunda bir tartışmaya girmeyelim.

Ağzına sağlık kardeşim ama kürd kelimesini tek başına kullanmışsın.

Artık sosyologlar bile arab kürdü,ermeni kürdü,fars kürdü diye söylüyor.

Çünkü bu yaşam formları tek bir millet değil bir kaç milletin devletten

kaçan eşkiyalarının dağlarda çifleşmesiyle oluşmuş. Bunun en önemli kanıtı

kürdçe denilen böğürtünün bir dil olmayıp 8300 kelimesinin 3080 tanesinin

Türkçe 2000 tanesinin  arapça 1200 tanesinin zent lehçesi 1030 tanesinin 

farsça geri kalan yaklaşık 1000 sözcüğün 700 ünün ermenice ye

ait olmasıdır. Ayrıca sözcük dizilimi hami sami dil ailesinden bir dil gibi değil

Türkçe gibidir. Bu arada Türkçede 105 bin sözcük vardır. sırf atasözleri kürdlerin

böğürtüsündeki kelimelerden fazladır. 

Aynı köyde yaşayanlar birbirlerini zar zor anlar ama  iki kürde bir cümle kurdur

yada tercüme ettir birbiriyle alakası olmaz. sorarsan niye diye  yok o köy kürtçesiymiş

öbürü şehir kürtçesiymiş o buymuş bu şuymuş ....

Birçok kürde soruyorum sen kürdmüsün Türkmüsün diye adam hemen müslümanım diyor.

bukadarda aşağılık kompleksliler.

Şimdi hümanist ve komünist bazı adamlar bana kızabilirler ama sizde kürd krolarını

tanıyın sizi ozaman göreceğim. Hümanizm komünizm kalıyormu. 

Bukadar medeniyetin doğup battığı coğrafyada medeniyetsiz kalıp Parazit oldunuz.

şimdide biji apo biye g.tünüzü yırtarsınız. siz Türkiyenin yağlı kazıklarından başka birşeyini

alamazsınız biz burada oldukça.

NOT: forumda ister nazist ister satanist veya yunan sempatizanı olmak serbest oldugu için yazdım umarım banlanmam :)

www.atsizcilar.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Erkek

arkadaslar bu bilgileri cok daha onceden Kazım Mirşan adlı türkolog zaten ortaya atmıştır. malesef bu adamla dalga geçilmektedir.

kısa bilgiler vermek istedim ama araştırmanızı isterim. ayrıca kazım mirşanında doğru söylediğine inanıyorum

Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    IsLaMiC_ForCe
    IsLaMiC_ForCe's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

kardeşim diger arastirmalara bilimsel manada itirazim yok, daha saglam deliller de var ancak hurrilere dayaniyorsa bu tez, bence fazla heyecan ve zorlamayla olmus, zira hurriler (hurrians) caucasian bir halktir ve dilleri de semitic & indo-european kökenli bir dildir, urartularin diline de yakindir, yani turkic dillerle alakasi yoktur, hurrilerin türklerin atalarindan oldugu nereden cikti, hic alakasi yok, sokaktaki vatandas riza ne bilsin hurriler nereden gelmiş bu bilim adamina milliyetcilik duygularini sömürerek ünlenmeye calismak bilim adina yakismaz..

sümer arastirmalari daha ciddiye alinir bir gercek bence bu tezdense..

"Oku! Yaratan Rabbinin adıyla oku. O insanı alak'tan yaratmıştır. Oku, Rabbin sonsuz iyilikler sahibidir. İnsana bilmediklerini, ve kalemle öğreten, O'dur."
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mr66tr
    mr66tr's avatar
    Erkek

Arkadaslar Kahraman Turk milleti elbetteki bu vatani binlerce yil once yurt tutmustur.Selcuklular Anadoluya girmeden once anadoluda Kuman Kipcak Sibir Bulgar Pecenek Oguz (Guz==Karaman) gibi Turk boylari yasiyorlardi.Onun icin Anadolunun bir Turk yurdu haline gelmesi kolay oldu.O tarihlerde rumlar ve ermeniler bizansin zorlamasi ile trakya bolgesine ve sahil seritlerine gocetmislerdi.

Cok eski donemler hakkinda konusurken Sumerler Mitanniler Subartular Urartular gibi milletlere Turk demek yanlis degil ama tam olarak dogru da degil/Bu milletler Ural-Altay ailesi denen TURAN IRKININ milletleridir.Bu konuda Macar ve Fin arastirmacilar cok yayinlar yapmislardir.Bu arastirmalara gore Anadolu Orta ve Kuzey Avrupa Turan irkinin topraklaridir.Ancak bazi nedenlerden dolayi indo-germen irk bu topraklari elegecirmistir.Sonucta Turkler bu topraklara geri donmusler.Olay budur. Kirmanciler hakkinda ise onemli tarihi belgeler yoktur.Bu nedenle kendilerini Fars Iran tarihine dahil etmeye calisiyorlar.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cyberfalcon
    cyberfalcon's avatar
    Erkek

Anadoluya Türkler Alparslan'dan önce geldiler. Burada anlatılanlar doğruluğu konusunda şüpheliyim, ama olabilir de çünkü zamanında Orta Asyadan Eski dünyanın birçok yerine göçler olmuş. Çin kültürünü kuranların bile kuzeyden gelen göçebe kabileler olduğu kabul edilir. Yine de bu Orta Asyanın anavatan olduğunu değiştirmiyor, çünkü göçlerin kaynağı Orta Asyadır.

Türklerin Avrupaya ilk akını Avrupa Hunları zamanında olmuştur. Daha sonra Abbasiler zamanında Anadolu'da Avasım denilen sınır boylarına Türkler yerleştirilmiştir. Selçuklular döneminde ise Tuğrul Bey zamanında Anadoluya akınlar yapılmıştır.

Burada yazılanlar doğru olsa bile o milletler daha sonra yok olmuş, Anadolu Türk yurdu olmaktan çıkmıştır. Anadolunun Türk yurdu olmasını ve günümüze kadar Türk yurdu olarak kalmasını sağlayan süreç 1071 Malzgirt savaşı ile başlamıştır.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nazmanya
    nazmanya's avatar
    Erkek

dodobig çok güzel tesbitlerde bulunmuşsun bende zazayım, zazalar içinde tespitlerde bulunurmusun.....

dedikleri tahrik edicide olsa bir doğruluğu yok çünkü kürtlerin tarihini kendileri bile bilmiyor adam gibi. hepsi uydurma. kürtlerin oğuz boylarından bile geldiği söylenir tam net bilinmiyor yani. bu arada bilmeyenler için söyleyeyim biz zazalar kürt değiliz, millet aynı olduğunu söylesede aklınızın bir köşesinde dursun.

am şu kıro işine gelince kardeş bende o yörenin insanı olmama rağmen bilki senden daha çok rahatsızım ve senden daha çok çekiyorum. medeniyetin gözünü seveyim.

malazgirt işi küçükken bana çok saçma geliyodu koca bir millet bir zaferle nasıl bir yere girer diye, bu topraklarda öncedende var olmaları gerekir diye düşünüyordum. bence hocalarımızın tespiti doğru inşallah bunu belgeleyebilirler.

http://www.speedtest.net/result/926625321.png
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Erkek

dodobig bunu yazdı:
    AntiOksidan bunu yazdı:
    Ben tercüme edebilirim.Arkadaş "ben kürdüm sizin tarihiniz falan yok kendi kendinize eğlenin " demek istiyor fakat sitede çekeceği tepkilerden korkuyor,neyse tarihin en köklü milleti ve en KÖKSÜZ kabilesi konusunda bir tartışmaya girmeyelim.

Ağzına sağlık kardeşim ama kürd kelimesini tek başına kullanmışsın.

Artık sosyologlar bile arab kürdü,ermeni kürdü,fars kürdü diye söylüyor.

Çünkü bu yaşam formları tek bir millet değil bir kaç milletin devletten

kaçan eşkiyalarının dağlarda çifleşmesiyle oluşmuş. Bunun en önemli kanıtı

kürdçe denilen böğürtünün bir dil olmayıp 8300 kelimesinin 3080 tanesinin

Türkçe 2000 tanesinin  arapça 1200 tanesinin zent lehçesi 1030 tanesinin 

farsça geri kalan yaklaşık 1000 sözcüğün 700 ünün ermenice ye

ait olmasıdır. Ayrıca sözcük dizilimi hami sami dil ailesinden bir dil gibi değil

Türkçe gibidir. Bu arada Türkçede 105 bin sözcük vardır. sırf atasözleri kürdlerin

böğürtüsündeki kelimelerden fazladır. 

Aynı köyde yaşayanlar birbirlerini zar zor anlar ama  iki kürde bir cümle kurdur

yada tercüme ettir birbiriyle alakası olmaz. sorarsan niye diye  yok o köy kürtçesiymiş

öbürü şehir kürtçesiymiş o buymuş bu şuymuş ....

Birçok kürde soruyorum sen kürdmüsün Türkmüsün diye adam hemen müslümanım diyor.

bukadarda aşağılık kompleksliler.

Şimdi hümanist ve komünist bazı adamlar bana kızabilirler ama sizde kürd krolarını

tanıyın sizi ozaman göreceğim. Hümanizm komünizm kalıyormu. 

Bukadar medeniyetin doğup battığı coğrafyada medeniyetsiz kalıp Parazit oldunuz.

şimdide biji apo biye g.tünüzü yırtarsınız. siz Türkiyenin yağlı kazıklarından başka birşeyini

alamazsınız biz burada oldukça.

NOT: forumda ister nazist ister satanist veya yunan sempatizanı olmak serbest oldugu için yazdım umarım banlanmam :)

İmzanı gördükten sonra seninle tartışmaya girmem zaten :)

O ezik, çapulcu adamın sitesi imzanda yazıyorsa, sana iyi yolculuklar hayatında..

Bu arada Islamic_force iyi bi noktaya değinmiş..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mr66tr
    mr66tr's avatar
    Erkek

Konu ile ilgisi yok ama ben ZAZALAR hakkında birkaç kelime yazmak istiyorum.Bugün Tunceli Bingöl Diyarbakır Erzincan ve bir miktada Urfada yaşayan ZAZAların bir kısmı Alevidir.Diğer tüm Alevi kürtler gibi bunlarında Alevi Türkmenler olduğu düşüncesi yaygındır.Ancak ZAZAların nerden geldiği konusu biraz karışık bir mevzu.Bazı bilim adamları onların İranın Kuzeydoğusundaki DEYLEM isimli bölgeden buraya geldiklerini düşünmektedir. Bu bakımdan İran asıllı bir halk olduklarını iddia ederler.ZAZAların bir kısmı da Dümbüli diye bir dil konuşurlar.Bu isim ise DEylem arasında ilşki kurulmaktadır.Çok sağlam iddialar değilse bile yine de sizinle paylaşmak istedim.Sonuçta hepimiz bu güzel ülkenin insanlarıyız.Kim olursanız olun ülkenize sahip çıkın.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Arkadaşlar Türkler tabi ki 1071 den çok önceleri Anadoluda vardırlar... Bu yönde bir çok kanıt vardır.. 1071'deki olay dendiği gibi son Türk akınıdır.. Daha öncede başka bir konuda söylemiştim Alparslanın sıkıntısı Bizans topraklarındaki alevi Türklerin Bizansın önünden tekrar selçuklu içlerine girmesidir der Demirtaş CEYHUN, Bunun dışında Anadoluda Hıristiyan Türkler  de  vardı.. Hatta Kazım MiRŞAN anadoluda bulunmuş bazı el aletlrinin üzerinde ve evlerde Orhun (runik)  yazıyla yazılar bulunduğundan da bahsediyordu...

Dilsel kanıtlara gelince Sümerce ile Türkçe arasında  bir çok ortak sözcük bulunduğundan da bahsedilir Haluk TARCAn kitabında Sümerde Yeraltı Tanrıçası kabul edilien "İnanna" nın pek ala "in ( mağara- yeraltı) ana" demek olduğunbu söylüyordu..

Dil bilimciler dilleri Ural-Altay, Hint Avrupa gibi sınıflara ayırmışlardır fakat bu konuda tam bir birlik de yoktur.. Bazı dil bilimciler bu sınıflandırmaya karşı çıkarlar...

Bu sınıflandırmanın ortya çıkışı da şöyledir Hindistanın Sömürge  olduğu  dönemlerde Bir soylu Himlayalardın dibinde küçük bir topluluk olarak yaşayan Sanskritlerle karşılaşır ve dillerini incelemeye başlar ve bu dildeki esim,esi, esti, sözcüklerinin Latincedeki  olmak yardımcı fiiline çok benzediğini keşfederk Latincenin Sanskritçeden heldiğni keşfeder.... Şindi İtalya nireeee - Hindistan nire? Diye sormak gerekiyor... Buna inanan kavat Latince ( Sanskritçe ) ile Türkçe arasında bir bağ vardır desen neden inanmaz... Kaldı ki Latin kökenli bir dil olan Fransızcada El,İl ( elle,il ) sözcüğü aynen bizim Türkçede kullandığmız gibi 3. Şahıs olarak kullanılır ( el, elalem .. gibi )

Hatta andoluda gelmiş(s)im, gitmiş(s)im, gibi kullanımlar da vardır... Okuldaki Türkçe öğretmenim ( yaşıyorsa Allah sağlık , vefat ettiyse gani gani rahmet versin) bu aradki s nin yanlış kullanım olduğunu söylüyordu ama artık ben bunun -esim, esti gibi  bir yardımcı fiil kökekeninden gelmiş olabileceğini düşünüyorum..

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    selim_pusat
    selim_pusat's avatar
    Erkek
    Yil 1936 Atatürk diyor ki: “Tarih Kurumunun Alacahöyük’te yaptigi kazilar sonucunda bulunan 5500 yillik maddi Türk Tarih Belgeleri Dünya Kültür Tarihini yeniden incelemeye sebebiyet verecek niteliktedir.

Atatürk’ün kendi el yazisi ile yazdiklarina bakalim simdi de.

“Bu memleket dünyanin bekledigi, asla unutamadigi bir müstesna mevcudiyetin yüksek tecellisine yüksek sahne oldu. Bu sahne 7 bin yillik bir Türk besigidir.Besigirüzgarlar salladibesikteki çocuk tabiatin yagmurlariyla yikandi, o çocuk tabiatin yildirimlarindan, simseklerinden, kasirgalarindan evvela korkar gibi oldu, sonra onlara alisti, onlari tabiatin babasi olarak tanidi. Onlarin oglu oldu. Bir gün o tabiat çocugu tabiat oldu simsek, yildirim, günes oldu, Türk oldu. Türk budur, yildirimdir, kasirgadir, dünyayi aydinlatan günestir.”

Atatürk “En asagi 7000 yillik bir Türk Besigidir, Anadolu” diyor. Bu durumda su an bilinen tarihe göre Türklerin 1071’de Anadolu’ya geldikleri varsayimi çöpe gitmiyor mu? Acaba neden Atatürk, 4000 demiyor 5000 demiyor da 7000 yil diyor?

Anne sevinin, sevinin artık Eve dönemedik diye üzülme Ağıtlar yakıp ta sürme yüzüne Sevinin, biz meydanlarda ölsek de Siz sanmayın, şehit kanı kalır yerlerde Bir önder çıkacaktır elbet Bizleri bekliyor simdi Hilal’in gösterdiği şehirde Ben huzur bulacağım Ve karanfiller yetişecek üzerimizde
Toplam Hit: 4917 Toplam Mesaj: 23