Tütüneson Deneyen Var Mı Aranızda ??
-
Ne dersiniz faydası var mı? yada kendisi, arkadaşı bir yakını deneyip de faydasını gören biri var mı? kullanmayı düşünüyorum.. ama önce bir fikir almak istedim..
-
olay her daim kişide biter knk.. zorlama hiç. bırakmak isteyen her türlü bırakır. annem 30 yıldır içiodu bir seferde bıraktı. babam by pass oldu her gün 15 hap alıyo ama rakısı sigarası eksik olmaz.. direnç meselesi yani. gözünü karartıp "ben bırakıyorum arkadaş" diyebiliosan böyle saçma sapan şeylere hiç gerek kalmaz. inş. bırakırsın dileğim. ben şahsen babaya çekmişim, günde 1,5 paket içiorum aileden 2 kişi akciğer kanserinden gitti. bunlardan biri eniştem. ölmeden önce bana "oğlum canın her sigara istediğinde bir tane naneli olips at ağzına.. hem daha ucuz hemde bi zararı yoktur.." demişti. gözleri ağlamaklıydı. bak şimdi hatırlayınca kötü oldum. ben bu öğüdü tutamadım ama sen tutarsan enişteminde kemikleri sızlamaktan kurtulur.... her türlü desteklerim seni bırakmak istiyosan. kafana takılan bişeler olursa pm de atabilirsin. 7/24 konuşurum seninle. yeterki bırakmak istiyorum de.
-
sigarayı bırakmayı düşünmek bile bence büyük adım öncelikle tebrik ederim.Sen ürün hakkında sormuşsun ama ben fazladan bi kaç tavsiyede vermek istiyorum.
Ürünü arkadaşım ve abisi kullandı fazlaca aldıklarından bana da teklif etmişlerdi ama o zmnlar bırakmak gibi bi düşüncem olmadığı için almadım.Bu olay 6ay kadar öcneydi ve şuanda birisi halen bırakmaya calısıyor diğer mi ? Kendisine sigarayı bırakmayacağını ispatlamaktan başka bişey yapmadı bence.Kısacası ikiside etkinbir yararını görmedi.Evt ürünü kullandıktan sonra sitesende sigara içemiyormuşsun ama mesele şu ki;her seferinde ürünü kullanmaya devam edebilecek misin ? Sonucta sen uyurken ağzına yerleştirmiyorlar onu ve etkisi de fazla uzun sürmüyor canın çeker ürünü lmazsın etkisinin geçip sigara içmenin keyfini çıkarmayı beklersin.
Klasik ama gerçek herşey kafada bitiyor.Çok sigara içenler hep şunu der ; ulan 3-5 gün içmesem bırakırım burdan öyle diyenlere bir bilek hareketi çekiyorum.
1ay bıraktım ve yine başladım 6 ay bırakıp başlayan 2de çok yakın arkadaşım war.Bi tanesi tam başlamış sayılmaz sigara krizi falan yaşamaz bir tane yaktı mı bütün gün başka içmez diğeri ise beni bile sollamış durumda.
Sigarayı bırakmayı denemek büyük risktir aslında çünkü her bırakamayışınız zamanla size onu asla bırakamyacağınızı söyler bilinç altınıza.Bu yüzden planlı programlı bırak derim.Planlı programlıda kastım azalta azalta değil kesinlikle ! Sigarayı bıraktıktan sonra yşaaycağın hisleri öncelikle iyice kafanda düşünüp düşünüp hepsini göze aldıktan sorna bırakma kararı almalısın.Bende bu gece sigarayı bırakma kararı aldım ve yaşaacağım herşeyi biliyorum ki bunların bana faydası olucanı düşünyorum.
Tecrübelrime göre sigaraya yeniden başlamanın en tesirli 2 faktörü var bunalrdan en güçlüsü;can sıkıntısı diğeri ise moral bozukluğu/sinir.Yapıcak birşey olmadığında, beynimizde daha önceden sigara içmeyi bir faaliyet olarak tanımladığımız için tekrar içmye başlıyoruz ki buda bize zamanı etkili ve bişeyler yaparak geçirdiğimizi düşündüryüor evt sigara içen insanlar olarak cidden bu kdr gerizekalıyız.Moral bozukluğu ve sinir konusuna gelince,sigaranın bize rahatlattırdığına inandığımız için büyük bir moral veya snir bozukluğu anında cidden iradeli değilseniz yada bunu daha önce tecrübe edip hiç b halta yarmadığını gözlerinizle görmemişseniz sigaraya tekrar başlamamanız imkansız diyebilirim.
Kısacası sigarayı bırakmak için kendinizi yaşayacağınız tüm bu deneyimlre önceden hazırlıyıp tüm bu durumların üstesindne gelebielceğinze inanmanız lazım yoksa en ufak bi can sıkıntısında bile sigara yakarsınız.Ben sigarayı bırakmanın etkilerini genelde 2.haftada görüyorum,ki bu süreçte artık bıraktım yaa havalarında olursunuz keza ger.ektende kendinizde bıraktığınıza inanmışsınızdır.Arkadaş ortamlarında bile içmezsiniz bırakın içmeyi canınız bile çekmez ama en ufak bir moral bozukluğunda / sinirlenmede direk yapışırsınız.Cidden bırakmak isityorsanız bu söylediklerim size verilebilecek en güzel bilgilerdir,umarım dikkata alırsınız,başarılar ikimizede.. -
hacı ben kullandım hiç işe yaramıyo.hatta onu kullandıktan sonra daha çok sigara içesim geliyo :D
-
rustemkaradeniz2 bunu yazdı:
-----------------------------
hacı ben kullandım hiç işe yaramıyo.hatta onu kullandıktan sonra daha çok sigara içesim geliyo :D
-----------------------------YAA ,, Bende nikotin sakızı kullandım.. lanet olsun daha çok içmemye başladım.. bu sigarayı bıraktırma ürünleri tuzak gibi gelmeye başladı bana.. her nedense kapalı mekanlarda sigara yasağı başladığından beri mantar gibi çoğaldılar,, sigara lobisinin bir oyunu mu diye aklıma gelmiyor değil yani... (uçuk bir komplo teorisi oldu ama işin içine para girdi mi.. adamın aklına herşey gelir))
-
Paketi kır at, seni zorlayıcı birşey olmadığı için extra şeylerede para vermek zorunda kalma..
ne zayıflama hapları nede bu tür bağımlılık bıraktıran olaylar fayda vermez..
Adam tıka basa yedikten sonra hap fayda edermi ? adam içtikten sonra ilaç fayda edermi..
Zaten bu ilaçların psikolojisinde bu yatar, ilacı alırsın işte şunu azalt bunu azalt derler e yani direk kendin yapsan aynı..
adam 100 tl ye zayıflama hapı satıyor şu saatte ye bu saatte kalk şunları tüket kaidesi koyuyor.. Hiç gerek yok bence.. -
Doğal olmayan yönlerden yapılan herşeyin bir zararı olabiliyor.. Mesela spor yapmak yerine mideni küçültmen kontrolü bilmeyen doktor tarafından yapılıyorsa malesef ilginç şeyler başına gelebilir.. İlaçsız yöntemler denemekte fayda var.. Doktor değilim ama sağlık alanında birşeyler yapmaya çalıştığımdan doktorlar ile sohbetlerden bunu söylüyorum.. Hata payı sen hesapla ;)
-
Önceden tütüneson du şimdi de tütünedur olmuş. Demek devlet kitlemiş bunlara ki isim değişikliği yapmışlar. Bırakın hocam şu ilaç adıyla satılan şeyleri sağlığınıza yazık. Nefisinizi tutun içmeyin ne gerek var ilaca.
-
Sigarayı bırakırken yaptığınız en büyük hata şu;
Sigara içmediğinizde, içerinizde ki nikotin ihtiyacını başka şeylerle kapatmayı denersiniz. Bu doğamızdan gelen birşey, hata. Çekirdek çitlemek, sakız, nikotin sakızı, nikotin bandı bunlar vb. şeyler sizin sigaradan doğan ihtiyacınızı unutmanıza yardımcı olur mantığındasınızdır. Burda kaçırdığınız nokta sigara ihtiyacınızı kapatacağını düşündüğünüz şeyler sizin sigarayla olan bağınızı sürdürmektedir. Öncelikle bu mantığı oturtunuz. Nikotin bandı sizi sigaradan uzak tutmayacak, bu sigara diyetini tamamen nikotin bantı, tütüneson, çekirdek, kola vb. oyalayıcı, yapay çözüm getirici araçların üzerine yüklerseniz asıl yapmanız gereken şeyi kaçırırsınız.
Asıl yapmanız gereken İRADE 'dir.
2. Olarak şunu oturtun vucüdunuzun doğasında küçük miktarlada nikotine ihtiyacı vardır ve vucüd bunu kendi üretebilir zaten. Siz ihtiyacınız olandan çok daha fazla nikotin aldığınız içn vucüdunuz o doza alışmıştır. Yani vucüdunuzun sigaraya ihtiyacı yok. Her hangi bir nikotin takviyesine ihtiyacı yok.
Olay, sigara paketini kırıp atmak değil. Sigara bırakma kararlılığını dayanamayıp sigara içtiğiniz zamanlarda da sürdürebilmektir. ÇOK ÖNEMLİ; 3 gün sigara içmedikten sonra içtiğiniz bir sigara vucüdunuzun eski doza yine dönmesine sebep olur. Sigaradan kurtulma süreciniz ve direnciniz kırılır.
Siz aciz değilsiniz. İradeniz güçlü, bırakabilirsiniz.
Benim bırakmamda bana yardımcı olan şeyler;
Çok canım istediğinde parka çıkıp hayvani bir şekilde 2-3 tur depar atarak ciğerlerimi patlama noktasına kadar çalıştırıyordum. Ondan sonra sigara içesiniz gelmiyor emin olun.
Dikkat dağıtıcı, aklınızı tamamen o işe vermeniz gereken işleri yapın ancak bunlar sizin için çok zevkli olsun ve aynı zamanda yaparken sigara içemeyeceğiniz işler olsun. En sevdiğiniz diziyi izlemek, maç yapmak, telefonda sevgiliyle konuşmak, banyoda uzun süreler durmak vb.
Yardımcı olmamı isteyen arkadaşlar varsa, ki muhabbet etmek çok yardımcı oluyor size temin ederim, PM atarak bana ulaşabilirsiniz.S
-
hocalar bu tür ürünlerin hepsi tarım bakanlığı onaylıdır. Sağlık bakanlığından onaylı tek bir ürün var o da champix adlı ürün. piyasada 180 tl civarı olması lazım. Gerçekten işe yarıyor. ancak mutlaka ama mutlaka doktor kontrolünde kullanılması gerekiyor. Psikolojik sorununuz varsa kesinlikle kullanmayın. Hemen hemen her devlet hastanesinde sigara bıraktırma poliklinikleri var oralara başvur yardımcı olurlar.
-
bırakmak istiyosan 2 sigarayı ard arda iç hızlı biçimde. sonra ağzın acayip oluyor tiksiniyosun hatta kusucan geliyo kır paketi at.
bidaha istemiceksin ben öyle bıraktım :D