Ubuntu 10.04 LTS Beta1 Çıktı
-

Ubuntu 10.04 Beta 1 bir günlük gecikmeyle çıktı.
Yenilikler:
- Mozilla'nın arama motoru sponsorluk anlaşması gereği varsayılan olarak Yahoo ayarlandı. İsterseniz Google'a geri dönebilirsiniz.
- Açılış süresi ciddi miktarda azaldı.
- nVidia ekran kartlarına olan destek genişletildi.
- Twitter, identi.ca, facebook gibi sosyal ağlarla entegrasyon sağlamak amacıyla meMenu geliştirildi, gwibber kullanılmaya başlandı.
- 2 yeni tema eklendi.
- Bulut bilgi işlem Ubuntu One geliştirildi.
İndirmek için: http://www.ubuntu.com/testing/lucid/beta1
Ubuntu kullanıyorsanız yükseltme için: Alt + F2 > update-manager -d
-
bok var nvidia kartlarına destek veriyorlar.
-
upgrade server fazla yoğun sanırım çok yavaş...
-
bi çözünürlüğü ayarlayamadm gitti amk.
-
Güzel bir sürüm olacak.Fakat
- Mozilla'nın arama motoru sponsorluk anlaşması gereği varsayılan olarak Yahoo ayarlandı. İsterseniz Google'a geri dönebilirsiniz.
bundan bir yenilik olarak bahsedilmesi ilginç geldi (:
-
Uyarilara ragmen yukseltmek istiyorsaniz yapacaginiz basit
sudo aptitude install ubuntu-desktopmevcut ubuntunda eksik bir şey varsa yuklesin diye
2)
sudo aptitude update && sudo aptitude safe-upgradeson guncellemeleri yapsin diye. Şimdi * her şey tamam olduguna gore yukseltmeye hazirsin3)
update-manager -dyazarsan bir pencere açilacak. Açilan pencerede yukarida yeni surum oldugu uyarisi yazacak. Buradan sonrasi tiklaya tiklaya ilerlemek.Kopyala yapıştırla da yapmak faydalı aslında.
+
yarıda kesilirse devam edin yüklesin ne kadarını indirmişse sonra onları kurduktan sonra indirmediklerini gösterecek tekrar güncelleme yöneticisinde ordan tekrar güncellemeleri yükleye basın geriye kalanları da indirip yüklicek^^
-
Güncelliyoruz bakalım :)
-
-
nasıl bi güncellemeyse 1.5 GB indirecek bakalım :D
-
Güncelleyenler siz beta tester mısınız?
Kusura bakmayın meraktan soruyorum?
-
Fuzulli bunu yazdı:
-----------------------------
Şuraya bir çizik atayım evde güncellerim.
Cozpiz fusion umarım şu anki gibi sorun yapmaz 10.04 de :)
-----------------------------ben geri kafalı olduğumdan hala 9.04 kullanıyorum nvdia ekran kartı olan bi çok makinada denedim bi sorun yaşamadım
http://ftp.linux.org.tr/ubuntu-releases/ bence en iyisi eski sürümleri denemek ardında da soranlara ne yapak babom olanaksızlıkdan böyle kullaniyik falan deiyerek kendini acındırmak :| hele hele linux şenliklerinde ki göbekli amcaların yanında yaparsan belki üç beş para kopartırsın düşüncesindeyim :D