Ubuntu 12.04 Kurdum Fakat İnternete Giremedim Bi Yardim Edin
-
Arkadaşlar ubuntu 12.04 ü kurdum netten sizinde sayenizde indirdim ve flash bellege kurdum. Simdi ilk önce internete giremedim Bu birincisi wireless ayarlarini bulamadim. Cok Hoş Gözüküyor Biraz incelemek istiyorum flash bellege kurmama rahmet windowsa göre cok hızlı.
simdi su wireles ve internet işinide halledersek süper olacak. bi yardim edin. -
Wireless ayarlarını hemen böyle yapamazsın. Ben Ubuntu'yu kurduğumda modemden çıkan kabloyu laptopa bağlayarak internet erişimi yaptım. İnternet bağlantısını verdikten sonra solda ilk sırada ki imgeyi tıklayıp add yazdığında bütün ayarları internetten kendisi çekiyor. Ben bu şekilde yaptım, wireless codec vs vs tüm ne varsa hepsini indirdim. Makinayı resetledikten sonra wireless ve diğer programlar çalışmaya başladı...
-
HannibALgan bunu yazdı
Wireless ayarlarını hemen böyle yapamazsın. Ben Ubuntu'yu kurduğumda modemden çıkan kabloyu laptopa bağlayarak internet erişimi yaptım. İnternet bağlantısını verdikten sonra solda ilk sırada ki imgeyi tıklayıp add yazdığında bütün ayarları internetten kendisi çekiyor. Ben bu şekilde yaptım, wireless codec vs vs tüm ne varsa hepsini indirdim. Makinayı resetledikten sonra wireless ve diğer programlar çalışmaya başladı...
Öyle işmi olur. Abi bizim modemden ben kablo felan cekemem. Sırf büyüzden Ubuntuya gecemem :D Başka bir yöntemi mecburen vardir. kesin.
-
kabaca driverleri indirmeden kablosuz çalışmaz, çalışmayan kablosuzla internete giremen, e giremediğin internetsiz de driver inmez.... al sana sonsuz döngü.
-
SweetyVolty bunu yazdıkabaca driverleri indirmeden kablosuz çalışmaz, çalışmayan kablosuzla internete giremen, e giremediğin internetsiz de driver inmez.... al sana sonsuz döngü.
Abi Şikerler böyle işi. Aq Daha Başlamadan bitti bu macera oysaki cok sevmiştim. Ubuntuyu
-
Yokmu Bir yardim edecek kimse.
-
Sorun ne ? Wireless mi çalışmıyor ? Sağ üstte bir kısım var ordan girebilmen gerek.
Bİlgisayarının marka ve modelini yaz.
---
Sorun sürücüyse, .deb paketini windows'ta indirip linuxta kurarsın (windows dosyalarına linux üstünden erişebilirsin)
-
zumsuk bunu yazdı
Sorun ne ? Wireless mi çalışmıyor ? Sağ üstte bir kısım var ordan girebilmen gerek.
Bİlgisayarının marka ve modelini yaz.
---
Sorun sürücüyse, .deb paketini windows'ta indirip linuxta kurarsın (windows dosyalarına linux üstünden erişebilirsin)
Abim Saolasin Fakat söyle wirelessi Görüyor Fakat Wirelesten misal Aglari Görmüyor . Hiç Bir ag ismini görmüyor.
-
bilgisayar Toshiba satellite c860-976 modeli
işlemci i3 4gb ram. 2,10 ghz. ekran karti 1 gb -
hocam arkadaşların söylemek istediği olay şu, kısaca ubuntu senin wireless adaptörünü görmemiş olabilir,
anlamak için sudo ifconfig wlan0 yazacaksın terminale. sana cevap verir. eğerki aygıt bulunamadı diyorsa yapman gerekeni söylüyorum. makineyi illaki bir kabloyla internete bağlayacaksın. sonra, yine konsolda sudo jockey yazacaksın sana bir pencere açacak konsolu kapatma bundan sonra konsolu kapatırsan o programı da kapatır. o açılan pencere internetten senin driverlarını tarayacak muhtemelen ekran kartını da şuan tanımamış durumda onu da bulur. hepsini bir güzel çekicen kurulumları yapacan bundan sonra benim sana önerim. wireless çalışıyormu bir dene. wireless ile bağlandıktan sonra konsolda sırasıyla
sudo apt-get update
parola ister bundan sonra (sudo ile yazdığın ilk komuttan itibaren konsolda parola ister)
sudo apt-get upgrade
her seferinde sudo yazmak istemiyorsan sudo -su yazarsın bir kere şifre ister sonra işine bakarsın ama benim sana önerim bunu yapma zira yeni başlayanlar bazen yanlış yapabiliyor.
-
yav şikayete bak, bilgisayar zaten notebookmuş 2 dakka kabloya tak sonrasında zaten mesele değil, linux çok hızlı yapar işlerini internet bağlantından problem yoksa ve wireless driverı çok büyük değilse genelde linux ta 10 mb yi geçen wireless görmedim ekran kartı büyük oluyor ama o ayrı. sonra zaten beryl falan kurar sefasını sürersin