folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Ubuntu 12.04 Kurdum Fakat İnternete Giremedim Bi Yardim Edin

Ubuntu 12.04 Kurdum Fakat İnternete Giremedim Bi Yardim Edin

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scarletbeard
    scarletbeard's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Arkadaşlar ubuntu 12.04 ü kurdum netten sizinde sayenizde indirdim ve flash bellege kurdum. Simdi ilk önce internete giremedim Bu birincisi wireless ayarlarini bulamadim. Cok Hoş Gözüküyor Biraz incelemek istiyorum flash bellege kurmama rahmet windowsa göre cok hızlı.

simdi su wireles ve internet işinide halledersek süper olacak. bi yardim edin.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Wireless ayarlarını hemen böyle yapamazsın. Ben Ubuntu'yu kurduğumda modemden çıkan kabloyu laptopa bağlayarak internet erişimi yaptım. İnternet bağlantısını verdikten sonra solda ilk sırada ki imgeyi tıklayıp add yazdığında bütün ayarları internetten kendisi çekiyor. Ben bu şekilde yaptım, wireless codec vs vs tüm ne varsa hepsini indirdim. Makinayı resetledikten sonra wireless ve diğer programlar çalışmaya başladı...

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scarletbeard
    scarletbeard's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    HannibALgan bunu yazdı

Wireless ayarlarını hemen böyle yapamazsın. Ben Ubuntu'yu kurduğumda modemden çıkan kabloyu laptopa bağlayarak internet erişimi yaptım. İnternet bağlantısını verdikten sonra solda ilk sırada ki imgeyi tıklayıp add yazdığında bütün ayarları internetten kendisi çekiyor. Ben bu şekilde yaptım, wireless codec vs vs tüm ne varsa hepsini indirdim. Makinayı resetledikten sonra wireless ve diğer programlar çalışmaya başladı...

Öyle işmi olur. Abi bizim modemden ben kablo felan cekemem. Sırf büyüzden Ubuntuya gecemem :D Başka bir yöntemi mecburen vardir. kesin.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Homo
    kabaca driverleri indirmeden kablosuz çalışmaz, çalışmayan kablosuzla internete giremen, e giremediğin internetsiz de driver inmez.... al sana sonsuz döngü.

Çok sıkılıyom
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scarletbeard
    scarletbeard's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    SweetyVolty bunu yazdı
    kabaca driverleri indirmeden kablosuz çalışmaz, çalışmayan kablosuzla internete giremen, e giremediğin internetsiz de driver inmez.... al sana sonsuz döngü.

Abi Şikerler böyle işi. Aq Daha Başlamadan bitti bu macera oysaki cok sevmiştim. Ubuntuyu

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scarletbeard
    scarletbeard's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Yokmu Bir yardim edecek kimse.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Sorun ne ? Wireless mi çalışmıyor ? Sağ üstte bir kısım var ordan girebilmen gerek.

Bİlgisayarının marka ve modelini yaz.

---

Sorun sürücüyse, .deb paketini windows'ta indirip linuxta kurarsın (windows dosyalarına linux üstünden erişebilirsin)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scarletbeard
    scarletbeard's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı

Sorun ne ? Wireless mi çalışmıyor ? Sağ üstte bir kısım var ordan girebilmen gerek.

Bİlgisayarının marka ve modelini yaz.

---

Sorun sürücüyse, .deb paketini windows'ta indirip linuxta kurarsın (windows dosyalarına linux üstünden erişebilirsin)

Abim Saolasin Fakat söyle wirelessi Görüyor Fakat Wirelesten misal Aglari Görmüyor . Hiç Bir ag ismini görmüyor.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scarletbeard
    scarletbeard's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

bilgisayar Toshiba satellite c860-976  modeli 

işlemci i3 4gb ram. 2,10 ghz.  ekran karti 1 gb

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Milamber
    Milamber's avatar
    Erkek

hocam arkadaşların söylemek istediği olay şu, kısaca ubuntu senin wireless adaptörünü görmemiş olabilir,

anlamak için sudo ifconfig wlan0 yazacaksın terminale. sana cevap verir. eğerki aygıt bulunamadı diyorsa yapman gerekeni söylüyorum. makineyi illaki bir kabloyla internete bağlayacaksın. sonra, yine konsolda sudo jockey yazacaksın sana bir pencere açacak konsolu kapatma bundan sonra konsolu kapatırsan o programı da kapatır. o açılan pencere internetten senin driverlarını tarayacak muhtemelen ekran kartını da şuan  tanımamış durumda onu da bulur. hepsini bir güzel çekicen kurulumları yapacan bundan sonra benim sana önerim. wireless çalışıyormu bir dene. wireless ile bağlandıktan sonra konsolda sırasıyla

sudo apt-get update

parola ister bundan sonra (sudo ile yazdığın ilk komuttan itibaren konsolda parola ister)

sudo apt-get upgrade

her seferinde sudo yazmak istemiyorsan sudo -su yazarsın bir kere şifre ister sonra işine bakarsın ama benim sana önerim bunu yapma zira yeni başlayanlar bazen yanlış yapabiliyor.

Fırtına koparmaktır işim... Uzaklar Yolcusu
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Milamber
    Milamber's avatar
    Erkek

yav şikayete bak, bilgisayar zaten notebookmuş 2 dakka kabloya tak sonrasında zaten mesele değil, linux çok hızlı yapar işlerini internet bağlantından problem yoksa ve wireless driverı çok büyük değilse genelde linux ta 10 mb yi geçen wireless görmedim ekran kartı büyük oluyor ama o ayrı. sonra zaten beryl falan kurar sefasını sürersin

Fırtına koparmaktır işim... Uzaklar Yolcusu
Toplam Hit: 4128 Toplam Mesaj: 17