Ubuntu 6.10

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CANN1
    CANN1's avatar
    Erkek
    Evet arkadaşlar Linux"un Ubuntu6.10 son sürümü gerçekten kullanılmaya değer bir işletim sistemi güvenlikten zaten bahsetmeye gerek yok diyorum güzel yönlerinden biri de şu kurulum yaparken aynı zamandan cd den çalışan sistemle ister işletim sisteminin içinde dolaşın ister nete bağlanın kullanım olarak mac sistemini anımsatmakta yani mac kullanıcıları bunu kullanmakta zorlanmayacakalardır. Ama diğer yandan windows kullanıcılarının zorlanacağı bi sistem ama yinede denemenizi tavsiye ederim. iyi denemeler ...

Carpe Diem
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    a4tech
    a4tech's avatar
    Erkek
    Ne gibi bir güvenlik avantajı var? Bahsetmeye değer bir konu bence.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    IRF
    IRF's avatar
    Erkek
    Bende hala 5.10 war... ancak linux'e uygun yazılımlar bulamıyorum...windowsun uzantılarını kabul etmiyor... kullanamıyorum yani... A4 abi.. bana bi yardımcı olursan sewinirim aslında bu konuda....

...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CANN1
    CANN1's avatar
    Erkek
    Arkadaşlar windowsta çalıştırdıuğınız ve linux ta çalıştırmadığınız bütün programlarınızı ubuntu6.10 sürümünde çok rahat çalıştırabilmektesiniz nasıl mı? hemen anlatmaya başlim. :)Arkadaşlar ubuntu 6.10 ilk kurulumda yüklenmeyen Wine yazılımını ubuntu nun ekle kaldır sekmesinden ekliyonuz kendi içerisinde mevcut. wine yi yükledikten sonra istediğiniz tüm windows proglarını güle güle kullanın okgörüşmek üzere

Carpe Diem
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek
    ciddi mi bu olay? gecenlerde arkadas kurdu ama boyle biseyden bahsetmedi haberi yokmu acaba? biraz daha ayrinti plz ?

anca gidersin...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Linux distorsu denemek istiyorsaniz ubunti yerine pardus'u tercih edebilirsiniz.Yeni basliyorsaniz daha genis destek olanaginiz olur.Zaten a4tech gibi bide gelistirici var tarikatimizda :) (got kaldirma cumlesi :))

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    IRF
    IRF's avatar
    Erkek
    cok tsk. ederim yaa... bende biraz linux kullanıyım die oluodum.. ama beceremiyince gerizekalı sendromlarına giriodum... artık bi kullanıyım ya bende !! belki kanımda linux cu olmak wardır... CANN1 hocam benim onumu actın saol :P :P :)))

...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    VisualBoy
    VisualBoy's avatar
    Erkek
    la benim bildiğim a4 daha dünkü çocuk :D. abi olmuş bakıyomda :D. yaşı küçük tü benim bildiğim ama benden daa ileri düzey bi user olduguna eminim (yine bi yerlerin kalkmasın :P) bende linux a geçecemde hangisini kullamalıyım vs yardım edebilecek olan varsa sevinirim. bide ubuntu da i wi desteği ile warcraft oynaya bilir miyiz acaba?

HolyOne'a ulasinca, bildirecegim...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    a4tech
    a4tech's avatar
    Erkek
    Windowsun çalıştırılabilir dosyalar linux sistemlerde desteklenmez. Wine gibi yardımcı uygulamalar ile çalıştırabilirsiniz ancak tam performans söz konusu değil. Yapmanız gereken .exe uzantılı dosyaları çalıştırmaya kasmak yerine uygulamaların linux karşılığı üzerinde yoğunlaşmanız..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    peki bir şey geldi de aklıma (eğer soru yanlışsa cehaletime verin)

pardus linux ın hangi sürümüne denk düşüyor? Yani bu pardus son model bir şey gibimi? hani ubuntu 6.10 dedik ya şimdi. Pardus ne?
    Windowsun vistası gibi birşeymi (umarım anlatmışımdır)

daha önce linux ı ucundan kıyısından dahi görmemiş biri olarak bu tip sorular sormaya hakkım var diye düşünüyorum. Dalga geçen olursa yakarım :D

tahribat.com/murid/tugrulbaba
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Baba simdi soyle ortada bir cekirdek(kernel) var bunun adi Linux.Bunu bir evin temeli olarak dusun.Sonra her isteyen kendi evini insa edebiliyor.Isteyen tek katli,isteyen dublex,isteyen mavi boyali ,isteyen pembe boyali.Iste temelden sonraki bu kisma Pardus-Suse-Redhat-Ubuntu-Slackware-Debian vs diyebilirsin.
    Bu durumda Pardus Turk gelistiricilerin gelistirmis oldugu bir Linux dagitimidir. "GNU/Linux/Pardus" aslinda orcinal adi boyle olmalidir.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
Toplam Hit: 4105 Toplam Mesaj: 16