Ubuntu Acilmiyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    torf
    torf's avatar
    Erkek

Iyi aksamlar. Ubuntu 12.04.03 LTS surumu kullanmaktayim

Bugun pcyi acmaya calistigimda login ekrani gelmiyor onun yerine konsola dusuyorum

lightdm ve gdm kurulu ancak birturlu gnome ekranina giremiyorum hep konsolda hep konsolda meret

live cd olarak fedora17 den bu postu gonderdigim icin tr karakterler sorunlu kusura bakmayin 

İnsanların size karşı olması diye bir şey yoktur dostlarım, onlar sadece kendilerinden yanadırlar o kadar. bukowski
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Homo

startx yazdın mı?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

Linux boot ediyor mu emin misin?Grub'ın kendi konsoluna düşmüş olma? Kazayla Grubdan recovery mode'u seçmiş veya default yapmış olabilir misin kontrol et?

Aynı zamanda yine konsola geldiğin zaman "init 5" komutunu çalıştır.

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    torf
    torf's avatar
    Erkek
    8ETRoot bunu yazdı

startx yazdın mı?

yazdim hocam no screens found diyor birde xinit server error diyor

İnsanların size karşı olması diye bir şey yoktur dostlarım, onlar sadece kendilerinden yanadırlar o kadar. bukowski
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    torf
    torf's avatar
    Erkek
    sandman bunu yazdı

Linux boot ediyor mu emin misin?Grub'ın kendi konsoluna düşmüş olma? Kazayla Grubdan recovery mode'u seçmiş veya default yapmış olabilir misin kontrol et?

Aynı zamanda yine konsola geldiğin zaman "init 5" komutunu calistir.

boot oluyor fakat hemen sonrasında konsola atiyor login oluym sanirim nvidia muhabbeti var anlamadım

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Homo

Ubuntu kullanmadığımdan bilmiyorum paketlerini ancak gnome veya kde ne kullanıyorsan kaldır bir daha kur. ince ayar gerektirebilir , işim olmadığından unuttum ayarlamaları falan.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    torf bunu yazdı
    sandman bunu yazdı

boot oluyor fakat hemen sonrasında konsola atiyor login oluym sanirim nvidia muhabbeti var anlamadım

Ben sorununu az çok anladım.

İnit komutunu yazdın mı? Linux yapısı itibariyle seviye seviyedir. İnit 5 masaüstü seviyesidir. Eğer tüm servisleri çalışıyor ve init seviyende doğruysa kesinlikle dediğin gibi driver sorunudur. Aynı sorun 4 yıl önce suse kullanırkende olmuştu.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    torf
    torf's avatar
    Erkek
    sandman bunu yazdı
    torf bunu yazdı
    sandman bunu yazdı

Ben sorununu az çok anladım.

İnit komutunu yazdın mı? Linux yapısı itibariyle seviye seviyedir. İnit 5 masaüstü seviyesidir. Eğer tüm servisleri çalışıyor ve init seviyende doğruysa kesinlikle dediğin gibi driver sorunudur. Aynı sorun 4 yıl önce suse kullanırkende olmustu

hocam driver sorunu ve ben apt-get purge nvidia* yaptım.

restart attim driveri tekrar kurayim dedim fakat bu sefer konsola degil gdmye dusuyor ama darbuka sesi var gdmnin goruntu yok :-)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

Driver'ı daha önce indirdiysen konsoldan gir yine :) cd yaparak driver'ın olduğu klasöre git ve kur. Grub ekranında recovery mode veya single user mode var mı?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    torf
    torf's avatar
    Erkek
    sandman bunu yazdı

Driver'ı daha önce indirdiysen konsoldan gir yine :) cd yaparak driver'ın olduğu klasöre git ve kur. Grub ekranında recovery mode veya single user mode var mıd

driveri indirmedim hocam. recoverymodda konsola giriyorum apt-get çalışmıyor. read only diyorlar

sudo unable to open /var/lib/sudo/torf/console

not using locking for read only lock file /varlib/dpkg/lock falan diyor bi asamadim

torf tarafından 13/Kas/13 19:48 tarihinde düzenlenmiştir

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

Driver'ı bir usb diske indirmen felan mümkün mü?

Eğer mümkünse grub ekranı geldiğinde e tuşuna bas ve gelen satırın en sonuna single yaz.

Bu seni single moda'a atacaktır.(Windowsta ki safe mode)

Toplam Hit: 2680 Toplam Mesaj: 14