Ubuntu Acilmiyor
-
Iyi aksamlar. Ubuntu 12.04.03 LTS surumu kullanmaktayim
Bugun pcyi acmaya calistigimda login ekrani gelmiyor onun yerine konsola dusuyorum
lightdm ve gdm kurulu ancak birturlu gnome ekranina giremiyorum hep konsolda hep konsolda meret
live cd olarak fedora17 den bu postu gonderdigim icin tr karakterler sorunlu kusura bakmayin
-
startx yazdın mı?
-
Linux boot ediyor mu emin misin?Grub'ın kendi konsoluna düşmüş olma? Kazayla Grubdan recovery mode'u seçmiş veya default yapmış olabilir misin kontrol et?
Aynı zamanda yine konsola geldiğin zaman "init 5" komutunu çalıştır.
-
8ETRoot bunu yazdı
startx yazdın mı?
yazdim hocam no screens found diyor birde xinit server error diyor
-
sandman bunu yazdı
Linux boot ediyor mu emin misin?Grub'ın kendi konsoluna düşmüş olma? Kazayla Grubdan recovery mode'u seçmiş veya default yapmış olabilir misin kontrol et?
Aynı zamanda yine konsola geldiğin zaman "init 5" komutunu calistir.
boot oluyor fakat hemen sonrasında konsola atiyor login oluym sanirim nvidia muhabbeti var anlamadım
-
Ubuntu kullanmadığımdan bilmiyorum paketlerini ancak gnome veya kde ne kullanıyorsan kaldır bir daha kur. ince ayar gerektirebilir , işim olmadığından unuttum ayarlamaları falan.
-
torf bunu yazdısandman bunu yazdı
boot oluyor fakat hemen sonrasında konsola atiyor login oluym sanirim nvidia muhabbeti var anlamadım
Ben sorununu az çok anladım.
İnit komutunu yazdın mı? Linux yapısı itibariyle seviye seviyedir. İnit 5 masaüstü seviyesidir. Eğer tüm servisleri çalışıyor ve init seviyende doğruysa kesinlikle dediğin gibi driver sorunudur. Aynı sorun 4 yıl önce suse kullanırkende olmuştu.
-
sandman bunu yazdıtorf bunu yazdısandman bunu yazdı
Ben sorununu az çok anladım.
İnit komutunu yazdın mı? Linux yapısı itibariyle seviye seviyedir. İnit 5 masaüstü seviyesidir. Eğer tüm servisleri çalışıyor ve init seviyende doğruysa kesinlikle dediğin gibi driver sorunudur. Aynı sorun 4 yıl önce suse kullanırkende olmustu
hocam driver sorunu ve ben apt-get purge nvidia* yaptım.
restart attim driveri tekrar kurayim dedim fakat bu sefer konsola degil gdmye dusuyor ama darbuka sesi var gdmnin goruntu yok :-)
-
Driver'ı daha önce indirdiysen konsoldan gir yine :) cd yaparak driver'ın olduğu klasöre git ve kur. Grub ekranında recovery mode veya single user mode var mı?
-
sandman bunu yazdı
Driver'ı daha önce indirdiysen konsoldan gir yine :) cd yaparak driver'ın olduğu klasöre git ve kur. Grub ekranında recovery mode veya single user mode var mıd
driveri indirmedim hocam. recoverymodda konsola giriyorum apt-get çalışmıyor. read only diyorlar
sudo unable to open /var/lib/sudo/torf/console
not using locking for read only lock file /varlib/dpkg/lock falan diyor bi asamadim
-
Driver'ı bir usb diske indirmen felan mümkün mü?
Eğer mümkünse grub ekranı geldiğinde e tuşuna bas ve gelen satırın en sonuna single yaz.
Bu seni single moda'a atacaktır.(Windowsta ki safe mode)