Ubuntu Da Mühendislik Programları

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cnr437
    cnr437's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Catia, Wine üzerinde artık çok iyi çalışıyor. Geliştiricilerini tebrik ediyorum. :)

Bizim olduğumuz her yerde herşey bizim yüzümüzden olmuştur. Ben benim amk bana bişey olmasın!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bugax
    bugax's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

gkhn759 bunu yazdı:
    -----------------------------

bugax bunu yazdı:

oynadığım tek oyunu bıraktığım için ve biraz da windows dan sıkıldığım için yeniden ubuntu kurmaya karar verdim. 4-5 sene önce ilk kurduğumda 3-4 gün sonra kaldırmıştım beğenmediğimden. fakat şimdi ise bayağı bi gelişmiş arkadaşımın pc'inden gördüğüme göre. şimdi tahribat üzerindeki tartışmalara göre wine adlı programla autocad çalışabiliyormuş. bazıları sorunlu çalışıyor vs diyor gerçi ama aranızda kullananlar varsa;

autocad,sap200,sta4-cad,probina gibi mühendislik programları ya da fortran gibi derleyiciler çalışıyor mu ? şuan fortran'ın win 7 için bile derleyicisini bulmak zor.

an be

Saydığın programların hepsi inşaat mühendisliği ağırlıklı hatta sadece inşaatçı malıdır. Başlıkta inşaat yazmaktan çekinmiş olman beni ve eminm tüm inşaatçıları derinden yaraladı:/

inşaatcılar için ubuntu yazsaydım konu pek ilgi çekmezdi, gerçi forumda dolanan linux böyledir,linux windows'un a*qor tipleri de ortalarda gözükmüyor. nah a*qor linux bu halde.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    linux windowsun a*gor ! hemde çatır çatır ! bunu tartışmaya gerek bile yok. önce doğru teşhis koymak lazım. eğer bir yazılımcı yazdığı programı windows için yazıyor ama linux için yazmıyorsa doğal olarak o program normal yollardan linuxta çalışmaz. çünkü .exe uzantılıdır. bu durumda linuxun kabahati kayseri 1. noterliğine göre "sıfırdır" rakamla "0". şimdi windowsta çalışmayan yüzlerce linux uygulaması var. linux için yazılmış bir uygulama windowsta çalışmıyorsa bu durumda da windowsun kabahati sıfırdır. çükü o uygulamayı yazan yazılımcı windows için ayrıca program yazma zahmetinde bulunmamıştır. mesela firefox, google chrome, google eart, open office gibi programlar hem windows için hem linux için yazılmıştır. ayrıca call of duty yazarları linux için call of duty yazmamiş iseler linux kötüdür, linuxta oyun oynanmaz diyemeyiz. zır cahil bir adam hemen linuxu suçlar, bu program niye linuxta çalışmıyor der. bilen insan program yazarına söver ki "s.ktğmn adamı biraz daha zaman ayırsan da şu programı linux için de yazsan ne olurdu" der :) şimdi anlaşıldı mı mesele.

Ben yüzmeyi ördeklerden öğrendim.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    warlife
    warlife's avatar
    Erkek
    Mesaj cnr437 tarafindan 1 Eylül 2010 (Çarsamba) 23:25 tarihinde yazildi.

Catia, Wine üzerinde artık çok iyi çalışıyor. Geliştiricilerini tebrik ediyorum. :)

--------------------

nası ya catia v5 mi hangisini nasıl çalıştırdın anlatsana bize biraz bn win kullanıyorum çalıştıramadığım icin

diyalektik için kesin, mutlak hiç bir şey yoktur..Her şeyin bir geçmişi vardir ve bir geleceği olacaktır. Her şey bir kez bulunduğu yerde her zaman icin kesin olarak bulunmaz, ve o bugünki o,kesin ve son değildir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cnr437
    cnr437's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

warlife bunu yazdı:

Mesaj cnr437 tarafindan 1 Eylül 2010 (Çarsamba) 23:25 tarihinde yazildi.

--------------------

nası ya catia v5 mi hangisini nasıl çalıştırdın anlatsana bize biraz bn win kullanıyorum çalıştıramadığım icin

ozaman yeni konu açıyım, herkes görsün, birasdan

Bizim olduğumuz her yerde herşey bizim yüzümüzden olmuştur. Ben benim amk bana bişey olmasın!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bugax
    bugax's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

balik_ bunu yazdı:
    linux windowsun a*gor ! hemde çatır çatır ! bunu tartışmaya gerek bile yok. önce doğru teşhis koymak lazım. eğer bir yazılımcı yazdığı programı windows için yazıyor ama linux için yazmıyorsa doğal olarak o program normal yollardan linuxta çalışmaz. çünkü .exe uzantılıdır. bu durumda linuxun kabahati kayseri 1. noterliğine göre "sıfırdır" rakamla "0". şimdi windowsta çalışmayan yüzlerce linux uygulaması var. linux için yazılmış bir uygulama windowsta çalışmıyorsa bu durumda da windowsun kabahati sıfırdır. çükü o uygulamayı yazan yazılımcı windows için ayrıca program yazma zahmetinde bulunmamıştır. mesela firefox, google chrome, google eart, open office gibi programlar hem windows için hem linux için yazılmıştır. ayrıca call of duty yazarları linux için call of duty yazmamiş iseler linux kötüdür, linuxta oyun oynanmaz diyemeyiz. zır cahil bir adam hemen linuxu suçlar, bu program niye linuxta çalışmıyor der. bilen insan program yazarına söver ki "s.ktğmn adamı biraz daha zaman ayırsan da şu programı linux için de yazsan ne olurdu" der :) şimdi anlaşıldı mı mesele.

hacı klasik linuxcu savunması. şu yukarıda yazdığım programları çalıştırmak için her yere konu açtım hepsi aynı hikaye. adam gibi bi emülatör yapsınlar, autocad vs. falan adam gibi çalışsın ozaman. windows 7 de nasıl xp mode gibi çok başarılı bi emülatör var da binlerce geliştirici niye linuxde yapamıyor ya da yapmıyor.(şimdi klasik savunmaya devam edersiniz.windows 7 zaten windows tabanlı yaparlar tabi diceksiniz) linux şuan neredeyse sadece webde gezinmek için ve programlama vs. için uygun. oyun oynamak isteyen bi adam niye linux kursun ? bir inşaat mühendisi, bi makine mühendisi niye linux kursun ? linuxun yanına bi windows kurup projeleri windowstan çizip, webde linuxda takılmak için mi ?

diyosun firefox,google chrome,google eart. hepsi internetle ilgili şeyler. sen mühendisi siklemezsen, sorunsuz oyun oynamak için milyarlarca para verip hayvan gibi sistem almış adamın ihtiyaçlarını karşılayacak emülatör yapamazsan kimse kullanmaz tabi seni. pazar payın %1 de sürünürsün.

kurun ubuntunuzu, webden chat yapın, surf yapın, hata ala ala da oyunlarınızı oynayın, bilgisayar mühendisi değilsenizde oturun ağlayın.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BeelzeBuB
    BeelzeBuB's avatar
    Erkek

bugax bunu yazdı:

balik_ bunu yazdı:

hacı klasik linuxcu savunması. şu yukarıda yazdığım programları çalıştırmak için her yere konu açtım hepsi aynı hikaye. adam gibi bi emülatör yapsınlar, autocad vs. falan adam gibi çalışsın ozaman. windows 7 de nasıl xp mode gibi çok başarılı bi emülatör var da binlerce geliştirici niye linuxde yapamıyor ya da yapmıyor.(şimdi klasik savunmaya devam edersiniz.windows 7 zaten windows tabanlı yaparlar tabi diceksiniz) linux şuan neredeyse sadece webde gezinmek için ve programlama vs. için uygun. oyun oynamak isteyen bi adam niye linux kursun ? bir inşaat mühendisi, bi makine mühendisi niye linux kursun ? linuxun yanına bi windows kurup projeleri windowstan çizip, webde linuxda takılmak için mi ?

diyosun firefox,google chrome,google eart. hepsi internetle ilgili şeyler. sen mühendisi siklemezsen, sorunsuz oyun oynamak için milyarlarca para verip hayvan gibi sistem almış adamın ihtiyaçlarını karşılayacak emülatör yapamazsan kimse kullanmaz tabi seni. pazar payın %1 de sürünürsün.

kurun ubuntunuzu, webden chat yapın, surf yapın, hata ala ala da oyunlarınızı oynayın, bilgisayar mühendisi değilsenizde oturun ağlayın.

autocad 2004 ü ubuntu 9.04 te playonlinux ile çatır çutur çalıştırıyorum. playonlinux wine tabanlı bi uygulama. yükliceğin oyunu/programı tanıyıp database'inden uygun wine sürümü ve scriptlerini indirip kuruyor. pes' i filan windowstan daha performanslı çalıştıran arkadaşlarım var.

hadi ordan seksi!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    beyler emulatörler bi yere kadar. siz her exe'yi emülatörle kurup sorunsuz çalıştıramazsınız. bir örnek vereyim, diyelim ki basit bir oyun windowsun toplam 150 dosyasına ihtiyaç duyar. bu oyunu linuxta çalıştırmak için o bahsi geçen 150 dosyayı emulatöre yüklemek gerekecektir. gerekli windows dosyalarının kapladığı yer 50 mb olsun. şimdi birde 6 gb lık bir oyun duşünün. mesela call of duty. bu oyunu oynamak için windowsun toplam 15000 dosyasina ihtiyac duyulacaktır. bu dosyaları wine emulatörüne entegre ettik. oyunu çalıştırdık, bi defa 15000 windows dosyası aktif hale gelecektir ki oyun çalışsın. üstüne birde oyunun kendi dosyaları aktif hale gelecek, yetmedi birde linuxumuz çalışacak ki pc bunu kaldırmaz. yani aynı anda iki işletim sistemi linux + windows çalışacak, üstüne bir de oyunun kendi dosyaları çalışacak. müthiş derecede ram, işlemci hızı, hard disk alanı vs. gerekir. yani taşıma suyla bu iş olmaz. birilerinin oturup linux için program yazması lazım. son olarak linuxta herşey beleş olduğu için oyun yazarları ve diğer büyük program yazarları linuxa beleş oyun yazmak istemezler. herkes para peşinde, fakat linux dünyasında para geçmez, gönüllü kullanıclar program oyun vs. yazarlar. o halde linux gönüllüleri oturup oyun yazsınlar, mühendislik programları vs.yazsınlar diyeceksiniz. bu programlar binlerce kişinin bir araya gelmesi ile yazılır. bir şirketin yada zengin bir vatandaşın desteği olmadan bu kadar sayıda kullanıcıyı nasıl bir araya getireceksiniz, aylarca onların maddi giderlerini nasıl karşılayacaksınız ? sağolsun google gibi açık kaynağı önemseyen bazı şirketler bize yardım ediyor. az yardımla az iş yapıyoruz çok yardımla çok iş yapıyoruz. mesela google linuxa sahip çıkti android işletim sistemi geliştirildi, tutuldu da, hızla gelişiyor. yani herşey para.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Erkek

Wine bir emulator değildir, bkz: http://www.winehq.org/about/

Ehl-i Byte
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    trampfd bunu yazdı:

Wine bir emulator değildir, bkz: http://www.winehq.org/about/

demekki yanlış biliyormuşuz :) pardusta emulatör, öykünücü felan isimleriyle geçiyordu bir aralar.

Toplam Hit: 3568 Toplam Mesaj: 22