Ubuntu Klasör Ve Dosya İzinleri
-
Merhaba müritler,Pazar günü ubuntu kurdum çok güzel herşeyinden memnunum ubuntuda xampp serverda kurdum çalıştırdım fakat xampp'in HTDOCS klasörüne dosya kopyalamaya çalıştığımda izin sorunu çıkartıyor nasıl çözebilirim bunu chmod falan mı vermem gerekiyor ?
-
su -
-
7-19 bunu yazdı:
-----------------------------
su -
-----------------------------"su -" derken terminalden cd ile o klasöre gidip orada bunu mu yazmam gerekiyor ?
-
nereye kurdun söyle ben sana yazayım napcagını ya da
cd diyip htdocsa gelceksin
daha sonrada chmod 777 htdocs diyip tüm izinleri verceksin.
sonrada sanal simge oluşturmak kalıyo istediğin yere
mesela bunu da ln -s /opt/lampp/htdocs /home/dyrnade/programlama
klasoru içine alcaksın ve artık ordan tüm işlemlerini yapabilirsin.
-
hayir sudo yani admin izinlerini aliyorsun sonrada copy'le istediklerini oraya tasi. veya klasorun izinlerini degistir.
-
dyrnade bunu yazdı:
nereye kurdun söyle ben sana yazayım napcagını ya da
cd diyip htdocsa gelceksin
daha sonrada chmod 777 htdocs diyip tüm izinleri verceksin.
sonrada sanal simge oluşturmak kalıyo istediğin yere
mesela bunu da ln -s /opt/lampp/htdocs /home/dyrnade/programlama
klasoru içine alcaksın ve artık ordan tüm işlemlerini yapabilirsin.
-----------------------------sağol dostum eve gidince deneyeyim.benim xampp'in olduğu yer /opt/lampp/lampp
-
su - tehlikeli çok kurcalama onu gerek yok.sen benim dediğimi uygularsan çözümün o.
-
dyrnade bunu yazdı:
su - tehlikeli çok kurcalama onu gerek yok.sen benim dediğimi uygularsan çözümün o.
-----------------------------tamam hacı su ya dokunmam :D acemiyim daha bozmayalım bişeyleri :F
-
sudo nautilus dediğinde dosya sistemini root olarak açmış olacaksın. İstediğin şeyi istediğin yere taşıyabilirsin bu şekilde. Aklında olsun her zaman kolaylık olur.
-
opensource2009 bunu yazdı:
sudo nautilus dediğinde dosya sistemini root olarak açmış olacaksın. İstediğin şeyi istediğin yere taşıyabilirsin bu şekilde. Aklında olsun her zaman kolaylık olur.
-----------------------------sağol hacım :F
-
http://hotfile.com/dl/92315248/b0c32ab/Kim_Korkar_Linuxtan.rar.html
Şifresi yokmuş.
Başlangıç seviyesi için çok güzel kitap hem Türkçe.Çok işine yarar.