folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Ubuntu Server'a Ubuntu Desktop Kurulum Sonrası Giriş Problemi

Ubuntu Server'a Ubuntu Desktop Kurulum Sonrası Giriş Problemi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

Elimde Ubuntu Server 10.4 kurulu olan bir VM vardı. Linux'a aşina olmadığım için GUI kurdum (ubuntu-desktop). Herşey güllük gülistanlık desktop açılıyor ancak login olmaya çalıştığımda root hesabı ile bile giriş yapamıyorum. Yetki filan mı vermek lazım? Ne yapmak lazım?

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

şifre hatası mı veriyor ne veriyor hata

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    Daft bunu yazdı

şifre hatası mı veriyor ne veriyor hata

authorization failure diyor hocam. İzin vermek gerekiyor galiba.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hatayi
    hatayi's avatar
    Erkek

sunucuya nasıl bağlanıyosan öyle bağlan gitsin sorun ne ik?

Tarikat-ı Aliyyeyi Tahribadiyye
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hocam teamviewer verirsen bi bakayım.

terminalden mi giris yapamadın ?

eger öyleyse su komutla sifre atamayı dener misin :

sudo passwd root

olusturduktan sonra :

su -

Andrei tarafından 21/Kas/13 23:41 tarihinde düzenlenmiştir

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

Ubuntu Server dağıtımında GUI yok direk command line'dan yönetiliyor. Command line'da bir sorun yok root hesabı ile işlem yapabiliyorum. Ama ben linux'un acemisi olduğum için GUI kurmak istedim ve "supo apt-get install ubuntu-desktop" ile Gnome GUI kurdum. Ardından sisteme logon olmaya çalıştığımda authorization failure diyor.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

tamam hocam server üzerine GUI kurdugunu anladım da, CLI'dan kendin olusturmus oldugun bir kullanıcı var mıydı ?

eger yoksa ve CLI'a gecemiyorsan, VNC ile baglantı kur, bir kullanıcı hesabı olustur, onunla giris yapmayı dene bi.

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    Andrei bunu yazdı

tamam hocam server üzerine GUI kurdugunu anladım da, CLI'dan kendin olusturmus oldugun bir kullanıcı var mıydı ?

eger yoksa ve CLI'a gecemiyorsan, VNC ile baglantı kur, bir kullanıcı hesabı olustur, onunla giris yapmayı dene bi.

VM (virtual machine)'da default ekli kullanıcılarda. Daha sonra aşağıdaki komutla oluşturduğum kullanıcıda login olamıyor aynı hatayı veriyor.

sudo adduser testuser

sudo adduser testuser root

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hocam bi tv ver istersen hızlıca bakalım soruna.

sınava calısıyorum bu sekilde sorunu cozmeye calısırsak zaman gececek.

Andrei tarafından 22/Kas/13 00:00 tarihinde düzenlenmiştir

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

Andrei sağolsun baktı ancak bir sonuç alamadık. Enteresan bir vakka olarak tarihe geçti :)

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hatayi
    hatayi's avatar
    Erkek
    TeRRoR bunu yazdı

Andrei sağolsun baktı ancak bir sonuç alamadık. Enteresan bir vakka olarak tarihe geçti :)

durumu ubuntu forumda filan da paylaş çözümü sana, problemin kaynağının çözümü ubuntuya yarasın

Tarikat-ı Aliyyeyi Tahribadiyye
Toplam Hit: 1747 Toplam Mesaj: 14