Ubuntu Server'a Ubuntu Desktop Kurulum Sonrası Giriş Problemi
-
Elimde Ubuntu Server 10.4 kurulu olan bir VM vardı. Linux'a aşina olmadığım için GUI kurdum (ubuntu-desktop). Herşey güllük gülistanlık desktop açılıyor ancak login olmaya çalıştığımda root hesabı ile bile giriş yapamıyorum. Yetki filan mı vermek lazım? Ne yapmak lazım?
-
şifre hatası mı veriyor ne veriyor hata
-
Daft bunu yazdı
şifre hatası mı veriyor ne veriyor hata
authorization failure diyor hocam. İzin vermek gerekiyor galiba.
-
sunucuya nasıl bağlanıyosan öyle bağlan gitsin sorun ne ik?
-
hocam teamviewer verirsen bi bakayım.
terminalden mi giris yapamadın ?
eger öyleyse su komutla sifre atamayı dener misin :
sudo passwd root
olusturduktan sonra :
su -
Andrei tarafından 21/Kas/13 23:41 tarihinde düzenlenmiştir -
Ubuntu Server dağıtımında GUI yok direk command line'dan yönetiliyor. Command line'da bir sorun yok root hesabı ile işlem yapabiliyorum. Ama ben linux'un acemisi olduğum için GUI kurmak istedim ve "supo apt-get install ubuntu-desktop" ile Gnome GUI kurdum. Ardından sisteme logon olmaya çalıştığımda authorization failure diyor.

-
tamam hocam server üzerine GUI kurdugunu anladım da, CLI'dan kendin olusturmus oldugun bir kullanıcı var mıydı ?
eger yoksa ve CLI'a gecemiyorsan, VNC ile baglantı kur, bir kullanıcı hesabı olustur, onunla giris yapmayı dene bi.
-
Andrei bunu yazdı
tamam hocam server üzerine GUI kurdugunu anladım da, CLI'dan kendin olusturmus oldugun bir kullanıcı var mıydı ?
eger yoksa ve CLI'a gecemiyorsan, VNC ile baglantı kur, bir kullanıcı hesabı olustur, onunla giris yapmayı dene bi.
VM (virtual machine)'da default ekli kullanıcılarda. Daha sonra aşağıdaki komutla oluşturduğum kullanıcıda login olamıyor aynı hatayı veriyor.
sudo adduser testuser
sudo adduser testuser root
-
hocam bi tv ver istersen hızlıca bakalım soruna.
sınava calısıyorum bu sekilde sorunu cozmeye calısırsak zaman gececek.
Andrei tarafından 22/Kas/13 00:00 tarihinde düzenlenmiştir -
Andrei sağolsun baktı ancak bir sonuç alamadık. Enteresan bir vakka olarak tarihe geçti :)
-
TeRRoR bunu yazdı
Andrei sağolsun baktı ancak bir sonuç alamadık. Enteresan bir vakka olarak tarihe geçti :)
durumu ubuntu forumda filan da paylaş çözümü sana, problemin kaynağının çözümü ubuntuya yarasın