Ubuntu Ve Linux Hakkında
-
Evet arkadaşlar diğer konulardaki tavsiyelere uyup bugün Ubuntu'yu zorda olsa kurdum yani kurulum kolay ama Sürekli "Crc Error System Halted" hatası verdi..
Kaç defa Cd'ye çektim kaç defa indirdim hatta direk "inside windows"'dan da kurdum,neyse sonuçta görselliği ekstra yapınca baya bi hoş oldu ekranın sağa sola dalgalanması filan Compiz olayı..
Şimdi kurduktan sonra güncelleştirme buldu 188 tanecik :) Bunları kurarken 11. güncellemede donup kalıyor pc kaç defa denedim caps ve scroll lock yanıp sönüyor donunca..Res attım tekrar açtım sorun yoktu ama yine dondu kaldı güncelleştirme yaparken + Firefox'uda açmadı..Şimdi tekrar denedim sistem kurulu olduğu halde "crc error System Halted" hatası veriyor açılırken..
Bu Kubuntu'da da Varsa Compiz desteği bu sefer onu deniycem görüşleriniz nelerdir?
Birde Tavsiye edeceğiniz dağıtım varsa kolay-görsel(Beryl-Compiz-Aiglx)-Sorunsuz olması öncelikli olsun arkadaşlar :)
-
hoca nereden indirdin ki acep :|
bence tekrar indir kur =)))
olmadı güncellemeleri elle seç 11. yi atla :|
-
YesTERFoX bunu yazdı:
-----------------------------hoca nereden indirdin ki acep :|
bence tekrar indir kur =)))
olmadı güncellemeleri elle seç 11. yi atla :|
-----------------------------http://www.ubuntu.com/getubuntu/download
Buradan çektim hocam türk sunucularından "itü" birde "Tlkd"'den..Bu seferde indirirsem 4. olacak :) En son donduğunda bende yüklemem 4q güncelleştirme filan açılsında bi hele dedim hiç açılmadı bu sefer birde ilk açıldığından beri Firefox'u açmıyordu..
Sabahtan beri uğraştım mermeri deldim derken mermer komple kırıldı :)
-
tek bir hdd'in var ve onu daha önce sistem varken mi böldün çünkü bahsettigin hata harddisk hatasıdır çogunlukla yada ben yanlış biliyor olabilirim.
Güncelleştirmelere gelince hepsini yüklemek yada hepsini secmek zorunda degilsin kritikleri yüklemen yeter o tüm kurulu olan programlar için güncelleme çıkardıgından:)düşün windowstaki her programı ayrı ayrı güncellemiyorsun dimi sadece kritik sistem güncellemelerini yükle.Ben normal güncelemiştim sorun olmamıştı ama sen 11. güncellemeyi çıkar birde öyle deniyelim.
Kubuntuda Compiz varmı bilmiyorum ama ubuntuya yakın mint var belki onu deniyebilirsin. -
Evet hocam daha önce sistem varken(XP) böldüm 80lik hdd'yi 3'e.. Daha doğrusu şimdide var içinde xp "C"de kurulu ben "E"'yi komple biçimlendirip İnside Windows menüsünden kurdum Ubuntu'yu CD'den hata verince..Halada hata veriyor delirecem şu görsellik olmasa takmıyacamda işte uğraştırıyor meret :S
-
sana o zaman 2 önerim var ilki windowstan kurma tak ubuntuyu onun kendi kurulum programından kur birde check disk yap fıstık olsun sorun morun kalmaz
-
Compiz paketi Kubuntu ya uyumludur. Ayrıca masaüstü KDE oldugundan daha taşaktır. KDE , Gnome nin babasıdır.
evet gnome bikaç yönüyle yönüyle kde yi sollamış olabilir ama birkaç..
bu arada biraz daha performans ve hız isteyenler xubuntu ya yonelebilir. (XFCE!)
-
Xubuntu (xfce+ubuntu) öneririm. Diğerlerine göre daha hafiftir ayrıca compizide kurabilirsin.
http://www.xubuntu.com/
-
Sonunda Kurdum ubuntu'yu da bir sorun var yine firefox açılmıyor,Windows'taki gibi görev çubuğuna yerleşiyor açılacak gibi üstüne gelince firefox başlıyor yazıyor 10 sn sonra kayboluyor (epiphany ve a web browser da da sorun aynı)..
Sağ tıkladım özellikler dedim Komut satırında "Firefox %u" yazıyor sizce sebebi nedir açılmamasının ubuntu sürümü 8.10 ?
-
RevengeX bunu yazdı:
-----------------------------Sonunda Kurdum ubuntu'yu da bir sorun var yine firefox açılmıyor,Windows'taki gibi görev çubuğuna yerleşiyor açılacak gibi üstüne gelince firefox başlıyor yazıyor 10 sn sonra kayboluyor (epiphany ve a web browser da da sorun aynı)..
Sağ tıkladım özellikler dedim Komut satırında "Firefox %u" yazıyor sizce sebebi nedir açılmamasının ubuntu sürümü 8.10 ?
-----------------------------konsoldan başlatınca ne hata veriyor :|
-
YesTERFoX bunu yazdı:
-----------------------------RevengeX bunu yazdı:
-----------------------------Sonunda Kurdum ubuntu'yu da bir sorun var yine firefox açılmıyor,Windows'taki gibi görev çubuğuna yerleşiyor açılacak gibi üstüne gelince firefox başlıyor yazıyor 10 sn sonra kayboluyor (epiphany ve a web browser da da sorun aynı)..
-----------------------------konsoldan başlatınca ne hata veriyor :|
-----------------------------Usta konsoL dediğin o görev çubuğunun üstteki versiyonu ise :) hiçbir hata vermiyor tıklıyorum Firefox İkonuna win'deki gibi görev çubuğuna yerleşiyor ama ekrana firefox gelmiyor 10 sn. sonra görev çubuğundan da gidiyor tamamen :S