Ubuntucu Arkadaşlar Bir Yardım
-
Üstad bu masa üstünü nasıl değiştirebiliriz herşey ana ekranda görünüyor ben bunları bir başlatta menüsünde barındırmak istiyorum nasıl ayarlıyoruz onu.
birde araç çubuğunu aşağı almak istiyorum resim yüklemek istediğimde images hack olsun yükleyemiyorum. ama face boka yükleniyor.
Yazı fontları nerden bulacağız ekleyecem karakterler çok az tahribat çok farklı gözüküyor.
-
x-files bunu yazdı:
-----------------------------
Üstad bu masa üstünü nasıl değiştirebiliriz herşey ana ekranda görünüyor ben bunları bir başlatta menüsünde barındırmak istiyorum nasıl ayarlıyoruz onu.
menü için de menü düzenle diye birşey olacak oaradan yapıyosun
birde araç çubuğunu aşağı almak istiyorum resim yüklemek istediğimde images hack olsun yükleyemiyorum. ama face boka yükleniyor.
önce panele gel sağ tıkla yeni panel de ve aşağı panel ekle sonra yukardaki her simgenin üzerine sağ tıklasırası ile kilidi aç ve taşı de
Yazı fontları nerden bulacağız ekleyecem karakterler çok az tahribat çok farklı gözüküyor.
onu bende bilmiyom
----------------------------- -
Kendinize eziyet etmeyin, adamlar dünyanın parasını harcayıp windows yapmış, saygı duyun, kullanın..
-
internetten de aradım bazı eyler buldum ama tahoma e aria yok tescil yuzunden bişiler zıvalıyolar. Ama ubuntu pardutan guzel ve rahat.
-
sudo apt-get install msttcorefonts
sudo apt-get remove ttf-tahoma-replacement
cd ~
wget http://www.stchman.com/tools/MS_fonts/tahoma.zip
sudo unzip -d /usr/share/fonts/truetype/msttcorefonts tahoma.zip
sudo fc-cache -f -v
rm -f ~/tahoma.zip
editledim -
sağol üstad buda benden olsun tahoma hariç bazılarını yukleyebiliyorsunuz
kullanmak OpenOffice bile eğer, sen OpenOffice kudretle için açtığınızda onları gerekiyordu hala onlar gibi Word veya PowerPoint bakmak kullanarak istediğiniz oluşturulan belgeleri böylece tüm TrueType yazı tipleri Microsoft. Also, with the Microsoft Fonts installed we browsing will be better since the pages will look as the designer originally intended them to. Ayrıca, Microsoft Fonts ile biz gezen tasarımcı aslında onları istediği gibi sayfalara bakacaktır beri daha iyi olacaktır yüklü. Most webpages are designed with Microsoft fonts in mind. Çoğu web sayfalarında akılda Microsoft yazı ile tasarlanmıştır. The stylesheet specify these fonts. Stylesheet bu yazı belirtin. On Linux, when these specified fonts are not available on your computer, they are replaced with generic equivalents. belirtilen bu yazı tiplerini bilgisayarınıza bulunmayan Linux, onlar jenerik eşdeğerleri ile değiştirilir. With these fonts installed, you will see the page as it was designed. Bu yazı kurulu ile tasarlandığı gibi, sayfa göreceksiniz. To install the fonts, all you need to do in Ubuntu is to install the msttcorefonts package. fontları yüklemek için, Ubuntu tüm yapmanız gereken paketi msttcorefonts olduğu için yükleyin. Instructions for installation are given below. Yükleme için talimatlar aşağıda verilmiştir.
The Truetype Microsoft fonts provided by the package include: paketler tarafından sağlanan Truetype Microsoft yazı:
- Andale Mono Andale Mono
- Arial Black Arial Black
- Arial (Bold, Italic, Bold Italic) Arial (Kalın, İtalik, Kalın İtalik)
- Comic Sans MS (Bold) Comic Sans MS (Kalın)
- Courier New (Bold, Italic, Bold Italic) Courier New (Kalın, İtalik, Kalın İtalik)
- Georgia (Bold, Italic, Bold Italic) Gürcistan (Kalın, İtalik, Kalın İtalik)
- Impact Darbe
- Times New Roman (Bold, Italic, Bold Italic) Times New Roman (Kalın, İtalik, Kalın İtalik)
- Trebuchet (Bold, Italic, Bold Italic) Trebuchet (Kalın, İtalik, Kalın İtalik)
- Verdana (Bold, Italic, Bold Italic) Verdana (Kalın, İtalik, Kalın İtalik)
- Webdings Webdings
Installing Microsoft Truetype fonts on Ubuntu Ubuntu yükleme Microsoft Truetype yazı
You can install the MS core fonts by installing the msttcorefonts package. Eğer paket msttcorefonts yazı ile yükleme çekirdek MS yükleyebilirsiniz. To do this, enable the “Universe” component of the repositories . Bunu yapmak için, depoları Universe "bileşeni" sağlamak . This is done by default in Feisty. Bu Feisty varsayılan olarak yapılır. After you do that, use the following command from the command line: Eğer komut satırından aşağıdaki komutu kullanın, bunu sonra:
$sudo apt-get install msttcorefonts
This will give you the core fonts, but if there are other TrueType fonts that you want installed, it is as easy as copying the font files to the ~/.fonts/ directory. Bu, ancak çekirdek yazı verecek yüklü istediğiniz TrueType eğer orada diğer olup, bu dizin / font. ~ / Etmek kadar kolay kopyalama font dosyaları.
After installing new fonts, you will have to log out and log in again to be able to see and use the new fonts. yeni yazı tipleri yükledikten sonra, çıkmak ve tekrar oturum görmek ve yeni fontlar kullanmak muktedir olacaktır. If you want to avoid this, you can regenerate the fonts cache by issuing the following command: Bunu önlemek istiyorsanız, aşağıdaki komutu vererek yazı cache yeniden oluşturabilirsiniz:
$sudo fc-cache -fv
ingilizce türkçe karışım ama amlarsınız
-
panele sag tikla ozelliklerden panel konumu altta olsun de. yada sag tikla ekle, yeni panel de. eskiyi sil. masaustundekiler surukle birak ile panele yerlesir. olmazsa panele sag tikla, panele ekle, ordan listedekilerden herhangi birseyi ekleyebilirsin. windows xp kurulu pc den c, windows, fonts yolunda olsa gerek yazi tipleri vardir onlari kopyalayip ubuntudaki ilgili dizine yonetici olarak girip yapistir. ubuntuda atiyorum /usr/share/font gibi bir yol vardi onu google dan arat. o klasore windows fontlarini yapistir
-
hocam .. hayatının hatasını yaptın :W Esaret altında özgürlük .. Linux'çu arkadaşlarım kızmasınlar ben öyle lanet bir sistem görmedim 1 ayda incigi boncugu pıttığı ne varsa yaptım ( ögrendiğim kadarıyla )ama yinede birşey anlayamadım mal mal sudo apt- get , Sistem kitlenir cod'ları deftere yazmaktan sıkıldım artık ezberledim girişte root verip açıyordum diskler kitleniyordu her güncellemeden sora Bide ubuntunun kendi güncellemeleri .. Yazılımda sorun yok başka yerde denedik şansıma bende şaşırdı kendini ..
büyük eksikliğim Counter Strike oldu .. Ne öğrenirim bundan sora nede konusunu yaparım burda (.) koydum ! -
Amd-x bunu yazdı:
hocam .. hayatının hatasını yaptın :W Esaret altında özgürlük .. Linux'çu arkadaşlarım kızmasınlar ben öyle lanet bir sistem görmedim 1 ayda incigi boncugu pıttığı ne varsa yaptım ( ögrendiğim kadarıyla )ama yinede birşey anlayamadım mal mal sudo apt- get , Sistem kitlenir cod'ları deftere yazmaktan sıkıldım artık ezberledim girişte root verip açıyordum diskler kitleniyordu her güncellemeden sora Bide ubuntunun kendi güncellemeleri .. Yazılımda sorun yok başka yerde denedik şansıma bende şaşırdı kendini ..
büyük eksikliğim Counter Strike oldu .. Ne öğrenirim bundan sora nede konusunu yaparım burda (.) koydum !
-----------------------------aslında kullanması windowstan kolaydır. biyerlerde hata yapmışsın.
-
Prometheus bunu yazdı:
Amd-x bunu yazdı:
büyük eksikliğim Counter Strike oldu .. Ne öğrenirim bundan sora nede konusunu yaparım burda (.) koydum !
-----------------------------aslında kullanması windowstan kolaydır. biyerlerde hata yapmışsın.
-----------------------------abi en büyük yardımı senden aldım bunu söylemeden geçmeyeyim ama .. hakkaten bir daha kullanmayacağım !
-
Amd-x önemli olan işini görmen. yoksa windowsmuş ubuntuymuşpardusmuş önemli değil. ben buna inanmıyorum. ubuntu kullanıyorum sürekli ama açıkkaynak bilmem ne feksefesine inandığım için değil. ubuntuda herşeyi çok daha rahat ve hızlı yapıyorum. böyle rahatlık windowsta (benim için) yok.
ama senin rahat ettiğin windowsa ubuntu kullanman hata olur.