Ubuntu"Da Wireless Tanıtma Problemi !!
-
geçen günlerde aynı sorunla bende karşılaştım fakat ndiswrapper la felan ugraşmadım alt+f3 yapıp orda bi şeyler kurcaladım felan hallolmuştu fakat neler yaptıgımı hatırlayamıorum yardımcı olan arkadaşa ulaşırsam yazarım detayını :))
-
son sürüm mü kullanıyosun?
bi önceki sürümde wireless hataları vardı sonra düzeltmişlerdi
-
Ubuntu 8.10 son sürümü kullanıyom hocam.
-
annemin pc e pardus kurmuştum ben ondada wireless adaptörü vardı hiçyazılımı kurmadan kabluson internet yöneticisimi ne vardı ordan yaptım wireless adaptör usb girişliydi dirket girdim roaya modemi buldu şifreyi yazdım oldu bende çok şaşırdım :D
-
yoyo bunu yazdı:
-----------------------------
annemin pc e pardus kurmuştum ben ondada wireless adaptörü vardı hiçyazılımı kurmadan kabluson internet yöneticisimi ne vardı ordan yaptım wireless adaptör usb girişliydi dirket girdim roaya modemi buldu şifreyi yazdım oldu bende çok şaşırdım :D
-----------------------------Ubuntu'da olsa keşke öyle bi özellik ama yok:((
-
şu ana kadar yatıgın şeyleri kısacana bir özetlermisin ndiswrapper'ı kurduktan sonra hiç konsola sudo modprobe ndiswrapper yazdın mı ?
-
ilk önce ndiswrapper-1.53.tar.gz.tar paketini ve wireless kart'ın .inf ve .sys koyladamı.Sonra konsolu açıp sırasıyla:sudo apt-get install ndiswrapper-common,sudo apt-get install ndiswrapper-utils ve son olarak sodo apt-get install ndisgtk kurdum.sonra kartın driverlarının olduğu directory e gidip sudo ndiswrapper-i wg311v3.inf yazdığımda not found diye bir uyarı alıyorum.Paketi yüklerken mi hata yapıyorum anlayamıyorum.
Edit:Olmadı opensuse yi indirmeye başladım onu kuracam:))
-
sorunu çözmek için modemi pc ye kablo ile bağla dil paketlerini güncelle ubuntu wirelesi otamatik tanıyacaktır sürücüleri aktive et makineyi yeniden başlat olay tamam dır
-
demin baktımda sudo apt-get install yaptıgında hata almışsın tar.gz indirip ondan nasıl kurdun kurduguna emin misin:S
konsolda sudo lsprobe ndiswrapper yazıp çıktıya bakarmısın
-
bu sorun 8.04 lts sürümünün sorunuydu, 8.10 da a$tılar die biliorum. Tüm güncellemeri yaptınmı ?