Ubuntu‘Nuza Über Bir Panel!
-
Paneli beğendiyseniz hemen anlatımımı takip edin.
- http://gnome-look.org/CONTENT/content-files/124209-conkytheme_english.tar.gz
Bunu indirin. Daha sonra Nautilus(Pencere Yöneticiniz)de gizli dosyaların görünümünü aktif hale getirin(CTRL+H veya nautilus ayarlarını kullanın)
- Uygulamalar > Ubuntu Yazılım Merkezi'ni açın ve conky isimli programı arayıp kurun. Geek arkadaşlar alt+f2 yapıp apt:conky de yazabilirler.
- İndirdiğimiz dosyanın içindekini Ev klasörünün içine açın (gizli dosyaların görünümünü aktifleştirmiş olmanız lazım)
- alt+f2 yapın ve
conky -c /home/YOURUSERNAME/.conkytheme/conkyrc
komutunu verin. Böylece panelin nasıl çalıştığını görmüş olursunuz. Eğer sistem her açıldığında panel de başlasın diyorsanız bu komutu Sistem > Tercihler > Başlangıç Uygulamaları na ekleyin.
kaynak: http://www.omgubuntu.co.uk
-
Güzel
-
cizik atiyorum, guzelmiş cidden.
-
Millet conky i açılışa eklerken problemler yaşadım sebebi de sanırım conky nin metacity den önce çalışmaya kalkması.
Bunu aşmak için şöyle bir basamak geliştirdim.
Dediklerimi yapın. Ev klasörünüze gidin. Gizli dosyaların görünümünü aktifleştirin.
.conky_start.sh isimli yeni bir dosya oluşturun. (Linux'te dosya isminin başında nokta varsa o gizli dosya olur)
Sonra bu dosyayı gedit le düzenleyin. İçeriği alttaki gibi olsun:
#!/bin/bash
sleep 10 && conky -c /home/KULLANICI İSMİNİZ/.conkytheme/conkyrcdosyayı kaydedip çıkın. Şimdi bu dosyaya çalışma izni vermemiz gerekiyor.
ALT+F2 yapın.
chmod 750 /home/KULLANICIİSMİNİZ/.conky_start.shbu komutu verin. artık bu dosya çalışmaya hazırdır. En son olarak
Sistem > Tercihler > Başlangıç Uygulamaları na girin.
oluşturduğunuz yeni dosyayı başlangıç uygulamaları arasına ekleyin.
Böylece conky i sistem başladıktan bir on saniye sonra açmış olacağız.
-
Mod ' un Din konusu açma , Ubuntu konusu aç demesi ve seninde söz dinlemeni takdir ettim :)
-
MUHRIP bunu yazdı:
-----------------------------
Mod ' un Din konusu açma , Ubuntu konusu aç demesi ve seninde söz dinlemeni takdir ettim :)
-----------------------------bende bunu dicektim :)
-
-
über'i görünce nazi almanyasının "deutschland über alles" sloganı geldi aklıma.Birden ubuntuyu değil, aha zchan hitlerle ilgilimi birşey açtı dedim.Sonradan çözdüm mevzuyu.
-
-
MUHRIP bunu yazdı:
Z-CHAN bunu yazdı:
Konuyla alakasız takdirlerinizi pm yoluyla ulaştırın
Sende öle yapıyosun dimi ? Yani yapıyodun artık yemiyo d ve i harfinden sora n yi getirmek .. ;)
Sanki sen hiiç bugüne kadar olmayacak konuları dine götürmedin..
-----------------------------Şu konuyu açmayacaksın diye bir kişiye özel bir yasak olamaz. Burası tahribat, kuralları olan ve bu kuralların herkese eşit uygulandığı bir site.
Din, siyaset, linux o an neyi paylaşmaktan keyif alıyorsam onu yazıyorum ve buna karışılmadığı için bu ortamdayım.
-
Bunun şeffaf ı varmıdır