Ubuntuya Geçeceğim Ama
-
imlegend bunu yazdı:
-----------------------------
Hocam kurmak için formata gerek yok cd veya iso dosyasına gir orada bir exe dosyası olacak oradan bildiğin exe programlarını bilgisayarına kurar gibi kurabilirsin. Windowsa da hiç bir zarar gelmez açılışta sana sorar windows 7 mi ubuntu mu diye. Dediğin programların hemen hepsinin karşılığı var ubuntuda program yükleme merkezi gibi bir yer var bütün programları gruplandırmışlar. Yanlış hatırlamıyorsam 30 bin küsürdü en son. Oyunları felan çalıştırabilmek için yine yanlış hatırlamıyorsam wine diye bir program var. Bu program sayesinde windowstaki birçok uygulamayı rahatlıkla çalıştırabilirsin. Tabi birde youtube ye bak derim.
-----------------------------senin dediğin gibi yaptık diyelim sonra beğenmedim diyelim nasıl silcem o zaman minti?
-
program ekle kaldır dan exe gibi windows içine linux kurdun için istedin gibi windows dan silip kurtulabilirsin
ubuntu ve sürümlerini kuracaksan ( ubuntu kubuntu zubuntu netbook remix vs vs)
http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/windows-installer
burdan indirip kurabilirsin
+ olarak mint veya ubuntuyu live cd olarak kurmadan cd üzerinden çalıştırabilirsin
istediğin zaman çıkart cd yi reset at pc eski haline gelsin (yada usb bellekten kur )
fark etmez
.deb paketleri hariç linuxların neredeyse tamamı linux için yazılmış programları çalıştırır aynen
winrar ı xp ye vistaya yada windows 7 ye kurmak gibidir
.deb ise debian tabanlı linuxların (ubuntu , mint vb.) daha kolay program kuraiblmek için destekledikleri formattır
windowstaki .exe gibi debianlarda .deb destekler
sen önce bi mint live cd kur bir karıştır linux u sora istersen kurarsın
-
PanxeR bunu yazdı:
program ekle kaldır dan exe gibi windows içine linux kurdun için istedin gibi windows dan silip kurtulabilirsin
-----------------------------saol hocam bi deneyelim su linuxu bakalım ne farkı varmış...
-
niye ubuntu kullanmasın bu adam? ben 250 gb not resim staj belgeleri(kimsenin elinde olmayan videolar vardı içlerinde) v.s kaybettim hala caymadım.. çünkü benim hatamla gitti..
niye geçmesin ubuntuya.. kullanabilmek önemli PanxeR milyonlarca insanda çıkmayan hata yada açık sende mi vardı da böyle nefret ettin demin ki konuda da vardı dikkatimi çekti..
@calpazhan wine ile çalıştırırsın http://appdb.winehq.org/ bu sayfadan çalışanlara göz atabilin..photoshop yerine gimp var photoshopun cs4 portable bende çalışıyor ama Prometheus da çalışmamış dı konusu var linux kısmında.. fakat gimp meşhur olduğu için yeni programlar için 10.10 da direk yer almayabilir.. gimp.org dan indir yada ekle kaldır şeysinden yada paket yöneticisinden indirebilin..
office konusunda openoffice satın alındı geleceği konusunda kararsızım ama mutlaka bi alternatifi gelir.. sadece kayıt ederken .odf kaydeder.. dosya ismini kayıt esnasında sorar test.doc gibi kaydedersen sana uyarı yapar devam edersin doc olarak kaydedersin diğer makinalarda kullanmak için.. dökümanı direk pdf olarak kayıt edebilmesi hoş.. bide kaç dakikada bir otomatik kaydedicek özelliği var o da güzel(not: ms office de var diye biri atlarsa söverim ms office laf etmiyorum)
güvenlik konusunda pek bi sıkıntın olmaz standartı kullandığın sürece.. milyonlarca kullanıcı ne derece güvendeyse sende o kadar güvendesin..
virüs programı add/remove da vardır.. clamav var linux için olanı depolarda.. cart diye taradığı için virüs niye bulmadı lan bu bi zike yaramıyo diye düşünürsün önceleri :D win alışkanlığından.. hazırlıklı ol.. bide aviranın ki vardı sanırım :| oda hızlı tarıyodu..python programlama da terminale yaz python diye çalışsın direk yavaş yavaş öğrenirsin acele edilecek bi durum yok illa python şey edecen diye de bişey yok aslında.. visual studio ile ilgilenmiyorum bilmediğim için bişey diyemem ama mutlaka bişeyler vardır..
-
adamım herşeyin elimin altında olmasından sıkıldım biraz zorluk görmek istiyorum diyorsan ubuntu kurma, mint de kurma :) ha kötü demiyorum ben çok seviyorum da zorluk görmek istiyorum diyorsan archlinux a falan bi dal bakalım nasıl olcak :)
-
Grip olan birine gel suratıma hapşır gibisinden birşey diyorsun. Hayatının hatasını yaparsın bence. O dediklerini linuxta çalıştırmak yerine bence otur adam akıllı kendini win de geliştir.
-
Caliber bunu yazdı:
Grip olan birine gel suratıma hapşır gibisinden birşey diyorsun. Hayatının hatasını yaparsın bence. O dediklerini linuxta çalıştırmak yerine bence otur adam akıllı kendini win de geliştir.
-----------------------------hocam tam bilmiyorum ama winde kendini geliştir diyosunda bilgisayar elime geldiğinden beri win var artık çopk bilmesemde bişiler biliyorum. Biraz da linux u öğrenmek mantıklı bence
-
tarzan ubuntunun nesi iyi ? firma saolsun onlar ne isterse onu yapıyor bir kere bence bir linux şirket tarafından değil bir grup tarafından yönetilmeli
diger linux sürümleri gibi
+ olarak bu adam niye boşu boşuna kodek ti flash ıdı ıvırıdı zıvırıdı uğraşsın ?
niye açık kaynak hariç diger programların elendigi bi depo kullanmak zorunda kalsın
yada niye süperubuntu diye farklı bir os çıktı
yada mint in asıl çıkış amacı neydi , ubuntunun yaralarının fix lenmiş hali başlangıç sloganı ise herkez için işletim sistemi yeterince özgürsün
o ubuntunun standart dandik ve basit gnome masa üstü yerine mint in kişiselleştirilmiş masa üstüsünü tercih ederim (zaten normalde kde dışı kullanmam mint hariç)
şimdiye kadar bir linux işletim sisteminde sorun yaşadım o da ubuntu , hiç biryerini sevmiyorum ki fan ı olayım
çöktü , usb mausemi tanımadı , kurarken hdd mi sildi
hadi linux u hiç bilmeyen biri olsam neyse , bunlar ubuntunun bende açtıgı yaralar bari başkaları etkilenmesin ki
yan yana getirdiğimizde mint her türlü sollar şimdi direk debian kaynaklı versiyonu da çıkyor
-
Ben parudsla başladım ama ubuntuya geçince iyiki geçmişim dedim sonra minte geçince iyiki geçmişim dedim.
:D
-
x-files bunu yazdı:
Ben parudsla başladım ama ubuntuya geçince iyiki geçmişim dedim sonra minte geçince iyiki geçmişim dedim.
:D
-----------------------------pardus tan ubuntuya geçince direk küfür ettim , sora mint e geçtim ve aynı anda fedora da kullandım
1. mint
2. fedora
999. ubuntu