Ubuntu"Ya İlk Adım
-
Ubuntu ile ilgili yeni başlayan arkadaşlara yüklemeden sonra gerekli kodları ve yüklemeleri anlatmak istedim...
ilk olarak root olmak kodunu vereyim ''su root'' dedikten sonra konsola şifrenizi girin ve root olun...
Program yüklemek için gerekli kod ''sudo apt-get install <program , dosya vb> dedikten sonra hem yükler hem kurar.
Program kaldırmak için gerekli olan kod ''sudo apt-get remove <program , dosya vb> dedikten sonra siler ve kaldırır.
Ubuntu kurduktan sonra ses azlığı çekiyorsanız konsola ''alsamixer'' yazarak sesi ayarlayabilirsiniz.
Bir çok kişi linux'a geçmek istememesini nedenlerinden biri windows tabanlı programları kullanamamak derdi içindedir ama linux bunuda düşünmüş bizlere Wine yapmış wine windows tabanlı programları oyunları vs bir çok şeyi çalıştırıyor yüklemek için konsola ''sudo apt-get install wine'' dedikten sonra şifrenizi girin ve yüklesin uygulamalar bölümünde wine yüklendiğini görüceksiniz programları çalıştırmak içinde exe sağ tıklayıp wine ile aç dediğinizde yükleyecektir...
Delphi'de programlama yapan kişiler içinde lazarus vardır ben delphi çakması diye tabir ediyorum :) yüklemek için konsola
''sudo apt-get install lazarus'' dedikten sonra hem indirir hem yükler...
Google'da linux'u çok janjanlı görmüştüm derseniz bu compiz-fussion dur. Kurulumu google'dan araştırıp bulabilirsiniz burada anlatırsam uzun sürer :)
Tema değiştirmek için Sistem>Tercihler>Görünüm oradan temaya geçin yükleye tıklayarak temanın bulunduğu dizine gidip temayı seçiniz...
İconlar program resimlerini de aynı tema yükler gibi yapabilirsiniz...
Ubuntu yu kurduktan sonra dil türkçe olmadıysa Sistem>Yönetim>Dil Desteği sekmesinden dili değiştirebilirsiniz...
Ubuntu açık kaynak kodlu olduğu için herşeyini isteğe göre değiştirebilirsiniz login penceresi bile dahil onuda Sistem>Yönetim>Giriş Penceresinden ayarlayabiliriniz...
Kurulumdan sonra müzik video vb şeyleri izleyememe sorunu ile karşılaşabilirsiniz gerekli paketleri yüklemek gerek müzik çaları açtığınızda zaten size hata vericektir hatada ara dediğinizde size gerekli paketleri gösterecektir seçip yükleyebilirsiniz...
Bu dökümanda ufak bir ubuntu tanıtımı yaptım gerekli olan şeyleri ufakta olsa anlatmak istedim 2. dökümanda programları anlatacağım diğer dökümanda görüşmek üzere :)
By_Mihni... -
Winehq Rulez bunu unutmayın
-
basit ama güzel bi anlatım olmuş :W
-
hackerteam550 bunu yazdı:
-----------------------------
Winehq Rulez bunu unutmayın
-----------------------------sağolasın abi :$ =))))
-
ben windowsdan başkasını kullanamıyorum
-
Pordus Varken Ubuntu Ne ya :D
-
Desiqner bunu yazdı:
Pordus Varken Ubuntu Ne ya :D
-----------------------------hoca pardus a bulaşayım deme sakın =))
hani milli işletim sistemi destekleyelim falan ama o kadar fos bir işletim sistemi olamaz yaa =)))
-
hocam döküman olarak yazsaydınya
-
PlayerMurat bunu yazdı:
Adam Ne Yazmış Hikayemi :S -
AciyaGulmek bunu yazdı:
PlayerMurat bunu yazdı:
Adam Ne Yazmış Hikayemi :S
-----------------------------Foruma konu olarak değil dökümanlar bölümüne ekleseydin demek istemiş
Hocam windowstan gerisi yalan.alışmadık götte don durmazmış hesabı :D
-
iLLuMiNaTi bunu yazdı:
-----------------------------AciyaGulmek bunu yazdı:
PlayerMurat bunu yazdı:
Adam Ne Yazmış Hikayemi :S
-----------------------------Foruma konu olarak değil dökümanlar bölümüne ekleseydin demek istemiş
Hocam windowstan gerisi yalan.alışmadık götte don durmazmış hesabı :D
alışmak zor değil bence denemek lazım hem denemiş oluruz don duruo mu durmuo mu die :)