Ubuntu'yu Cd Olmadan Yüklemek?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    icabetmez
    icabetmez's avatar
    Erkek

Selam arkadaşlar malum ubuntuyu öven çok ben de bir deneyeyim dedim. Dedim ama evde boş cd yok maalesef win7 üstünden kurma seçeneğini kullanarak cd olmadan yüklemek mümkün müdür? Deamon tools denedim çalışmadı da kendileri.

Şimdiden teşekkürler

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Quetzalcoatl
    Quetzalcoatl's avatar
    Erkek

virtualbox tarzı sanallaştırma programlarıyla sorunsuz bi şekilde kullanabilirsin. hiç öyle çift boot kullanmana gerek yok aynı işlevi aynı verimi alırsın bu şekilde.

burası sana yardımcı olucaktır. http://www.tahribat.com/Dokuman-Vmware-Nedir-Nasil-Kullanilir-296/

Özgürlüğü anladıkça ona daha az sahip olursun.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UCANTENEKE
    UCANTENEKE's avatar
    Erkek

mümkün vmware iile sanal makinaya kurup deneyebilirsin yada usb disk ile kurabilirsin google seni bilgilendirir.(kubuntu yu 9.10 denedim usb ile boot olup yüklenmede problem çıkarıyordu benim beceriksizliğimde olabilir)

Bence bu dünya üzerinde seçilmiş ırk diye bi kavram varsa bu ırk kesin ruslardır.Onlar daha iyisini yapana kadar en iyisi onlar
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    icabetmez
    icabetmez's avatar
    Erkek

Teşekkürler hocam ancak ben dual boot istiyorum takıldığım zaman windows a dönüp yavaş yavaş linux kullanmaya başlamak amacım çünkü ama bakalım cevap çıkmassa cd alana kadar vmware takılırım=)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

9.10 da cd ye gerek olmadan setup çalıstırarak yukleme yapabiliyorduk sanırım..

yanlıs hatırlamıyorsam ben öyle kurulum yaptım

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Delegado_Zero
    Delegado_Zero's avatar
    Erkek

hocam tabi ki mümkün bu. aynı şekilde windows altından kullanabilirsin ubuntuyu. benim yaptığım gibi. bilgisayar acılısta hangi işletim sisteminden acmak istedigini soruyor. hemde 5 gblık bir yer yeter çok bile bunun için. CD'ye falan gerek yok. format atma gibi birşey de söz konusu degil. Wubi isimli ufak program ile bahsettiğim şeyleri yaparsın. Video da kurulum ile ilgili ayrıntıları izleyebilirsin. Kolay Gelsin.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RevengeX
    RevengeX's avatar
    Erkek

Bu gibi durumlar için "wubi" üretildi..

Yazılımı google'da ararsan detayları öğrenebilirsin,kullanım kolaylığı ise windows'daki gibi "next,next,browse" bukadar :)

Edit: Benm mesaj gidene kadar üstümdeki arkadaş söyLemiş :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    icabetmez
    icabetmez's avatar
    Erkek

Çok teşekkürler arkadaşlar çok çok sağolun =)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    icabetmez
    icabetmez's avatar
    Erkek

İyi güzel de bende ubuntunun iso su var bu program illa yükleme yapmak zorunda mı?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RevengeX
    RevengeX's avatar
    Erkek

icabetmez bunu yazdı:
    -----------------------------

İyi güzel de bende ubuntunun iso su var bu program illa yükleme yapmak zorunda mı?

-----------------------------

Programın bir nevi TEMP klasörü olarak kullandığı bir yer var,windows'un kurulu olduğu bölümde bir yere atıyordu kendini ama hatırlayamadım,orda daa %1 inen disk imajını silip kendi .iso dosyanı atarsın,sonra programı yeniden başlatırsın indirmeyi yapmış yüklemeye geçiyor gibi bi durum olur,çnkü inen dosyanın md5 kodunu karşılaştırmıyor imajla.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    override
    override's avatar
    Erkek

ubuntuyu usb den  yükleyebilirsin.Bunun icin bazı ayarlamalar yapman gerekiyor.Bot ayarlarini usb ye ayarlamalisin.Daha sonra eger iso olarak indirdiysen(iso dosyasını acmadan) unetbotin bu program ile usb yi bot eder.. yeniden baslatir kurulumu yaparsin.anlamadim diyorsan pm at.

g͇̫͛͆̾ͫ̑͆l͖͉̗̩̳̟̍ͫͥͨ
Toplam Hit: 2590 Toplam Mesaj: 12