Ücretiyle Sunucu Kuracak Arkadaş Aranıyor(Linux)
-
selam
linux sunucum var, sadece üzerinde uygulama geliştirmek için kullanıyodum, güvenlik vs sorun değildi bu yüzden.
şimdi bu sunucuyu müşterilerimin sitelerini barındırmak için kullanıcam.
kurulmasını istediklerim şunlar:
1.zend server(php-mysql kombosu)(port:80)
1.nginx (port:8888)
3.apache tomcat(port:4040)
4.mail server(sendmail den bahsetmiyorum, mail alabilmem gerek, ve birden fazla domainle çalışıcak bunun yanında bide webmail scripti kurmanızı istiycem)
5.pptp den bağlanıp kullanabileceğim şekilde vpn server (sunucunun ip si ile dışarı çıkabilmem gerek)
6.rsync ile yada başka bir şekilde uzaktaki sunucuma belirli aralıklarla belirttiğim dizinin yedeğini atıcak bir ssh dosyası istiyorum (cron job la yedekleme olayını otomatikleştirmek için istiyorum)
7.herhangi bir panel istemiyorum.
işletim sistemi: ubuntu 12.04 lts
bu işlemlerin hepsini tutoriallerden bakıp bende yapabiliyorum.ki zaten hemen hemen hepsi şu anda zaten kurulu.sunucuyu müşterilerimde kullanmaya başlayacağım için güvenlik ve performans konusunda endişe duyuyorum, yarın bigün sıçmak istemiyorum.zaten sistem digitalocean de ilerde yetmezse büyütürüm.
işi alan arkadaş istanbulda olursa beraber oturup yaparsak daha da güzel olur 1-2 taktik verir
lütfen teklif için pm atmayın konu altına yazın.şimdiden teşekkürler :)
-
Suse düşünür müsün?
-
RETRET bunu yazdı
Suse düşünür müsün?
hocam suse hiç kullanmadım, suse kullanırsam direk hiç bilmediğim bişey kurmuş olucam en ufak bi sorunu çözmem saatlerimi alıcak muhtemelen.debian tabanlı olması lazım kuracağım distronun
-
CentOs Daha iyi olur gibime geldi
-
renegadealien bunu yazdı
CentOs Daha iyi olur gibime geldi
sadece debian tecrübem olduğu için debiandan şaşmak istemedim.freelancer.com dan pakistanlı bi elemanla anlaştım bu gece kurucak.
-
Debian kuracaksan Wheezy kur. Zaten RC sürümünde kendisi. Squeeze sürümündeki paketler biraz eski sonra sorun olabiliyor . Wheezy nin paketlerini source.list e eklesende sorun olabiliyor.
-
Eğer digital ocean ise cok fazla seçim ihtimali yok.
debian'ın herşeyi cok eski abicim, bir şeyi iki şeyi değil ki:|
CentOs hemen hemen tüm konularda çok daha güncel.
Özellikle sadece console ile çalışacaksan.
Bu arada debian ile centos arasında bocalamazsın, ikisinide aktif olarak kullanıyorum.
Genellikle bir sorun olduğunda centosun çözümleri ile ilgili makaleler, debiandan en az 5 kat daha fazla, zaten red-hat ile aynı oldukları için, çok daha rahat oluyor.
renegadealien tarafından 17/Nis/13 00:39 tarihinde düzenlenmiştir -
http://www.fmguler.com/articles/infrastructure/how-to-setup-a-development-server
belki bu yardımcı olabilir. -
freudSusHaksizsin bunu yazdıRETRET bunu yazdı
Suse düşünür müsün?
hocam suse hiç kullanmadım, suse kullanırsam direk hiç bilmediğim bişey kurmuş olucam en ufak bi sorunu çözmem saatlerimi alıcak muhtemelen.debian tabanlı olması lazım kuracağım distronun
Sen prof kurduracam diyince ben suse dedim, kurulumunu ve 1 yıllık bakımını belli bir ücret karşılığında yapıyorum, sorun yaşadığında uzaktan bağlanıp hallediyorum. Yapamadığım bişey olursa paranı iade ederim, şirkette 3 tane suse sunucu var yeterince tecrübeli olduğuma inanıyorum bu konuda :)
-
RETRET bunu yazdıfreudSusHaksizsin bunu yazdıRETRET bunu yazdı
Suse düşünür müsün?
Sen prof kurduracam diyince ben suse dedim, kurulumunu ve 1 yıllık bakımını belli bir ücret karşılığında yapıyorum, sorun yaşadığında uzaktan bağlanıp hallediyorum. Yapamadığım bişey olursa paranı iade ederim, şirkette 3 tane suse sunucu var yeterince tecrübeli olduğuma inanıyorum bu konuda :)
Pardon debian amatörlerin işimi :)
plastner tarafından 17/Nis/13 00:45 tarihinde düzenlenmiştir -
plastner bunu yazdıRETRET bunu yazdıfreudSusHaksizsin bunu yazdıRETRET bunu yazdı
Suse düşünür müsün?
Pardon debian amatörlerin işimi :)
Ücretli kurdurucam, ücretli destek alıcam muhabbeti olunca ek geçim kaynaklarımdan birini yazıverdim, debiana sözümüz yok :)