Ufak Bi Deney
-
ajan1111 bunu yazdı:
-----------------------------PoLLBuLL bunu yazdı:
-----------------------------
hocam onun yerine helyum gazı kullansan daha iyi olur.
-----------------------------helyum gazı ne ki |:
ne işe yarıyo
uçan balonlardaki gaz. -
ajan1111 bunu yazdı:
PoLLBuLL bunu yazdı:
ne işe yarıyo
-----------------------------helyum gazı kullanabilrsin patlamaz tutuşmaz ama bulabilrmisin bir de zehirli mi bilmiyorum bi araştır bunları istersen dediğin sistemi propan tüpü yada doğal gazla da yaparsın ama tehlikeli olur teklikesiz istiyorsan helyum iyidr herhalde
ben yapsam kesinlikle mum falan kullanıt-rdım
-
hocam araştırdım da helyumun taşıma özellği çok azmış. sıcak havadan şaşma
-
asiminnesli bunu yazdı:
ajan1111 bunu yazdı:
PoLLBuLL bunu yazdı:
ne işe yarıyo
-----------------------------helyum gazı kullanabilrsin patlamaz tutuşmaz ama bulabilrmisin bir de zehirli mi bilmiyorum bi araştır bunları istersen dediğin sistemi propan tüpü yada doğal gazla da yaparsın ama tehlikeli olur teklikesiz istiyorsan helyum iyidr herhalde
ben yapsam kesinlikle mum falan kullanıt-rdım
-----------------------------türkiyede üretilmiyomuş ve
en düşük hacimlisi 245.00 $ + KDV DEPOZİTO 200 $
daha ucuz pratik bişiler (:
-
PoLLBuLL bunu yazdı:
-----------------------------tamam hocam sıcak havadan hemfikiriz. ama bi çakmaktan çıkan ısıyla o ısıdan yükselen hava çakmağın ağırlığını taşırmı ?
-
abime sordum bir sürü formul falan yazdı anlatmaya çalıştı sonuç şöyle ısınan havanın yoğunluğu çakmak kadar yoğun olması lazım mış
-
ajan1111 bunu yazdı:
-----------------------------PoLLBuLL bunu yazdı:
-----------------------------tamam hocam sıcak havadan hemfikiriz. ama bi çakmaktan çıkan ısıyla o ısıdan yükselen hava çakmağın ağırlığını taşırmı ?
metal bir çakmak değilse,poşet büyük ve hava sızdırmıyorsa.taşıyabilir. -
asiminnesli bunu yazdı:
-----------------------------abime sordum bir sürü formul falan yazdı anlatmaya çalıştı sonuç şöyle ısınan havanın yoğunluğu çakmak kadar yoğun olması lazım mış
Uçma prensibi Balonun havada yükselmesi, suya atılan bir cismin yüzmesiyle aynı ilke olan Arşimet'in kaldırma prensibine dayanır. Bir balon yerini kapladığı havanın ağırlığı kendi ağırlığına eşit oluncaya kadar yükselir. Yükseklik arttığında havanın yoğunluğu azaldığından ağırlık dengelenir ve balon daha yükseğe çıkamaz. Eğer daha yükseğe çıkmak isteniyorsa ağırlığın azaltılması, alçalmak isteniyorsa da balonun içindeki havanın azaltılması gerekmektedir. -
asiminnesli bunu yazdı:
abime sordum bir sürü formul falan yazdı anlatmaya çalıştı sonuç şöyle ısınan havanın yoğunluğu çakmak kadar yoğun olması lazım mış
-----------------------------tamam (: o yoğunluğu nasıl elde edilecekmiş.
@pollbull
küçük bi plastik çakmak veya hafif nerde bulursam onu kullanırım.
aluminyum folyo kullanmaya mecburum sanırım. en pratik ve kolay olarak. başka bişi varmı aklınızda?
-
editlerdeyim