Ukrayna'da Nükleer Santral Kazasi?
-
http://reportturk.us/post/104238018800/ukraynada-nukleer-kaza
Ukrayna’nın güneydoğusundaki Zaporizhye nükleer santralinde kaza meydana geldiği açıklandı.
Avrupa’nın en büyük, dünyanın da beşinci büyük nükleer santralinde gerçekleşen son dakika kazayı, kamuoyuna Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk duyurdu.
"Zaporizhye Nükleer Santrali’nde bir kaza meydana geldiğini biliyorum" diyen Yatsenyuk, ülkenin yeni enerji bakanı Volodimir Demçişin’e söz konusu problemin ne zaman çözüleceğini sorduğunu belirtti.
Son durum hakkında bilgisi olan var mı?
-
tehlikeli bişey ama lazım .2 ucu boklu deynek .
kurmasan elektrik lazım
kursan tehlikeli
-
Zaten göt kadar toprakları kaldı, onu da zehirliyorlar... Rus mühendisler olmadan bir bok yiyemeyecekleri belliydi zaten.
-
samaccc bunu yazdı
tehlikeli bişey ama lazım .2 ucu boklu deynek .
kurmasan elektrik lazım
kursan tehlikeli
niye boku tutacanki
bak almanyaya döndü güneşi olmadan güneş enerjisine
bizdede yasası var uygulamaya geldimi bilmiyoruz diyor dağıtım şebekeleri
tam bir şebeke işi yani
al en yeşilinden haberler http://www.yesilekonomi.com/
-
su karadenize karışmış şuanda Türkiye dahil 1. derecede risk seviyesinde havaalanları kapatıldı ve uçuşlar yasaklandı reaktörleri kuran şirketin genel müdürü ve sorumlu kişiler gözaltında incelemeler devam ediliyor son çare olarak oluşan kaza yerine putini tıkayacaklarını bildirdiler...
böyle yazınca çok hoşuna gidiyor, kaza olan birşey zaten bu kaza oldumu patlayan ortalığa radyasyon saçan birşey değil olur belirli bir seviyesi vardır müdahale edilebilir kontrol altına alınabilir insan sağlığına zararlı olmayan radyasyon seviyeleri vardır... bunlar ilk değil sonra olmayacak fabrikalarda oluşan kazaların aynılarıdır bu kazalar...
birde çok rica edicem yenilenebilir diye kudurmayın arkadaşlar ya yok öyle bir enerji kaynağı efendiler bunu bir kafanıza sokun çıkış yolu falan değil o kolpazan yeşilcilerin dediği gibi yenilenebilirde bize yetmiyor... almanyada boku yedi daha yeni fransaya bize üretim yaptığın termik santrali kapatma dedi... almanyayı enerji alanında çok büyük sıkıntılar bekliyor... ve görüceksiniz 2020 gelindiğinde almanya nükleer santralleri tekrar devreye alıcak... adam diyor ki yeter nasıl yeter bir açıkla hele diyorsun diyor ki türkiyenin 83 bin mw rüzgar potansiyeli var eee diyorsun işte bunu elektriğe çevirince kurtulduk başka efendim m2 başına 1311w enerji düşüyor Türkiyede eee diyorrsun bunu elektriğe çevirince kurtulduk ulan gerizekalı bu potansiyel dağa taşa düşüyor antalyada nerde rüzgar trabzonda nerde güneş... iletim hattı masrafı tesisin yüzde 20 si demek... bunu şebekeye ileticeksin dağıtımını yapıcaksın bizim akıllı şebekemiz yok enerji kaynakları yönetimimiz hala insanlar yapıyor akıllı şebeke olmayışını eleştir önce ... sözüm ona bakkal hesabıyla kalkıp adam çarpıcaksınız -
http://www.akkuyungs.net/wp-content/uploads/2012/01/TURKIYE-KOMSULARI-HARITASI.jpg
Bunlar Türkiye'nin komşu ülkelerindeki nükleer santraller. Yıldız ile belirtilenler ise bizim kurulacak santrallerin yerleri. Bu kadar yeşilçi olmayın. Zaten bildiğim kadarıyla Ermenistan'daki nükleer santral taa Sovyet Rusya zamanından kalma ve hala çatır çatır çalışıyor.
-
biyerlerde patlayınca nükleeer görecez çok atıp tutan akıllı bıdıkları
varmı var açığımız
1- kaçak elektrik doğu kitler batı öder
2-rusya kitler doğal gazı millet öder
3-kapatırlar termik santrallerin belirli bölümünü üretim düşer millette elektrik bitti zanneder
bu sayede birileri cebi doldurur birileride gelir gider 2-3 köprü yapmakla dünyaya hükmettiğini sanır, futbol fanatikleri bile partizan fanatiklerden daha akıllı düşünür
boşa demiyorum kodumuz bozuk diye
-
u235 zombie dönmüş diye duydum,
-
akmarky bunu yazdı
su karadenize karışmış şuanda Türkiye dahil 1. derecede risk seviyesinde havaalanları kapatıldı ve uçuşlar yasaklandı reaktörleri kuran şirketin genel müdürü ve sorumlu kişiler gözaltında incelemeler devam ediliyor son çare olarak oluşan kaza yerine putini tıkayacaklarını bildirdiler...
böyle yazınca çok hoşuna gidiyor, kaza olan birşey zaten bu kaza oldumu patlayan ortalığa radyasyon saçan birşey değil olur belirli bir seviyesi vardır müdahale edilebilir kontrol altına alınabilir insan sağlığına zararlı olmayan radyasyon seviyeleri vardır... bunlar ilk değil sonra olmayacak fabrikalarda oluşan kazaların aynılarıdır bu kazalar...
birde çok rica edicem yenilenebilir diye kudurmayın arkadaşlar ya yok öyle bir enerji kaynağı efendiler bunu bir kafanıza sokun çıkış yolu falan değil o kolpazan yeşilcilerin dediği gibi yenilenebilirde bize yetmiyor... almanyada boku yedi daha yeni fransaya bize üretim yaptığın termik santrali kapatma dedi... almanyayı enerji alanında çok büyük sıkıntılar bekliyor... ve görüceksiniz 2020 gelindiğinde almanya nükleer santralleri tekrar devreye alıcak... adam diyor ki yeter nasıl yeter bir açıkla hele diyorsun diyor ki türkiyenin 83 bin mw rüzgar potansiyeli var eee diyorsun işte bunu elektriğe çevirince kurtulduk başka efendim m2 başına 1311w enerji düşüyor Türkiyede eee diyorrsun bunu elektriğe çevirince kurtulduk ulan gerizekalı bu potansiyel dağa taşa düşüyor antalyada nerde rüzgar trabzonda nerde güneş... iletim hattı masrafı tesisin yüzde 20 si demek... bunu şebekeye ileticeksin dağıtımını yapıcaksın bizim akıllı şebekemiz yok enerji kaynakları yönetimimiz hala insanlar yapıyor akıllı şebeke olmayışını eleştir önce ... sözüm ona bakkal hesabıyla kalkıp adam çarpıcaksınızSen de diğerleri gibi hatalı düşünüyorsun :) elektriğin tek kaynaktan dağıtılmasına gerek yok, çoklu kaynak dağıtımı diye bir şey var. Akıllı şebekeler de zaman içerisinde kurulur her şey zırt diye olmuyor. Almanya yeniden nükleer enerjiye dönmeyecek, rüzgar konusunda ciddi çalışmaları var, 5 sene sonra led dışında ışık kullanmayacaklar, Almanya'nın jeotermal enerji konusunda da ciddi çalışmaları var, havadan abuk subuk yazıp duruyorsunuz bu tıpkı ben otostartı kapatıyorum trafikte çekilmiyor demeye benziyor, mühendisler bir araya geliyor aracın daha az yakması için otostart teknolojisini geliştiriyor bizim ahmet efendi çok bir halt biliyormuş gibi çıkıp bunu arabaya koymuşlar ama ben kullanmıyorum gerek yok diyor, şimdi senin söylediğin aynı bunun gibi...
-
RETRET bunu yazdıakmarky bunu yazdı
birde çok rica edicem yenilenebilir diye kudurmayın arkadaşlar ya yok öyle bir enerji kaynağı efendiler bunu bir kafanıza sokun çıkış yolu falan değil o kolpazan yeşilcilerin dediği gibi yenilenebilirde bize yetmiyor... almanyada boku yedi daha yeni fransaya bize üretim yaptığın termik santrali kapatma dedi... almanyayı enerji alanında çok büyük sıkıntılar bekliyor... ve görüceksiniz 2020 gelindiğinde almanya nükleer santralleri tekrar devreye alıcak... adam diyor ki yeter nasıl yeter bir açıkla hele diyorsun diyor ki türkiyenin 83 bin mw rüzgar potansiyeli var eee diyorsun işte bunu elektriğe çevirince kurtulduk başka efendim m2 başına 1311w enerji düşüyor Türkiyede eee diyorrsun bunu elektriğe çevirince kurtulduk ulan gerizekalı bu potansiyel dağa taşa düşüyor antalyada nerde rüzgar trabzonda nerde güneş... iletim hattı masrafı tesisin yüzde 20 si demek... bunu şebekeye ileticeksin dağıtımını yapıcaksın bizim akıllı şebekemiz yok enerji kaynakları yönetimimiz hala insanlar yapıyor akıllı şebeke olmayışını eleştir önce ... sözüm ona bakkal hesabıyla kalkıp adam çarpıcaksınızSen de diğerleri gibi hatalı düşünüyorsun :) elektriğin tek kaynaktan dağıtılmasına gerek yok, çoklu kaynak dağıtımı diye bir şey var. Akıllı şebekeler de zaman içerisinde kurulur her şey zırt diye olmuyor. Almanya yeniden nükleer enerjiye dönmeyecek, rüzgar konusunda ciddi çalışmaları var, 5 sene sonra led dışında ışık kullanmayacaklar, Almanya'nın jeotermal enerji konusunda da ciddi çalışmaları var, havadan abuk subuk yazıp duruyorsunuz bu tıpkı ben otostartı kapatıyorum trafikte çekilmiyor demeye benziyor, mühendisler bir araya geliyor aracın daha az yakması için otostart teknolojisini geliştiriyor bizim ahmet efendi çok bir halt biliyormuş gibi çıkıp bunu arabaya koymuşlar ama ben kullanmıyorum gerek yok diyor, şimdi senin söylediğin aynı bunun gibi...
valla @RETRET ahmet amcen otostarta para verecek kadar salak değil kusura bakma :D uzun uzun abuk subuk yazdım ama sonra sildim amk sizinlemi uğraşıcam yukarda yazdım varsa şekliniz türbin verimlerini, kaynak verimlerini iletim hattı ve tesis masraflarıyla fizibilite yapında bizde abuk subuk olmayanı sizden öğrenelim, birde farklı şebekelerden sürekli olmayan enerjileri dağıtmanın formülünü bulursanız onuda söyleyin biz enerji sistemleri mühendisleri düşüncelerimizdeki hatayı düzeltelim.
-
Tarık ses ver lan :( Olm ayağını attın adamların memleketine, önce işgal sonra da bu.