folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Ülkemizde Neden Büyük Web Projeleri Çıkmıyor ?



Ülkemizde Neden Büyük Web Projeleri Çıkmıyor ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    solstice
    solstice's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Nisan/2008
    Erkek

    Hocam gördüğün büyük projelerin hepsi çok güzel destek alıyorlar. Devleti, yatırımcısı derken proje en temel haliyle bile popüler seviyeye ulaşabiliyor. Zaten kullanıcıya projeyi kabul ettirdikten sonra standart güncellemelerle yoluna devam ediyor. 

    Gelelim ülkemize;

    - Öncelikle sorun ailevi ve çevresel problemler; Bizde anne baba ve yakın çevresi aman oğlum mühendis olsun, doktor olsun, bak bu meslek çok iyi  vs  derken Öğrenci kendi istediğinin yada yeteneğinin ne olduğunu çözemeden tatlı baskılar ve kulaktan dolma bilgiler ile bir şekilde üniversitenin bir bölümüne yerleşiyor.

    - Üniversite, teori açısından temel bilgileri aktarıyor ve gerisine elinden geldiğince karışmıyor. Yani sen bu öğrendiklerini teknolojiye yazılıma nasıl aktarırsın orada sana yardım eden anca bu konulara meraklı olan hocalar varsa oluyor. Yoksa zaten ilk basamağı niye attığını bilmeden ikinci basamakta herşey bitmiş oluyor.  Sonuç olarak bir üniversitenin bilgisayar bölümünden misal olarak 50 tane bilgisayar mühendisi çıkacaksa en fazla 5 tane çıkıyor. onlarda iyi bir kurumsal firmada diğer arkadaslarına nazaran biraz daha iyi maaşlarla köle olarak hayatlarını sürdürüyor. Geriye kalan mühendis arkadasların ise bir bir yolları değişiyor.

    - Hadi diyelim aklında güzel bir proje var ve bunu hayata geçirmek istiyorsun.  Bu aşamada ne devletin desteği sağlam ne de yerli yatırımcılar öle havadan para vermiyor. Bizdeki mantık klasik esnaf mantığı. Adam senin projene 1 milyon tl yatıracaksa bi bakıyorsun ki kendi projende minik bir hisseye sahip maaşlı çalışan bir elemana dönüyorsun : ) yoksa öle projene yatırım felan olmaz. Bir diğer konu ise bizim yatırımcılarımızın büyük bir kısmı teknoloji ile ilgilenmiyor. Hatta bırak yatırımcıyı, web-yazılım gibi projelerden biraz parayı koyanlar bile inşaat sektörüne yöneliyor  : )

    - Bunun gibi bir çok sebep çıkar. Ama bana göre en önemli sebeplerin başında dökümantasyona dair eksikliklerin getirdiği durumlardan oluşuyor. Çünkü bu durumun sonucunda zaman, maddiyat ve bir çok faktörün olumsuz sonuçları ile karşı karşıya kalıyoruz. Aynı zamanda yeni ve özgün bir proje yaratmakta çok fazla zaman ve kaynak tüketimi de cabası oluyor.

     


    https://www.youtube.com/watch?v=k6LrGZGqYn8
Toplam Hit: 2170 Toplam Mesaj: 22
blog yazi