folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Ülkemizin Ekonomisine Yön Verenler

Ülkemizin Ekonomisine Yön Verenler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek

50 yıl sonra o listeye beni de ekliceksiniz inşallah :W

We can be more, we can be much more.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

http://www.ekometre.com/haber_detay.asp?haberID=1109

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Erkek

Bu hızla küreselleşme devam ederken dışa bağımlılık gibi bir kavram kullanmak mantıksızdır. Türkiye teknoloji ürünü üretememektedir. Teknoloji alanında mukayeseli üstünlük sağlanmalıdır. Bu sebeple bazı ülkelere göre geri kalmaktadır. Üretilen teknoloji kendini geliştirememektedir yani. Birde enerji açığı kapatılmalı. 70 milyar dolarlık enerji alımı söz konusu. Hükümet bu açığı Nükleer Santral ve Yenilenebilinir Enerji Kaynaklarının teşvikleriyle sağlamayı amaçlamaktadır. Ülkemiz 10 senedir ilerleme kaydetmiştir. Ancak ihracat içerisinde ki katma değer ve bu aralar TL'nin aşırı değerlenme yolunda olması sıkıntı yaratmaktadır. 100 birimlik  ihracatın 70 birimi dışardan alınıp, üstüne 30 birim eklenerek dışarı satılmaktadır. Bunun ana nedenide enerjidir. TC enerji sıkıntısını çözdüğü gün dünya sıralamasında (şuan) 16. sıradan ilk 10 çok rahat girebilecektir diye tahmin ediyorum ve buda 2023 öncesi olacak inşallah.

Sağlıcakla.. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek
    PathfindeR00 bunu yazdı

Bu hızla küreselleşme devam ederken dışa bağımlılık gibi bir kavram kullanmak mantıksızdır. Türkiye teknoloji ürünü üretememektedir. Teknoloji alanında mukayeseli üstünlük sağlanmalıdır. Bu sebeple bazı ülkelere göre geri kalmaktadır. Üretilen teknoloji kendini geliştirememektedir yani. Birde enerji açığı kapatılmalı. 70 milyar dolarlık enerji alımı söz konusu. Hükümet bu açığı Nükleer Santral ve Yenilenebilinir Enerji Kaynaklarının teşvikleriyle sağlamayı amaçlamaktadır. Ülkemiz 10 senedir ilerleme kaydetmiştir. Ancak ihracat içerisinde ki katma değer ve bu aralar TL'nin aşırı değerlenme yolunda olması sıkıntı yaratmaktadır. 100 birimlik  ihracatın 70 birimi dışardan alınıp, üstüne 30 birim eklenerek dışarı satılmaktadır. Bunun ana nedenide enerjidir. TC enerji sıkıntısını çözdüğü gün dünya sıralamasında (şuan) 16. sıradan ilk 10 çok rahat girebilecektir diye tahmin ediyorum ve buda 2023 öncesi olacak inşallah.

Sağlıcakla.. 

Altına imzamı atarım. Enerji alımı noktasında çok doğru tespitler yaptı mürid. Parayı koçtu doğandı yahudiydi sabancıydı tayyipti diye sınıflandırmak saçma ve komik geliyor. para enerjiyi satanda, kontrolde.

kendinize ayığ olunuz
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Rebel_Rider
    Rebel_Rider's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    ottomanmurat bunu yazdı

türkiye eskiden daha çok bagimliydi şimdi biraz daha iyi kendimiz ürettikçe kendimiz kendimize yettikçe bu gibi şeyler kendinden kaybolacaktir ama şuda var  türkiye de yabancı  merakllılıgı marka meraki var adam türk marketlerden alış veriş yapmaz metro gibi karfur migros gibi marketlerden alış veriş yapar türk sabunu almaz israil sabunu alır türk ayakkabisi almaz 200 300 tl ye yabancı ayakkabı alır

türk pantolonu almaz levis yada yabancı marka alır yani devlet ne yapsın vatandaş ne isterse alır

sen git 2000 tl ipone ye ver sonra deki devletin borcu çok cari açik çok cari açıgı açan devlet degildir vatandaştir unutmayin

türkiye de yilda 16 milyon telefon geliyor bu telefonlar smart telefonllar en kötüsü 100 dolar varin hesap edin..

türkiyede 1300 liraya satılan telefonu ben 550 ye aldım avrupadan. 2 kattan fazla ödemek enayilik değil de nedir? araba alacaksın %65 i vergi..

bu kadar yüksek vergi mi alınır nerde var bu. devlet üretmiyorsa gelirini vergiden sağlıyor. özelleştirirsen büyük kurumlarını ya da kapatırsan

(telekom, sümerbank ...) üretim kaynağın kesilir vergilere muhtaç olursun sonra vergi üstüne vergi alırsın.. enerji bakanı açıklıyor avrupada en

ucuz petrolü türkiye alıyor diye.. doğrudur büyük ihtimal ama o kadar yüksek vergi alıyor ki avrupadaki en pahalı petrolü biz kullanıyoruz..

devletin ekonomi politikası bana göre yanlış. tabii konuyla ilgisi yok ama hükümeti ekonomi alanında savunamazsın. Evet eskiden yabancılara

daha çok bağlıydık bu da bir gerçek.

arkadaşım, devletin ekonomi politikasının neresi yanlış? bu vergilerin bu hale qelmesinin nedeni ecevit.. o zaman ülkeyi darboğazdan kurtarmak için bu kadar wergiyi bize soktu.. şimdi de kimse çıkaramıo  .. malum şemsiye misali..

"I told you guys. NEVER underestimate the power of a _________."
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek

enerji konusu önemli hale geldi. 70li yıllarda ble öemliyken gsmh bu kadar büyümüşken sanayileşme bu kadar artmışken enerji bağımlılığı da artacaktır. bugüne kadar yer altı yer tü kaynakları zengin ülke diye böbürlendik ama malsef petrol ve doğalgazımız olmadığı için bağımlıyız. Bunda ısınma aracı olarak doğalgaz kullanımının artması dda etkili oldu. Ancak bu da kaçınılmazdı çağdaş bir çevreci anlayış için gerekliydi.

Bunun haricinde makina konusunda çok şükür birçok sektörde iyi durumdayız. Ancak geliştirilebilir yazılım içeren ürünlerde cep telefonu,tablet,bilgisayar ve bilgisayarla ilgili kartlar çipler vs, otomobil, uçak üretemiyoruz. Üretsek de satamıyoruz. Savunma sanayiinde bağımlılığın azalması da dikkat çekicidir. Yapılan arge çalışmalarıyla da daha da azalmaktadır. Ne hikmetse savunma sanayii bağımlılığı özellikle darbe dönemlerinde artmış ve askeri harcamalar gsmh içinde büyük yer kaplamaktaydı.İnsan kaynaklıdan teknoloji kaynaklı sisteme çok yavaş da olsa geçiş var TSK'da.

Kimyevi maddelerde, inşaat malzemelerinde, gıda ürünlerinde,giyimde şükür ki bağımlılığımız yok. Ancak vatandaşın marka algısıyla ve standartlarımız gelişmemesi sebebiyle kalite düşüklüğü bu konuda rekabeti etkiliyor.Türk malı ürünler tercih edilmiyor.Bu konuda aslında geçmişe nazaran çeşitlenen Türk firmaları bunun değiştirmeye çalışsa da yine yeterli değil. İthalatın üretime yönelik ara mal alımından çok hazır olarak tüketileni daha fazla.Bu da bizi psikolojik olarak ithalata bağımlı kılıyor. Aklıma hep eski Türklerde Çin'den gelen parlak kumaşlara lükse alışıp düzenin bozulması gelir bu konuda :)

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ottomanmurat
    ottomanmurat's avatar
    Erkek

Evet Ecevit Deprem Zamanı Geçici Olarak Rantlardan Kaybettigi Ülkeyi Bankalara Soydurdugu 25 Tane Bankayı Hortumlattigi Zaman Demremde Toplanan paralari Bir yerlere Hortumlattigi Zaman başka çare bulamadı ÖTV koydu geçici olarak  geçici Dedi Gerçekten Geçiyor Hala 13 Sene Oldu.

ama eskiye göre ülke daha iyi önceden yat kalk şekere yaga emkege bilmen neye temel gıdalara zam geliyordu şimdi özel türketim lüxe girem mallar pahali ama hala peynir ekmek gibi gidiyor herkeste yeni model araç herkeste en az 500 tl lik telefon

avm ler tıklım tıklım dolu türkiye iyiye gidiyor bu kadar tüketim çılgınlıgı varken lüx cılgınlgı varken amerikali arkadaş var diyor onlar bile bizim gibi lüx telefonlar kullanmıyorlar everinde hala tahta tvler var

Hayallerinizi Sadece Biz Gerçekleştiririz.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek
    ottomanmurat bunu yazdı

Evet Ecevit Deprem Zamanı Geçici Olarak Rantlardan Kaybettigi Ülkeyi Bankalara Soydurdugu 25 Tane Bankayı Hortumlattigi Zaman Demremde Toplanan paralari Bir yerlere Hortumlattigi Zaman başka çare bulamadı ÖTV koydu geçici olarak  geçici Dedi Gerçekten Geçiyor Hala 13 Sene Oldu.

ama eskiye göre ülke daha iyi önceden yat kalk şekere yaga emkege bilmen neye temel gıdalara zam geliyordu şimdi özel türketim lüxe girem mallar pahali ama hala peynir ekmek gibi gidiyor herkeste yeni model araç herkeste en az 500 tl lik telefon

avm ler tıklım tıklım dolu türkiye iyiye gidiyor bu kadar tüketim çılgınlıgı varken lüx cılgınlgı varken amerikali arkadaş var diyor onlar bile bizim gibi lüx telefonlar kullanmıyorlar everinde hala tahta tvler var

Ah ülkem ah :) Arabası evi olana durumu iyi diyoruz. Mortgage ile kredi ile ev sahibi yaptılar milleti maaşlarına el koydular şimdi herkes karı koca çalışıyor ki para kazanalım evimizde yemek pişsin. Altlarında bir araba bir de evleri var adamın maaşı 1500 lira 1000 lirasını veriyor krediye sonra karı koca çalışıyorlar. Yahu kardeşim 500 liraya otur bir evde paşa paşa orta halli de bir araba al ne zorun var ya. Sonra ekonomi kötüye gitmiyor milletin altında araba var. Arkadaş araba var da git bir onun evine kaç kere et yemeği pişiyor adamın evinde bir gör.

echo "imzanız özel karakter içermemelidir";
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bulusma Fatihi
    Baracuda
    Baracuda's avatar
    Erkek
    ottomanmurat bunu yazdı

eskiye göre iyimi ? ben şunun şurasında 20 senedir  bu dünyadayım ama bildiğim eskiden haftada bi gidip lüks bi restoranda ailecek yemek yerdik isteiğimizi rahat rahat alır giyerdik. Şimdi ise daha çok kazanmaya ragmen eskiden oldugundan daha kötü durumdayız. Ülkede ekonomi her geçen gün daha kötüye gidiyo. 

Ecevitmi koymus niyek koymuş bilmiyorum o vergiyi ama bu baştaki adamlar 2000den beri baştalar ecevitmi kaldırcak verigiyi amk adam depremden 1 sene sonra iktidardan indi hala duran vergiden o mu suclu ?  

Kendi kendine yeten bi ülke demişsin neyimiz neyimize yetiyo ? koskoca tarım hayvancılık ülkesi battı samanı bile dışardan alıyosun zamanında uçak rüretmiş ülke şimdi samanı dışardan alıyo saman saman kuru ot . Peki dışardan aldıgı o samanı napıyo yine dışardan aldıgı hayvanlara yediriyo. 

hey yavrum hey ne güzel bi ülkeyiz koskocaman dünya ülkesiyiz acayip global bi ülkeyiz ondan saman bundan hayvan alıp kendi kendimize yetiyoruz.

edit: lüks dediğim menüsü ebesininki gibi şişirilmiş yerler değil standartların üzerinde herhangi bi yer olarak aldıglanabilir

Baracuda tarafından 08/Şub/13 18:12 tarihinde düzenlenmiştir

adam bana çay verdi çay. bana çay verdi. çay veren adam kötü olur mu hiç?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek
    THT2005 bunu yazdı

Ülkenin anası s.... Mis satilmadik yer kalmamis  peskes cekilmemis yer kakmamış o da yetmiyormuş gibi  birde  mülteci kampı kurduk  Orayı doyurmaya çalışıyoruz . ayranın yok icmeye Ferrari ile git s....maya . Simdi sorunun cevabına gelecek olursa Ülkeyi ABD yönetiyor . Ben oyların pc lerde sayıldığı zaman mudehale edildiğini düşünüyorum onun dışında  ABD nin uzak bolgedeki ülkelerde konuşlandirdigi. Gladyo ( himayesi altındaki hükumetlerin kontrolden çıkmaması , çıkmasi dahilinde tekrardan kontrol altına alınmasını sağlayan bir güç ) diye biliriz.  Fakat AKP iktidarından korkmaktadirlar ama kontrol altında tutmak icin herseyi yaparlar . Sonuc. ABD iste a.k

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
Toplam Hit: 3082 Toplam Mesaj: 30