Ülkücü Gençliğe Derin Kanca
-
CaPTiXX bunu yazdı:
-----------------------------dodobig bunu yazdı:
-----------------------------
alparslan türkeş dediğiniz fetoşçu ümmetçi bi heriftir. esas Türkçü Nihal Atsız dır.
-----------------------------ispatlayabilrmisn??
Atsız hocaya laf yok o tamam..
-----------------------------bende bir aralar çok takıldım bu aralar ortamlar bozuldu eskiden geçlerin gidip bişeyler öğrenebileceği bir yerdi ama şimdi sadece ihale almak isteyenlerin başvurduğu bir kurum haline geldi birda balına fetocu birini getirmişler...
kanıt diyeceğin şey gir youtube fetullah gülenin hakkında yapılan suçlamları nasıl olmaz öyle şey hoca efendi öyle biri değildir diye bir konuşması vardı galiba bizim de okulda fetocu bir hoca anlattı girdim araşırdım inanamadım...zaten affola ama bazı karşı görüşün kitaplarında ihtilalal zamanındaki askeriye içinde cuntacılar ile olan bağları sırasında o denemin türkiye sorumlusu cıa başkanlarıyla bağları çok iyiymiş bunları araştırın tek bir görüşün kurbanı olmayın yoksa bir gün gelir duvara toslarsınız..
babamın bir lafı var herkesi tutucan kimseden olmuyacan..siyaset ayağı sakat ayaktır bizimkiler takım tutar gibi parti tutuyolar aslında öyle olmamalı dönemin koşullarına göre kim daha çok faydalı olucaksa bu vatan için karşıt görüşünde olsa bile verecen oyunu ama malesef bizim halkımız ilk önce kendi cebini düşünüyor...ama bilmiyorki ayağının altındaki değerini bilmediği o toprak gittiğinde ne kendisi kalacak ne den yiyecek 1-2 lokma aşı olacak ...ozaman dank eder belki ama haydi hayırlısı...birde bizim milletimisin bir özelliği vardır güçlüye destek verirler cebini doldururlar düşecek gibi olursada bi tekmeden onlar atarlar bunu da unutmayın ve bu dediğim en yakın zamanda gerçekleşek gibi duruyor....neyse fazla konuşmayalım düşmesinler peşimize :D
-
BuZuL bunu yazdı:
-----------------------------türkeşin adıyla gidiyor malesefki devlet bahçeliden fazla randıman alamıyoruz...
türkeş gibi bir adam gelse başa herşey daha güzel olurdu... akp ile tam kafa tutacak pozisyona gelebilirdi mhp..
-----------------------------kardeşim Alparslan Türkeş zamanında MHP aklına gelebilecek her türlü illegal işe girmiş durumdaydı.Abdullah Çatlı denen adam kahraman gösteriliyor ama sadece emirleri yerine getirip düşüncesizce ona buna sıkıyordu.Niye sıktın ? Çünkü komünistti . sağcılarda solcularda şunu anlayamıyor : her sağ görüşlü insan ülkücü değildir,her sol görüşlü insan komünist değildir.komünistliğin,ülkücülüğün,sosyalizmin sonu yoktur o ayrı bi mevzu.Size Soner Yalçın-Reis kitabından bi alıntı yazayım:
Özellikle 1970'li yıllarda eli silah tutan gençlerin arasında İslamcılık görüşü hızla yayıldı.Cezaevindeki ülkücülerin neredeyse tamamı şeriatı savunmaya başladı.Lider Türkeş'in yerini "Hoca",Adıyamanlı Nakşibendî tarikatına mensup Menzil Şeyhi almıştı ! Eski tetikçi ülkücüler artık ona biat ediyorlardı.ABD'nin de o yıllarda "Yeşil Kuşak" projesini hayata geçirmesi herhalde tesadüf değildi.Bu projeyle ABD ; Türkiye,İran,Afganistan,Pakistan gibi müslüman ülkeler kanalıyla,Orta Asya daki Müslümanları ayaklandıracaktı.Bu yolla Sovyetler Birliği'nin parçalanması hedefleniyordu.İşte ülkücüler o günlerde İslamcı olmaya başladılar."Yeşil Kuşak" projesi,12 Eylül rejimini de etkilemekte gecikmedi.Yurtiçinde,Milli Eğitim'de ve kültür kurumlarında dinî ideoloji körüklenirken,yurtdışında da dinci kesimleri kazanmaya yönelindi. <Deniz Kuvvetleri eski komutanı Oramiral GÜven Erkaya,emekli olduktan sonra katıldığı oturumda," Evren sola karşı maalesef dini kullandı.Anayasamız'ın vicdan ve din özgürlüğü maddesine aykırı hareket etti" dedi.>
-
Bunların en büyük gücü gençlik kollarıdır bukolların hedef kitleleri lise ve ünüversitelerdir bi arkadaşın dediği gibi şurayı burayı dağıttırmazlar onu kahvelerden topladıkları adamlara yaptırırlar burda amaç gençleri ilerde gelecekleri mevkilerde nüfus olarak kullanmaktır genelde yapılan konuşmalar bizzat şahit oldum
-ya devlet ülküleşecek ya ülkücüler devletleşecek-
-bizim ülkücüler olarak devletin kademelerini ele geçirmemiz lazım silahla savş dönemi artık bitti-
-amacımız bütün dünyayı ülkücü Türk devleti altında birleştirmek-
bunlar yanlızca birerörnek yani bu adamlar devletdüşmanı vatan millet bunlar için sadece gençleri kandırma kenditarafına geçirme aracı adam arttırma teknikleri okullar arası rekabet yarışı çıkarma enfazla arkadaşını getirene mevki verme(9.sınıf reisliği,bilmemne okulu reisliği,il ortaokullar reisliği..)her kese vericek bi reislikleri bulunur bunlara seminer eğtimi veren admlardaiyi bişi yaptıklarını sanıyorlar halbuki üstlerinin kiç üssüvar o üsler aslında kümler
dtp nin gençlikkollarınese budao bütün gençlik kollarına karşıyım gerçekten oniyetle açılsalarbile başkaları bunlarıkendiniyetlerine muhakkak yönlendirir emin olun süleymancı ..ları anlatmama gerek yok heralde adamlar dinci takılıo ama din onlariçin bi suistimalaracı onlar bunlardanda beter uygulamalarda iyice coşmuş artık adamlar
-
Ülkü Ocakları'nda lise kavgalarına gidecek potansiyel adam yetiştirmek yerine , kitap okuyan , târih araştıran , ilim irfan meraklısı gençler yetiştirselerdi , MHP'nin şu an başında ülkücü ocakları bantı olan , eliyle bozkurt işareti yapan boş gençlik yığından ziyade ; bilgili , kültürlü , söz dinlenen insanlardan oluşan "ülkücü" bir lobisi olurdu.Mafyamatik işlerle sahte saygı kazanmaktan çok daha iyi olurdu .
Ama ne oldu ? İnsanlar "ülkücü" olarak anılmaktan hoşlandı , gelen girdi geçen girdi . Ülkücüler arasında Kürt görmeniz çok doğaldır zira ülkücüler kültürel birliği önem verirler . Şahsen ben ülkü ocaklarına sırf götü kollamak için giren adam gördüm . Bana atar yapıyor adam , ülkücüyüm falan . Dedim buna "bana 2-3 tane hükümdar söylesene Türk Târihi'nden." dediğim zaman , hıyar herif 2-3 tane padişah saydı sadece .
Gönül isterdi ki ülkücü de olsa , komünist de olsa , kavgadan , mafyalıktan uzak işlerde olan bir gençlik . Ama öyle olmadı , bir bok zannediyor millet kavga etmeyi .
-
morportakal bunu yazdı:
-----------------------------artık kürtler bile ülkü ocaklarına gidiyor :D belliydi gerçi böyle olacagı. Alparslancıgım zamanında fedai-tetikçi olarak türk uzay maymunu kullanırdı. şimdi ırkın bir önemi kalmamış uzay maymunu uzay maymunudur. fedai fedaidir. tetikçi adamın bir önemi mi var. ülkücünün gözünde herbiri kullanılmaya hazır tuvaletkagıdı
yaşın kaç senin bilader. sen burda kürtlere terörist demeye çalıştın sanırım. git bide bunu doğuda şehit verdiğimiz (kürt olan, senin tabirinle terörist olan), komandolarımızın cenazesinde söyle. sen askere gitmemek için bin türlü yol ararken adam dağda günlerce aç geziyo elinde 20kg lik silah, sırtında 40kg'lik yükle.bölücü laflarını bırak provakatör olduğun belli. :@
-
Ülkücülük bir yaşam biçimidir. Dolayısıyla kişi sözle değil yaşamıyla, hal ve hareketleriyle ülkücü olduğunu ispatlayabilir. Ülkücü olmak için gereken şeyler malumdur. Bu sebeple ülkücülüğün pisliğe bulaşması, eski kıymetini, güzelliğini kaybetmesi gibi bir şey söz konusu değildir. Ülkücü yaşam biçimi benimsemiş kişi bunu günlük hayatına uyarlayarak ispatlayabilir ancak.
-
cepni bunu yazdı:
Ülkücülük bir yaşam biçimidir. Dolayısıyla kişi sözle değil yaşamıyla, hal ve hareketleriyle ülkücü olduğunu ispatlayabilir. Ülkücü olmak için gereken şeyler malumdur. Bu sebeple ülkücülüğün pisliğe bulaşması, eski kıymetini, güzelliğini kaybetmesi gibi bir şey söz konusu değildir. Ülkücü yaşam biçimi benimsemiş kişi bunu günlük hayatına uyarlayarak ispatlayabilir ancak.
-----------------------------ocaktamı öğrettiler sana bunu.
-
c0ldmAniac bunu yazdı:
-----------------------------cepni bunu yazdı:
ocakta ben bunu öğrettim senelerce -
Ülkücülük hedeftir, Kitle olma yada Kitle eylem mekanizması değildir. Amacımız Vatana Millete faydalı işler yapmak, Yüceltmek, Ve Vatana Millete Çalışarak Alın teri Dökerek İşler yapabilecek, Hayırlı Evlatlar yetiştirmek Yetişmekte olan Hayırlı Evlatlara Abilik etmek, Doğru yolu Göstermek.
Nihayetinde Emeğin Ve Alın Terinin değil, Hazırcılığın, Elde olanı Satmanın, Üretememenin, Vede Kurtlar vadisini Canlandırmaya Hevesli bir Gençlik Yetiştirmiş olmanın Ezikliğini Hep birlikte yaşamıyormuyuz. O Yüzden Ülkü bir hedef olmalıdır, Toplumsal İyi Huyluluk Öretisi olmalıdır.
-
cepni bunu yazdı:
c0ldmAniac bunu yazdı:
-----------------------------cepni bunu yazdı:
ocakta ben bunu öğrettim senelerce
-----------------------------Bazı Gerçekler İnkar edilmezz :)
Kısa öz Bş örnek:)
kız davası İçin bile ülkü ocaklarından adam topluyorlar bu bi gerçektirr:) Kimse inkar edmezsın ha diyeceksınız hata olamazmı olur elbettee ama sadece bı yerde olan bi şey değil ÇoĞÜ YERDE bunun benzeri olayları varr....