folder Tahribat.com Forumları
linefolder Oyunlar
linefolder Ultima Online Shadow



Ultima Online Shadow

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AFACANNNN
    AFACANNNN's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Mart/2003
    Erkek
    Lycarus bunu yazdı:
    -----------------------------
    Ne bağımlılığıymış ben 2.5 yıldır bağımsız bi şekilde sürekli ultima onyuyorum lol
    -----------------------------

    Yada Bagimsiz Oynadigini Sanarak, Bagimlisi Olmussun Haberin Yok.

    WWW.ULPOW.NET POWERED BY AFACANNNN
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NovalgiN
    NovalgiN's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Ağustos/2002
    Erkek
    Poke İmam hangi serverda gm sin?? ben nebulada oynuyom dünya standartlarında bi server ama zırt pırt göçüyo geri alıyolar server ı. Sende bu sorunlar olmicaksa senin server da başlayam ((:

    Yağmur dindi, yağmura inandık.|www.birboluiki.net
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    No_MeRCy
    No_MeRCy's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Mart/2003
    Erkek
    dostum pokenın serveri eylul ayinda acılcak adini daha bulamadılar standart`larini zorlaycak bir serwer bir cok sey değişicek herkez onlari beklıyor..
    Ayriyetten PoKe_iMam suan nebulada oynuor Quann :Merry Genthar & Enzo Locus: Goliaht Suan Yanımda Kendisi

    "Parmağımla insanlara yıldızları gösteriyorum, onlar parmağıma bakıyorlar"
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnvoyCharedtes
    EnvoyCharedtes's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Mayıs/2003
    Erkek
    Poke Imam senin ultimadan peq fazla anladıgına acıksası bu yazılarından sonra ınanasım gelmıor age of un 3boyutlu onlıne oyunu dıyebılmek ıcın hıc bısey bılmemek lazım uıltımayla age ofun uzakdan yakından bı alakası yokdur.

    Ultima Online Online Multi Player Role Playing Gamedir.

    Biraz aciklama yapiyim...


    Ultima Online Hakkında:

    Ultima online dünya çapında 200,000 kişinin oynadığı online bir oyun hatta bazılarının değişiyle bir oyun olmaktan öte bir yaşam tarzı. En kötü özelliği ise bağımlılık yapması :)

    Bence bu oyunun diğerlerini ayıran iki büyük etken var. Birincisi online olması. Diğeri ise yaşayan bir dünya üzerinde kurulu olması. Online olması sayesinde bilgisayarlar tarafından yaratılmıs karakterlerle değil normal sizin gibi ekran başında oturmuş olan insanlarla oynuyorsunuz. Bu durum oyunu ilginç kılması yanında can sıkıcı da olabiliyor. Sonuçta karşınızdaki kişinin nasıl davranacağını asla bilememeniz oyunu mistik bir havaya sokmakta. Herhangi bir dungeonda karşılaştığınız biri sizin en ykaın dostunuzda olabilir sizin celladınızda. İnsan faktörü oyuna karıştığı için bir belirsizlik ve kaos ortamı sürüp gitmekte.

    En büyük (aslında bu oyunu oynanabilir kılan en önemli özellik) ise oyunun yaşayan bir dünyada geçiyor olması. Sosania adı verilen dünya gerçek dünya gibi. Heran herşey değişebilmekte. Devamlı satın aldığınız ingotların fiyatından tutunda devamlı haşır neşir olduğunuz dungeonlar, dış dünya, yaratıklar bile bu değişimin içersinde. Günün gününe olan değişikler yanı sıra belli zamanlarda yaratılan eklentiler çıkartmalar değişiklikler sayesinde asla bir gün ötekine benzer geçmemekte.



    Eski oyuncu vs Yeni oyuncu:

    Devamlı süre gelen değişiklikler ve diger çeşitli faktörler ışığında "eski oyuncuyum" kelimesininde pabucu dama atılmakta. Bu oyunda ESKİ OYUNCU EN İYİ BİLEN OYUNCU demek değildir. Elbette eskilerin her zaman yeni değişikliklere uyum sağlama olsun bilgi birikimi olsun bir üstünlüğüde olsa yeniler rahatlıkla eskilerin seviyesine gelebilmektedir. Zira en eski oyuncuda olsa limitasyonlar aynıdır. Sonuçta bu oyunda human- playerların toplam 700 skill point ve 225 stat capı gibi bir limitasyonu vardır ki buda en yeni ile en eski arasında aslında çokda bir fark olmamasına yol açar. Özellikle Trammel aslı facetin açılması ile newbie adı verilen oyuna yeni başlayan karakterlerin bu şekilde eskiler tarafından ezilmesi önlenmiştir.



    Shardlar & Facetler:

    Bu konuyla ilgili ana bilgiyi Genel/Oyun sistemi bölümü altında bulacaksınız. Ben yinede burada kısaca değinim. Ultima online oyunu gerçekte 2 ayrı facet (trammel/felucca) ve değişik Osi shardlarında oynanabilmektedir. Shardlar arasında seçim yaparken kesinlikle EN HIZLI SHARD hangisi ise oradan başlayın. Çünkü bu oyunda önemli olan sadece 2 faktör vardır. Bunların biri ZAMAN diğeri ise HIZ. Zaman size kalan bir etken, isterseniz okuldönüşü oynayın isterseniz okula gitmeyip oynayın isterseniz iş dönüşü isterseniz işi asıp sizin bileceğiniz, sizin ayarlıyabileğiniz kısmende olsa size bağlı bir etken. Kismen diyorum çünkü oyunda belli bir yere geldikten sonra bir bakmışınız kahveniz elinizde monitör başında sabahlayan biri haline gelmişsiniz. Bu durumda bir kız arkadaşın çok faydası olmakta şahsen ben ne zaman azıtıp gece gündüz oynamaya başlasam direk sewgili modun devreye girerek gerekli azarlamaları ve uyarılar yapmakta. Yani sewgili faktörü olmadan bu oyunu oynamak sosyal hayat için büyük bir tehlike içermekte :)

    Diğer etken ise HIZ faktörü. Malum ülke olarak özelliklerimiz arasında süper hızlı internet bağlantısına sahip olmak bulunmamakta (ne yazıkki). Bu durumda elinizden geldiği kadar hızlı oynamaya çalışmalısınız. Benim arkadaşım A shardında bende roada başlıyım mantığı bu oyun için pek de iyi degil (bence tabiki). Oynayabileceğiniz en hızlı shardı bulup oradan başlayın oyuna. A shardında 50 kişide olsa eğer B shardı ondan daha hızlı ise orada oynamayı tercih edin. Bu oyunda zaten binlerce insan var. Bunlardan bir çoğuda sizin gibi. Kendi kafanıza göre bir arkadaş er geç edinirsiniz (hatta ilk gün edineceğinize bile şüphem yok). Oyunda hızlı olmak çok ama çok önemli. O yüzden özellikle vurguluyorum BULDUĞUNUZ EN HIZLI SHARDDA oynayın. Hangi shardın size en iyi pingi verdiğini ufak bir program olm UO TRACE UTULITY adlı programcıktan araştırabilirsiniz. Bu programı Download kısmında linki wardır oradan çekebilirsiniz.

    O yüzden özellikle üstüne basa basa uyarıyorum. EN HIZLI SHARD hangisi ise oradan başlayın. Önemli olan hızlı oynamaktır bu oyunu.Gerisi fasa fiso.



    OSI vs Free Shardlar :

    Osi de oynarsanız ne kazanırsınız? Free shard nedir? orada oynarsanız ne kazanırsınız?

    Kısaca OSI(Origin Systems Inc.) orjinal ve legal tek Ultima online serverlarını sunar. Oynamak için (oyun ilk alındığında 1 aylık ücretsiz hizmet olarak serverlardan yararlanabilirsiniz) her ay 10$ miktarında bir ücreti vermeniz gerekiyor.

    Free shardlar ise genelde çeşitli sebeblerle Osiden ayrılan oyuncuların kurduğu shardlardır. Bunlar için bir ücret ödemeniz gerekmemektedir. Çeşitli insanlar tarafından kuruldukları için ortak olan tek özellikleri free olmalalarıdır. Her shardın kendine özel kuralları, sistemleri vardır. Ben bir ara girmiştim bunlardan birine. Ismini hatırlamıyorum. Oyunda skill cap/stat cap yok idi. Warriorlar etrafda full plate zırh ile 8th level büyü atabiliyorlardı. Etrafda ırh giymemiş bir tek insanın bile olması komedi ötesi idi. Bir mage yanı zamanda warrior, craftsman, merchant, thief falan hepsini aynı anda olabiliyor idi. Yaratıkalrda garip idi. En son mumyanın biri bana bladespirit attığını gördügümde direk Alt+f4 tusuna basıp çıktım.

    Kısacası bu oyun en güzeli ile OSI nin kurduğu sistemlere göre oynanmalı. Çünkü o yüzden yaratılmıs. Codudan tutunda oyun mekaniğine dek OSI kuralları için işlenmiş. FRee shardların en büyük hatası kendilerine has kurallar getirmek ile başlamış. Sonuçta bir değişikliği yaptığınızda da kullanıcıları memnun etmek için bunu bir ikincisi bir üçüncüsü derken iş kelimenin tam tabiri ile zıvanadan çıkmış.

    OSI de ise durum biraz farklı. Elbette kullanıcı isteklerini dinliyorlar ama genelde pek takmıyorlar :) . Ve bence en doğrusuda bu. Çünkü o kadar farklıinsan grubu ve o kadar farklı düşünceler varki. Birini yapsan oyunun dengesi diger taraftan çökmekte. OSInin şuan kurduğu sistem OYUN DENGESİ OLARAK EN İDEAL sistemdir. Eğer oyun içersinde bir skillin sizden daha üstün olduğunu düşünüyorsanız; DÜŞÜNMEYIN! çünkü yok öyle birşey. Üstün olduğunu sandığınız skilli deneyrek öğrenebilirsiniz. Mesela taming cok eleştirilir. Ama gm taming demek aylar demek. Hemde devamlı kasma modunda olsanız bile.

    Bence OSIye verdiğiniz o 10$ ı adamlar her centine dek hak ediyorlar. Sonuşta oside oynayrak deli gibi para kazanmanızda mümkün. Ebay üzerinde satışa çıkaraılan bir account geçen ay içersinde 3600 dolara satıldı. Düşünün artık. OSI de oynadığınız Ultima Online bir oyun olmaktan çok öte. Insanlar gp adı verilen oyun parasından tutunda rare itemlar, evler karakterler nerede ise oyundaki herşeyi satmakta ve ciddi paralar dönmekte bu işte. OSI ye verdiğiniz 10 doların birde bu ayrıcalığı bulunmakta.

    Ne yazikki OSInin bir tek zayıf noktası var. OSI yavaş. Bunun sebebide mevcut internet yapımızdan kaynaklanmakta. Bundan 4 ay öncesine dek kablo modem bağlantı ile çok rahat bir şekilde oynuyorduk oyunu. Max ping 225 civarı idi (greatlakes ve lake superior shardlarında) Sonra ne oldu ise oldu bir gün bir anda hop gitti baglantı. Şuan en hızlı sahrd (eger anadolu yakasında oturuyorsanız ve kablo modem ile bağlantı sağlıyorsanız) 650 ping civarında yine greatlakes vermekte. Yani bigün birileri çıkıp aa burda bi hata war diyip duzelticek baglantı hızımızı. Bekliyoruz işte belki bigün olur :). Bu arada oyunun lagsız oynanabilmesi için 180-200 civarında ping gerekmekte. Ehh ne diyelim belki bigün eskisi gibi oynarız, kimbilir? :P Tabiki ümidimiz OSInin istanbulda bir server açması. istanbul.owo.com Mükemmelin üzerinde bişi olsa gerek :)


    Üstte gök basmasa, altta yer delinmese,Türk milleti, ilini töreni kim boza bilecek.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnvoyCharedtes
    EnvoyCharedtes's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Mayıs/2003
    Erkek
    Daha Detaylı bilgi icin www.ultimatr.com

    Üstte gök basmasa, altta yer delinmese,Türk milleti, ilini töreni kim boza bilecek.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    McKie
    McKie's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Mayıs/2003
    Erkek
    walaha server işi zor be dostum o kadar kas map i kur. Biz yaptık ndan biliyom. ta mserver açıldı DNS hatları gitti server abd deydi. bi daha iş olmadı götü o kadar emek. synax.net belki duymuşundur...

    [img]http://www.geocities.com/desertwolftr/djmystic.jpg[/img]
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    magecy
    magecy's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Nisan/2003
    Erkek
    Hımmm Ultima Online ı ögrenmek isteyen arkadaşlar
    www.ultimazone.com sayfasını ziyaret etsinler bir derim.

    Ayrıca PoKe_iMaM eger orjinal UO CD si ile kurmassan serverını kapattırırız bak ona göre

    Suan nebulanın orjinal degil cd si yasal işlemleri başlatıcaz...

    Love is a name Sex is a game Fuck the name Play the game
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnvoyCharedtes
    EnvoyCharedtes's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Mayıs/2003
    Erkek
    Cok Sacma...

    Nebula gibi bir buyuk bir serverin 3yillik gecmi$i,25bin uyesi ve doruk net gibi buyuk bir sirketin sponsor oldugu ve bu zamana kadar cok buyuk zorluklarla ba$ eden turkiyenin kim ne derse desin ultimaya ba$layan herkesin gecdigi turkiyenin en buyuk ve en iyi serverinin 30$ lik bir orjinal ultima online cd si olmamasi kadar sacma bisey yok bence....zaten injection olayi cikdigi zaman nebulayi kapatmak icin cok ugra$dilar cok bok pusuruk cikardilar orjinal cd olmamasi gibi bir durum soz konusu olsaydi nebula cokdan kapanirdi...

    Üstte gök basmasa, altta yer delinmese,Türk milleti, ilini töreni kim boza bilecek.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnvoyCharedtes
    EnvoyCharedtes's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Mayıs/2003
    Erkek
    Bide siz yasal islem nasi baslatiyorsunuz???

    Electronic Arts flnmısınız?

    Zaten senle iyi tanisiyoruz

    Üstte gök basmasa, altta yer delinmese,Türk milleti, ilini töreni kim boza bilecek.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AFACANNNN
    AFACANNNN's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Mart/2003
    Erkek
    ben 4 senedir u.o oynuorum. oynadıgın shard lar:

    Sanane [SNN]

    u.oturk

    quaxis

    nebula

    kendim server açtım arkadaşlarla oynadım. ben buı oyunu nerdeyse aşmış oynarım isteyenlede kapışırım İstersen ben serverında GM olabilirim arkadaşım sen bilirsin ama icq dan bana cvp ver biras konuşalım konu hakkında script fln bilion demi bug abuse leri kapa guard larla fln.Vendor koy pahalı olmasın nese bu uzıcak beni icq dan bul. 251003520
    icq nick Shagrath

    WWW.ULPOW.NET POWERED BY AFACANNNN
Toplam Hit: 9695 Toplam Mesaj: 41