Üniversite Not Ortolaması Nasıl Hesaplanır?
-
beyler hiç anlamadım bu işi
işte notlar şöle gözüküyor kredisi var yanında aldığım not spnra ağırlıklı not ortalamasımı ne öle birşey var sonra harf karşılığı var?
şu an not ortalamam 1.3 bunu nasıl hesapladılar anlamıyourum olaya hakim olmam lazım çünkü b 2 dönemin soonunda ortalaamam 1.8 olması lazım
-
bekle 2 dk yazacam şimdi işim var biraz
büdüt bizim okulda böle hesaplanıyor önce harf notunu yazayım
AA-4.0
BA-3.5
BB-3.0
CB-2.5
CC-2.0
DC-1.5
DD-1.0
FD-0.5
FF-0.0
şimdi dersin lerin a,b,c olsun
a dersin aa aldın dersin kredisi 5
b dersinden ba aldın kredisi 2
c dersinden cb aldın kredisi 1
şimdi ortalamayı hesaplayacaksan
(adersi notu*kredisi + b dersi notu* kredisi +c dersi notu*kredisi) /toplam kredi
yani
(4.0*5+3.5*2+2.5*1) /(5+2+1)
bizim okulda böle
-
wert bunu yazdı:
-----------------------------
bekle 2 dk yazacam şimdi işim var biraz
woowwww stilile bak aynı öğrenc işlerindeki danışman gibisin dostum ok ben bekliyorum dışarda:) -
Hocam
AA 4
BA 3,5
BB 3
CB 2,5
CC 2
DC 1,5
DD 1
FD 0,5
FF 0ağırlıklı ortalamalar var...
not isimleri dğeişebilir ama sıralaması bu şekilde. mesela şu ana kadar okuduğum 2 üniversitede bu sistemi kullanırken sewgilimin okulda A1 B2 tarzı sıralama var, ama o sıralamayıda yukardaki gibi dizersen olayın ilk aşamasını tamamlarsın..
Birde şunu söyleyim,
Bir dersten geçmen için gerekli not minimum CC dir
DC ve DD ise şartlı geçişi ifade eder, şartlı dersleri geçebilmen için üniversitedeyi bitirdiğinde sana söyledikleri temel ortalamayı tutturduğun zaman o şartlıları geçmiş olursun... Bizde 2.0 şu anda örneğin not ortalamam üniversite bittiğinde 2.00 ve üstü ise şartlıları almama gerek yok ama eğer ortalama 1.99 bile olsa 2.00 a tamamlayana kadar şartlı dersleri tekrardan alman gerekir...
daha sonra dielimki
Alfa dersi 3 kredi
Bravo dersi 4 kredi
Charlie dersi 2 kredi
Delta dersi 2 kredi
Echo dersi kredisiz dielim...Alfadan AA aldın
Bravodan CC
Charlieden DD aldın
Deltadanda FF aldınToplamda aldığın kredi 3+4+2+2+0 = 11 kredi (0 olan kredisiz ders örneğin ingilizcedir, bundan AA veya CC alman fark etmez sadece geçer not al yeter)
Hesaplayalım
Alfa için AA için 4 hesaplıyacaksın ve krediside 3 idi 4*3=12
Bravo için CC için 2 hesaplayacaksın ve krediside 4 2*4=8
Charlie için 2*1=2
Delta için 2*0=0Hepsini topla
12+8+2+0=22 ağırlıklı kredi notun 22 bunu toplamda aldığın ders sayısına böleceksin
22/11= 2.00 ortalama ile tam sınırda geçtin...
Geçtinden kayıt ortalaman merzuniyet şartını sağlıyor, çünkü bitirme bütüüün üniversite boyunca alacağın yüzlerce kredinin onlarca ders saatine toplamı ve bölümünden hesaplanacaktır...
Bazı üniversitelerde 1.50 civarı mezuniyet yaparken özellikle sözel okullar 2.50 ye kadar cıkabiliyor...
İşte bu kaar başka takıldığın bi nokta varsa cevaplayım...
-
Oha aynı anda cevaplamışız :)
-
:)) hahaha bak işte bu harflerin bu karşılıklarını bilmiyordum
bak rene senden istek te bulunmuştum şimdi böle birşey olsaydı burda hemen birbirimizden haberimiz olucaktı nasıl ama? resmen uygulamalı eğitim:)
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------dai bir baktım senin yazdığına dedim benden alıntımı yaptı :D
-
wert bunu yazdı:
-----------------------------renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------dai bir baktım senin yazdığına dedim benden alıntımı yaptı :D
-----------------------------bende aynısını düşündüm valla :)
-
aman Allahım yoksa siizzz? :|
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------wert bunu yazdı:
-----------------------------renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------bende aynısını düşündüm valla :)
-----------------------------peki 0 kredili resleri hesba katıcakmıyım? yani kredisi 0 ğeki bölerken onuda dersen sayacakmıyız? yani bizde pc dersi seçmeli kredisi ders toplam derse bölerken 8 e m i bölücem yoksa pc yi çıkarıp 7 yemi bölücem
-
0 kredili ders krediyi etkilemez sadece geçersin onu...
yukardaki mesajımda yazıyor.