Üniversite Öğrencisi Ve Mezunu Müridler
-
EmiRReiS bunu yazdı:
-----------------------------f1kr3t bunu yazdı:
-----------------------------Maresca bunu yazdı:
-----------------------------Üniversite Adı: Boğaziçi üniversitesi
Bölüm Açıklaması: Bilgisayar Mühendisliği
Eğitim Koşunlları: Çok iyi
Mezun olduysanız iş imkanları:İş aramana gerek yok , işverenler seni mezuniyet gecesinde buluyorlar zaten
-----------------------------iş imkanları ancak bu kadar güzel özetlenir :)
Allah nasip ederse burayı düşünüyoruz ama zor :/
-----------------------------İş bulmak sorun değil, önemli olan istediğin işi bulmak. Ben boğaziçi matematik mezunu tanıyorum, dershanelerde 700 milyona çalışırım diyen...
-----------------------------
sen ne diyosun ben okulu bırakıp kaçanları tanıyorum : Pbuarada telekomunikasyon hakkında bilgisi olan bana ulaşsın birazdan yeni konu da açacam ztn
-
Üniversite Adı: Anadolu üniversitesi
Bölüm Açıklaması:Kamu yon. Kontenjan sınırsız
Eğitim Koşunlları :Açıktan açıktan gidiyoruz.
-
Çukurova Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik bölümü mezunuyum. 4 sene de ortalama bir çabayla bitirilebilmektedir. 40 kontenjan var sanırım. Derslikler fena değil. Hocalar kaliteliye yakın düzeyde. 3 tane prof bir doç ve bolca doç yardımcısı var. Okuması zevklidir.Mesleki eğitim dışında kişisel olarak da gelişiminize büyük katkı sağlama potansiyeli mevcuttur(tabi kıymati bilen için)
İş alanlarının gelecekte çok daha fazla genişlemesi bekleniyor. Şu anda çoğumlukla ilk ve ortaöğretim okullarında, özel eğitim ve rehabilatasyon merkezlerinde psikolojik danışmanlar çalışıyor. Bunun dışında sanayi kuruluşları ve şirketlerin insan kaynakları bölümünde, çocuk mahkemelerinde, özel iş yeri açmak gibi alternatifalanlara sahiptir. Gelecekte tüp bebek merkezi, aile danışma merkezleri vs gibi alanlardada çalışalabileceğini düşünüyorum.
Devlette rehber öğretmen kadrosu için kpss'ye girmek gerekiyor. Bunun için de çok sıkı olmasa da çalışmak gerekiyor. Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine kolaylıkla girilebiliyor ve maaşı da genellikle iyi oluyor, dezavantajı ise mesleki doyum yetersizliği.
-
Üniversite Adı:Çukurova Üniversitesi
Bölüm Açıklaması: Çevre Mühendisliği. Bizim bölüm başkanının tabiriyle b*k mühendisi :D sınıf kontenjanı 40 kişi yarısı kız. Okuması zor özellikle kimya ve biyolojiye yatkın olmak gerekiyo. Herkez cevre düzenlemesi yaptığını sanıyor ama genel anlamda özetlersen çevre ilişkileri ile uğraşıyorsun örneğin kirlilik gibi...
Eğitim Koşunlları: Eğitim koşulları iyi. Bol bol arıtma tesisi ve çöplük geziyorsun:D dersler süper ancak geçmek birazcık zor. bölüm başkanımızı Türkiyede tanımayan yok Çevre Mühendisliği bölümünde hatırı sayılır bir ünü var tabi yurt dışındada...
Mezun olduysanız iş imkanları: iş durumu şuan için pek iyi değil ancak bu tamamen öğrenciye bağlı kendini geliştirirse mezun olduktan sonra güzel paralar kazanabilirsiniz. Gecen sene mezunlardan biri Adanada bir fabrikada 3500 ytl maaşla işe başladı
-
Üniversite Adı: Fırat Üniversitesi
Bölüm: Makina mühendisliği
Eğitim: Aslında düşük. Ancak makina mühendisliklerini karşılaştıracak olursanız Türkiye'de ilk 5 e kesinlikle girer. Yani bu açıdan bakarsak makina seçecekseniz listenize alın.
Açıklama: Oldukça zor. Hiç şakası yok. Aşırı derecede zoru sevenler gelsin derim. Ve de makina hastaları. Yani tercih etmiş olmak için yazmayın, çok yanarsınız. Şu anda 4. sınıfı bitirdim ancak 3. sınıftan daha yeni yaz okulunda ders alabiliyorum (dedim ya şakası yok).
Kız mevzuunda; yok öyle bişey. Her sene sayı artıyor gibi gözükse de 1-2-3 lerde. Daha çok sene gerekli bu açıdan.
Mezun olduysanız: Mesleğini icra etmek isteyen hiçkimse boşta kalmıyor. Yeterki çalışmak istesin.
Dip not: Üniversite Elazığ'da. Ancak bu sizi düşündürmesin. Biraz doğuda bir şehir fakat batıdakilerden farkı yok. Yabancılık çekmezsiniz. Mühendislik fakültelerinde puanları düşüktür, dolayısıyla düşük puan alan mühendis adayları iyi incelesin derim.
Ayrıca ortam açısında; ortam nerdeyse yok. Kendi aranızda, sınıfınızda veya ev arkadaşarınızla ne yapıyorsanız o. Ne bahar şenliği var 3 senedir ne bir etkinlik. Gerçi bu rektörün hatası ve o da değişecek ancak bahane hep bulunur.
-
Tarantula bunu yazdı:
-----------------------------Üniversite Adı: Fırat Üniversitesi
Bölüm: Makina mühendisliği
Eğitim: Aslında düşük. Ancak makina mühendisliklerini karşılaştıracak olursanız Türkiye'de ilk 5 e kesinlikle girer. Yani bu açıdan bakarsak makina seçecekseniz listenize alın.
Açıklama: Oldukça zor. Hiç şakası yok. Aşırı derecede zoru sevenler gelsin derim. Ve de makina hastaları. Yani tercih etmiş olmak için yazmayın, çok yanarsınız. Şu anda 4. sınıfı bitirdim ancak 3. sınıftan daha yeni yaz okulunda ders alabiliyorum (dedim ya şakası yok).
Kız mevzuunda; yok öyle bişey. Her sene sayı artıyor gibi gözükse de 1-2-3 lerde. Daha çok sene gerekli bu açıdan.
Mezun olduysanız: Mesleğini icra etmek isteyen hiçkimse boşta kalmıyor. Yeterki çalışmak istesin.
Dip not: Üniversite Elazığ'da. Ancak bu sizi düşündürmesin. Biraz doğuda bir şehir fakat batıdakilerden farkı yok. Yabancılık çekmezsiniz. Mühendislik fakültelerinde puanları düşüktür, dolayısıyla düşük puan alan mühendis adayları iyi incelesin derim.
Ayrıca ortam açısında; ortam nerdeyse yok. Kendi aranızda, sınıfınızda veya ev arkadaşarınızla ne yapıyorsanız o. Ne bahar şenliği var 3 senedir ne bir etkinlik. Gerçi bu rektörün hatası ve o da değişecek ancak bahane hep bulunur.
-----------------------------Bu bölümde iyi 290 puan alanların bile yerleşme ihtimali var hem.
-
Üniversite Adı: Çanakkale 18 Mart Üniversitesi
Bölüm : Bilgisayar Mühendisliği
Eğitim : Çok fazla hoca yok ama çalışan biri için güzel bi yer. Kütüphanede bayağı bi kitap var bilgisayar için. Puanı da diğer okulların bilgisayar mühendisliği bölümlerine göre biraz düşük.
Açıklama : 7 - 10 erkeğe 1 kız falan düşüyor, ama aynı fakültede gıda mühendisliği var orda da 7 - 10 kıza 1 erkek düşüyor, fakültede kız - erkek eşit gibi :)
Manzaraya diyecek yok. Tarih, deniz, güneş, kum, kızlar, boğaz, DUR YOLCU :)
Şehir öğrenci için biraz pahalı. İstanbul ve İzmir gibi yerlerden daha ucuz olduğu kesin ama :)
Mezun olduysanız: Kesin iş bulursunuz..
-
Üniversite Adı: Ankara Üniversitesi
Bölüm : Diş Hekimliği
Açıklama : Ders geçmeyok sınıf geçme var.. geçme notu 70. alttan üstten ders alamıon her hafta pratik odewler war tıp derslerini alıosun büyük bölümünü, tüm
vücudu öğreniosun ağızda uzman oluosu, diş istiosan buranın dışındaki her dişi yazabilirsin.
Mezun olduysanız : işsiz kalmassın... en kötü bi muayenehane açarsın diğer universitelerde yuksek lisans için artı puanı war buranın...
-
Fatih Üniversitesini seçmek gibi bir hatayı yapmayın. Bende teknik lise çıkışlıyım dgs bkuna 2 yıllığını mecburen okuyorum. Gördüğüm en şişirilmiş üniversitelerden birisi. Okulda parmakla gösterilecek sayıda prof var. Derslere hep asistanlar giriyorlar. Yurtta kaldığım için genel eğitim düzeyininde bk gibi olduğunu biliyorum. Mühendisler, işletmeciler vs vs hepsiyle muhabbetim var eğitim kalitesine baktım. Üniversitenin hiçbir bilimsel başarısı yok.
Eğitmenlerin genelinin bilgi seviyesi düşük. Lise gibi eğitim var. İş imkanları işte fetonun kurumları falan filan. Onlarada girmek içinde üniversitenin size birşey vermemesine rağmen kendiniz birşeyler yaparak iyi öğrenci olmanız lazım. Kantinler g.t kadar. Ağzına kadar dolu. Şehir merkezine çok uzak. Beylikdüzünde kokoşların takıldığı Migros var. İçinde sinema cart curt ne ararsan var. Buraya her gittiğinizde en az bir 20 kağıt bayılmanız gerekiyor. Tek gidilebilecek yerde orası. Okul dağbaşında. Ulaşım hadımköy otobüsümü ne sikim denen şeyle yapılıyor. Ağzına kadar dolu. Muavinleri dayaklık. Tekelcilik yapıyor o.çları
Okulda kişisel bilgileriniz 10 metrekareye düşen 5 abinin eline geçebilir. Bunlar sizi bulurlar. İçlerine almaya çalışırlar. Yüz vermezseniz giderler. Yurtların genel durumu devlet yurtlarına göre iyi. Okumuş olmak için okuyacakların yeri fatih ünidir. Parmakla gösterilecek sayıda adam iş yapma amacıyla okuyor. Gerisi faso fiso zengin çocukları işte babamın parası var ayağına okulu sklemiyor. Türkiye'nin en çok tatil yapan üniversitelerinden birisi. En geç bizimki açılır en erken bizimki kapanır.--------------
Bende bilgisayar müh okuyorum firex hocam bukadarmı güzel özetlenir herşeye katılıyorum 3-5 okumaya çalışan bide benim dersler haziran2de bitti bayramsonu tatil görenler ne tatilin varmış diye imreniyor:D
-
inşallah bu sene 9 eylul hukuk ..