Üniversite Ve Yurt Seçimi Hakkında Yorumlarınız
-
yarın tercihlerimi yapıcam ve çok büyük ihtimalle ya Trakya üniversitesi yada Zonguldak Karaelmas üniversitesi Makina Mühendisliği olacak. bu iki üniversiteyi araştırdım ama birisi iyi diyor diğeri kötü... eğer bu iki üniversite hakkında bilgi sahibiyseniz, paylaşırsanız sevinirim.
Diğer endişelendiğim konu ise yurt.
Devlet yurdu kesin çıkacar diye düşünüyorum ama ordaki ortamdan çekiniyorum. özel yurda gitsem oralarda az para değil. yani nere kalacağım bilmiyorum. :S
bide ne kadarla geçinirki insan üniversitede. 400-500tl yerter mi ki özel yurt dahil.
of ya üniversite sınavına hazırlanmak ayrı dert okumak ayrı dert ya S:
-
takma kafana bu kadar... üniversiteler hakkında bilgim yok ama yurt konusuna gelince, şimdilik devlet yurduna git.. beğenmezsen çıkarrsın ve paranı geri alırsın.. baktın ortam falan kötü çık özel yurda. tavsiyem eve ilk sene çıkma, arkadaşlarını iyi tanı, sonra çıkmak istiyorsan 2. sene çık.
-
öyle çok takmıyorumda gitmeden biraz tecrübeli gidersem daha iyi olur diye düşünüorum
-
devlet yurduna girmek için neler lazım yani herhangi bir tercih sonrası şartları var mı birisi açıklayabilrimi ufaktan ya
-
yok anam inanma sen bunlara :) ilk sene direk eve çıkabilirsin o kadar korkacak bişi yok
neden dedim özel yurt dahil 500 lira sittiin sene yetmez gerçi bende çok harcıodum hem evdeydim baya gidiodum şimdi meblayı yazmıyım isteren pm atarsın
çünkü özel yurtlar 350 gibi fiyatlardan başlıo aylık sana geri kalır 150 ki oda yetmez kalabalıkcak eve cıkarsan rahat edebilirsin -
devlet yurdu garanti diyorsan çık derim. Sonuçta kötü yerler değil KYK baya temizledi imajını. Artık öyle eskisi gibi değil. İlk seneden de eve çıkma zaten. Önce yurtta arkadaş edin biraz çevre edin sonra işin piri olduktan sonra eve çıkarsın. Sudan çıkmış balık gibi olma yani oraya gidince.
hem devlet yurduna 175 lira gibi bi teminat veriyorsun aylık 84 lira bunun 65-70 lirası sana yemek fişi olarak geri gelir. Devletimin yurdu her zaman uygundur. Mesela içerisindeki kafeler restorantlar falan dışarıya göre çok ucuzdur. askeriye mantığı gibi.
Sen devlet yurduna çık hoca. Okul seçimine gelince trakya daha ii gibi bence. ama yinede sen bilirsin.
-
500 yetmezzzz özel yurt 250 tl olsa da kalan 250 yetmez amaaa krediye de başvurursun aylık 200-210 da ordan gelir öle yaşar gidersin =) hatta yatay geçiş hayalleriyle 1 yıl geçirirsin sonra bir anda sınıf geçme derdine düşersin =) ve kalmamak için yaz okuluna kalırsın =) tecrübe konuşuyor =)
-
peki bende şöyle bir şey duydum..
trakya veya tekirdağ gibi yerlerde myo larda eğitim kalitesinin düşük oldugunu duydum doğrululk payı varmı acaba ?
-
aslında devlet yurdundanki asıl endişem, gece odamın basılmasını yada eşek şakalarının maduru olmak istememem. ve bu durumda kalmamak için bunları yapanlardan mı olmalıyım sadece :D başka çare yokmudur :D
-
ortama ilk girişin çok önemli öle herkese alay konusu olcak şeyler yapma ağır ol ama kendinden de kopma insanlar senden çok yüz bulmazsa şakada yapamazlar öyle.. ama sağlam bi arkadaş yap güvenebiliceğin birisi olsun dara düştünmü yanında olsun..
-
HeadBanger bunu yazdı:
-----------------------------peki bende şöyle bir şey duydum..
trakya veya tekirdağ gibi yerlerde myo larda eğitim kalitesinin düşük oldugunu duydum doğrululk payı varmı acaba ?
-----------------------------arkadaş trakyada okudu iki yıllık turizm ve otelcilik.. yurtlarında reis dalgası vardı :) odaları basılırdı v.s. ee milliyetçi bi yerde olacak şeyler öyle.. hele bi de doğuluysan (kürt olman şart değil, doğulu bir ildeysen) seni tanımadan kötü gözle bakarlar.. çok yaşadım (genelleme yapmıyorum elbet), eğitm o kadar iyi değilmiş, en azından o memnun değildi
bi arkadaş da eve çık demiş. inanmayın onlara demiş :) sanki ben arkadaşın kötülüğünü istiyorum.
Allah aşkına kimle çıkacak eve? ilk gider gitmez tek çıksın o kadar masraf girsin çocuğa, sonra birilerini yanına alırsın he:)
çok samimi ev arkadaşların kavga ettiklerini çok gördüm.O yüzden direk eve çıkmak mantıksız. en iyis gecici olarak devlet yurdu.sonra duruma göre istediğin yere git