folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Universiteli Olmanin Anlami



Universiteli Olmanin Anlami

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2008
    Erkek

    Simdi konuya girerken sunu solemek istiyorum.Bir universite ogrencisi olarak universitenin bilgi ve bilim merkezi oldugunu dusunuyorum.Bizim universitelerde acaba yillardir bu kadar saldirgan ve 2 kitap okuyup eskisinde kalan adamlarin olumune bir siyasi gorusu savunmasi neden ?

    Bilim olarak adamlar hic bir boka imza atmak istemiyorlar ama polisi taslamayi,saga sola saldirmayi cok seviyorlar.Artik universiteli ogrencisi diyince aklima bilgin,karakteri oturmus yada deli dolu olsa bile dogru seyleri yapan zeki insanlar gelmiyor.Yillardir bizim universite ogrencilerinin 350 kisininin yaptigi tek icat bu heralde.Bunuda ilk biz yapmadik diye biliyorum zaten.

     

    s

     

    Simdi bu ODTU olaylari,universitelerde zamaninda yasanmis ve eskisi kadar olmasada hala yasanan sag sol olaylari,ulkuculerin,PKK ve baska turlu her grubun uyelerinin universitelerde yuvalanmis olmasi sizce normal mi ?

     

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saybirs
    saybirs's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Temmuz/2009
    Erkek

    editliyim yazıcam buraya

     

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Desingers
    Desingers's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ağustos/2011
    Erkek

    Siyaset gerekli tabiki başka insanların özgürlüğünü kısıtlamayacak derecede gerekli. Ama gel görki siyaseti ilmin bilmin önünde gören insanlar ve doğruya ideolojiyle ulaşacağını düşünen insanların yüzünden şuan üniversite diyince bilim gelmiyor. Bu ülkeyi bbölme planları yapanlar var kendileride bölüneceğine inanmıyorlar ancak maksat şövenistlik olsun diye zarar veriyorlar. Ya da Ülkeyi çok sevdiğini idda edipte ilimde bilimde geri kalmış Reis olabilmek adına Senelerce bilerek sınıfta kalan insanlar var. Bunların yerine ilimde bilimde önder ve aynı zamanda da siyasi olarak bir adım önde olan insanlar olsaydılar durum çok ideal ve ilim bilim fikir üreten nesil yetişirdi ardı sıra kesilmeden... O yüzden HERŞEY kararınca GEREKLİ BİR TARAFIN AĞIR BASIP DİĞER TARAFIN GERİ KALMASININ SONUCU BUNLAR....


    Senin Yadınla Ya Rabbim!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mukavim_
    Mukavim_'s avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2003
    Erkek

    Amaç ile araç arasındaki farkı göremiyoruz ya da görsek dahi hayatımıza uygulayamıyoruz.

    Okul okumak, meslek sahibi olmak, hem kişisel hem mesleki anlamda gelişim sağlamak amaç olması gerekirken

    Siyasi görüş, aşk, seks, gece hayatı, hobiler (pc oyunları, yabancı diziler vs.) gibi şeyler amaç olmaktadır.

    Kimisi 2 aylık bir ilişkinin peşinden 4 senesini heba ediyor, kimisi siyasi görüşünün peşinde koşmaktan başka hiç bir şeyle ilgilenmiyor, kimisi bilgisayar manyağı gece gündüz oyun peşinde. Arta kalan vakitlerde de okula  devamsızlık ve 1.8 ortalama hesapları için uğruyorlar. Dengeyi sağlayamıyoruz. Zamanı yönetip, kontrolü ele alamıyoruz. Bunun sonucunda da nasıl geçtiği anlaşılamayan 4 sene verimsiz bir şekilde uçup gidiyor.

     

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    golgi
    golgi's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Aralık/2009
    Erkek

    üniversitelerde hep amaçlar ile araçlar karışır hep önemsiz şeyler göz önünde olur

    sırf proje yapmak için proje yapılır sırf fon var diye proje yapılır o yüzden hep aynı bok olur güneş enerjili araçkar bi halta yaramayan robotlar hep fikir  yoksunu işler döndürülüp durulur artık piyasada sırf üniversiteler için satış yapan şirketler türedi çümkü hep aynı şeyler satın alınıyor  

    amaç hep bir şeyler yapıyomuş gibi gözükmek bide tübitak gibi kurumların  parasını piç etmek  çünkü ülkecek etikete değer veriyoruz

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mfatihbodur
    mfatihbodur's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ağustos/2006
    Erkek
    Mukavim_ bunu yazdı

    Amaç ile araç arasındaki farkı göremiyoruz ya da görsek dahi hayatımıza uygulayamıyoruz.

    Okul okumak, meslek sahibi olmak, hem kişisel hem mesleki anlamda gelişim sağlamak amaç olması gerekirken

    Siyasi görüş, aşk, seks, gece hayatı, hobiler (pc oyunları, yabancı diziler vs.) gibi şeyler amaç olmaktadır.

    Kimisi 2 aylık bir ilişkinin peşinden 4 senesini heba ediyor, kimisi siyasi görüşünün peşinde koşmaktan başka hiç bir şeyle ilgilenmiyor, kimisi bilgisayar manyağı gece gündüz oyun peşinde. Arta kalan vakitlerde de okula  devamsızlık ve 1.8 ortalama hesapları için uğruyorlar. Dengeyi sağlayamıyoruz. Zamanı yönetip, kontrolü ele alamıyoruz. Bunun sonucunda da nasıl geçtiği anlaşılamayan 4 sene verimsiz bir şekilde uçup gidiyor.

     

    Bunun altına imzamı atarım.

    mfatihbodur tarafından 31/Ara/12 15:43 tarihinde düzenlenmiştir

    Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir. - Aliya İzzetbegoviç / mfatihbodur@tahribat.com
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Triumph
    Triumph's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Mayıs/2004
    Erkek

    öğrenci kesiminin politik duruş sergilemesi gerekli ve güzel bir olay; ama bu ülkede solcu öğrenci prototipi; parka ve bıyık tekdüzeliğine indiği için bir çoğunun maksatları üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. tabi gerçekten sendikalaşma, zam, terör bilmem ne için savaşmadan sesini yükselten kardeşlerimizi tenzih ederim.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 09/Kasım/2003
    Erkek

    Ülkelerdeki büyüyk değişimler her zaman öğrenci hareketleri sayesinde meydana gelmiştir ben öğrencilerin bir takın siyasi tepkiler vermesinin yanındayım.
    çünü düşünmeyen sorgulamayn koyun gibi alindeki fırsatlardan öteye gitmeyen herşeyi kabullenen bir gençliği kabul etmek zaten aptallıktır benim gözümde hangi görüş olduğuhiç önemli değil önemli olan insanların bulunduğu kalıpların dışına çıkabilmesidir bence
    bu sebebptende bunda en etkin rol oynacak gençlik üniverste gençliği olarark görmekteyim.
    Bu insanlar madem geleceğe yön verecek bir nesilse fikirlerinin ortaya koymak ta en büyüyk haklarıdır.

    SeRDaR tarafından 31/Ara/12 16:45 tarihinde düzenlenmiştir

    Emekçiler ekmeklerini, emeklerinin karşılığı olarak ve önlenemez tarihi sürecin sonucu olarak mutlaka kazanacaklardır. Şüphesiz bu, zorlu bir dönemdir kısa vadeli ve göreceli yenilgilerden geçer.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cesnist
    Cesnist's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ekim/2012
    Erkek

    Birşeyler üretmenin en zor olduğu memleketlerden birinde üniversite öğrencisi olmak gerçekten zor.İşin akedemik boyutuna bakarsak bence en büyük engel eğitmenlerdir.

      Üniversite okuyanlar hocalarını şöyle bir düşünsün kaç tanesi öğrenciye destek veren, farklı fikirlere saygı duyan, araştıran yan gelip yatmayan insan.üniversiteye gelirsin türlü hayallerle o hocalar 1 haftada o hayallerinin içine bir güzel şıçar.Ses çıkaramazsın notla korkutur seni çünkü direnirsin bişeyler yapmaya çalışırsın her türlü engeli çıkarır.Soru sorarsın kızar açıklama istersin adamlar yapmış işte der sorgulamana izin vermez.Çoğusunun yazdığı tez makale hep alıntı dolu.

    Şimdi böyle eğitmenin yetiştirdiği öğrenci nasıl olacak ya onlara benzeyecek yada içinde ölmemiş bir kısmı kaldıysa başkalarına yardım edecek.İşte o az sayıdaki gerçek eğitimciler burdan çıkıyor ve sayıları çok çok az.

     Üniversite hayatımda şimdiye kadar 20den fazla hocadan ders aldım bazılarını yakından tanıma fırsatı buldum.Bunların içinden sadece 2 tanesi gerçek eğitimci olmuş kalanı at çöpe.Hocalardan biriyle araştırma yaptık adamı şikayet etmişler öğrenci ile nasıl araştırma yaparsın diye.Sistem öğrenciyi ez kız eziyet üzerine kurulu.Başıma gelenleri yazsam 3 cilt kitap olur.yani önce bu sitemi bi şekilde değiştirmek lazım.

    Bu bişeyler üretme kısmının maddi boyutua hiç girmeyelim zaten kimsenin sizi ciddiye aldığı yok.

    Şimdi böyle bir ortam da üniversite öğrencisi ne yapsın.Devletin kendisi üreten okuyan araştıran öğrencisi istemiyor.

    Tabi mal öğrenci var mı ? dolu.Ama bu öğrencilerde sistemin yetiştirdiği öğrenciler sonuçta.O yüzden bu ülkede üniversite okumanın anlamı sınavlarına çalış sadece sınavlarına çalış hiç birşeye çalışma diploma al götüne sok.

    Not:Bu sıralar proje üzerinde çalışıyoruz ondan biraz sert yazmış olabilirim.


    طדṮ
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dutchintheair
    dutchintheair's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Aralık/2012
    Erkek

    ergen ergen davranmak yerine vatana millete faydalı bir iş yapmak için uğraşmaktır. bunu anlayamayan ergenler var maalesef.

Toplam Hit: 4365 Toplam Mesaj: 40