folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Usb Belleğe Linux Kurcam. Ne Öneririniz?

Usb Belleğe Linux Kurcam. Ne Öneririniz?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spacheata
    Spacheata's avatar
    Erkek

birde bellek fat dosya sisteminde olcakmış.şimdi bendeki fat32 şuan

acaba biçimlendirip fat yapayım yoksa fat32 de çalıştırır mı? 

edit: çalıştırıyomuş öğrendim farktmez fat la fat32 hemen hemen aynı şeymiş 

Ayrıca çok şekersin :)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Delegado_Zero
    Delegado_Zero's avatar
    Erkek

hoca small linux kur.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Damn_Small_Linux

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spacheata
    Spacheata's avatar
    Erkek

ebulmadi bunu yazdı:
    -----------------------------
    Hacı bence USB den sistemi çalıştıracağın için bence makina Ram a ihtiyaç duuyar bence senin 96MB lık RAM çok az gelir diye düşünüyorum.USB den çalışan windowslar var onları denesen.Forumda arattır var birhayli.

peki bu usbden çalışan windos hakkında link vercek biri var mı?

bu arada slax indi şuan az sonra denicem 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mirza Efe
    _Dert_
    _Dert_'s avatar
    Erkek
    Benim bildigim bu war. Genelde bunu kullanıyorlar sanırım. (linux) http://www.slax.org/

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spacheata
    Spacheata's avatar
    Erkek
    öğleden beri uğraşıyom şuan anladım ki bios usb üzerinden çalıştırmıyo.şimdi biosu güncelliycem :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spacheata
    Spacheata's avatar
    Erkek

slax linux kullanan biri videoya çekmiş bios ayarlarını nasıl yaptı diye baktım .ADVANCED BIOS FEATURES e giriyoz birinci, ikinci ve üçüncü boot aygıtları seçiyoz. bende ondaki gibi usb boot seçeneği yok.o yüzden Bios upgrade etçem

ayrıca arkadaşlar benim bilgisayar şuan bu 

http://driveragent.com/driveragent_results.php?hwid=34356e976046f16e26a7738b1b86450a&PHPSESSID=6aoq3qmo1q5ip5n6n067h30046&referral=488&PHPSESSID=6aoq3qmo1q5ip5n6n067h30046

bios güncelliycem okumadığım döküman kalmadı şuan kafam allak bullak.sade bişekilde anlatacak mürit varmı ne olur yardım edin. 

ayrıca benim biosun markasının sitesi bu   http://www.phoenix.com/en/Home/default.htm   burdada kafama göre bişey bulamadım.sanki biraz para gitçek gibi sezinledim.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spacheata
    Spacheata's avatar
    Erkek

burda bişeyler demiş ama http://www.phoenix.com/en/About+Phoenix/Learn+About/BIOS+Updates/Default.htm bi download linki fln yok nerden indircmde güncelliycem ben bunu yaa off :(

EDİT: anakart via, elimdede şöyle bi cd var> Drivers and Utilities CD for VIA/AMD Chipset Mainboard is Version V1.48B-1R 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    clogu
    clogu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    hotboy bunu yazdı:
    ya hacı gittigidiyor da sd ram lere bak, 512 likler 30 40 ytl arası. al bitane rahat et. ramini biraz yükselt, rahat et

kardes istersen bende iki tane sd ram var çalısır durumda yanlıs hatırlamıosam 128 mb bi dusun almak ıstersen pm at

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek
    herkes kafadan bişeyler sallamış.sen ilk önce anakartının usb den boot edip edemiyeceğini araştır. eski model anakartlarda usb den boot etmek olmaması lazım.sedece yeni çıkan anakartlarda usb den boot etme seçeneği var yoksa sadece cd-rom veya hdd den boot edebilirsin işletim sistemini!!!

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    club81
    club81's avatar
    Erkek
    Hacılar slax 6 yı USB den çalıştırdım ama internete giremedim bi türlü wireless bağlantı arat dedim aradı bulamadı bu sorunu nasıl çözeriz
Toplam Hit: 5634 Toplam Mesaj: 25