USB Paralel Port Dönüştürücü / Mezuniyet Ödevi
-
Selamlar.
Yurtta kaldığımı artık tekrar dile getirmicem hatta eve 1 haftalığına geldiğimi ödevi yapmak için uğraştığımı falan anlatıp da detaya girmicem :)
Şimdi hocalar bana lazım olan USB Paralel Port Dönüştürücü. Burada bukadar rahat söyleyebiliyorum bakmayın. Az önce gezdiğim 5-10 elektronikçi hırdavatçı ucuzlukçu cart-curtcu hiçbiri anlamadı dediğim. Siz anladınız -allah rızası için anlayın :(-
Ankaradayım bunu temin edebilecek biyer arıyorum; paralel port kıçı da lazım olcak muhtemelen (dişisi mi deniyordu ona ne)
İnternet üzerinden sipariş de olabilir.
Neden aradığıma gelince:
Mezuniyet ödevi olarak (Lise) bilgisayar kontrollü uzaktan araba düşünüyorum. C# ile program yazarım en basitinden uzaktan kumandayı da paralel'e bağladık mı tamamdır. Ben böyle düşündüm teoride herşey iyi hoş güzel; kaldı ki zaten tek uyanık ben değilmişim milyon tane örnek varmış bunu kullanan :D Ama benim eski laptopımda paralel port seri port falan yok. Bitek vga şeysi var. Ondan da olmuyor sanırsam.
Lafı çok uzattım ama özlemişim böyle yardım konusu açmayı :)
En basitinden konu özeti : Ankarada USB Paralel Port dönüştürücü arıyorum. İnternetten de olabilir. Ama en güzeli bu işe daha alternatif daha hazırcı bir yol bulmak. Yardımcı olabilecek varmı?
-
googleye yaz bi dünya döküman var satılanıda var yapmak için devreleri falanda var
-
USB - Paralel port dönüştürücüleri genellikle (benim bildiklerim) sadece yazıcı için. İşinizi görme ihtimali düşük.
Eğer RS232 kullanabilecekseniz USB - Seri Çevirici alın.
Ankara'da bu ve bilimum benzer parçayı Konya Sokak'tan elde edebilirsiniz. Olmadı yine Konya Sokak'ta elektronikçiler var (bir tanesi Ankara Pasajı mıydı neydi onun içinde), sorununuzu anlatıp, destek alabilirsiniz.
-
jawsap67 bunu yazdı
googleye yaz bi dünya döküman var satılanıda var yapmak için devreleri falanda var
Hocam devre mi yapıyım napıyım ne diyosun :D
YeniHarman bunu yazdıUSB - Paralel port dönüştürücüleri genellikle (benim bildiklerim) sadece yazıcı için. İşinizi görme ihtimali düşük.
Eğer RS232 kullanabilecekseniz USB - Seri Çevirici alın.
Ankara'da bu ve bilimum benzer parçayı Konya Sokak'tan elde edebilirsiniz. Olmadı yine Konya Sokak'ta elektronikçiler var (bir tanesi Ankara Pasajı mıydı neydi onun içinde), sorununuzu anlatıp, destek alabilirsiniz.
Sağolasın hocam. RS232'yi araştırayım. Sağ,sol,ileri,geri 4 tane elektrik çıkışı gerek bir de kontrolü tüm ihtiyacım bu
-
http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/usb-to-lpt-paralel-kablo-cevirici-25-pin-81428704
Yukarıdaki adreste var, işini görür kanaatimce ayrıca;AVR ile yaptığım bir projede yukarıdaki çevirici işimi görmüştü.
-
anlamadigim şey usb ile neden yapmiyorsun? pic programlama mi bilmiyorsun ? biliyorsan pic18f2550 basit usb desteklidir kullanabilirsin. takildigin yerde yardım edebilirim ama suan laptop bozuk :-) zaman problemi yoksa usb ile yap derim. zordur ama eğlencelidir hid olarak tanınıyorsun kendi bootloaderi var guzel iş.
paralel port kolay olur dediğin gibi. sadece input olan bacaklara 1 yada 0 vereceksin. seri port biraz daha zor ama yine de pic kullanmadan yapabilirsin. paralel veriyi serilestiren entegreler mevcut -
unbalanced bunu yazdıanlamadigim şey usb ile neden yapmiyorsun? pic programlama mi bilmiyorsun ? biliyorsan pic18f2550 basit usb desteklidir kullanabilirsin. takildigin yerde yardım edebilirim ama suan laptop bozuk :-) zaman problemi yoksa usb ile yap derim. zordur ama eğlencelidir hid olarak tanınıyorsun kendi bootloaderi var guzel iş.
paralel port kolay olur dediğin gibi. sadece input olan bacaklara 1 yada 0 vereceksin. seri port biraz daha zor ama yine de pic kullanmadan yapabilirsin. paralel veriyi serilestiren entegreler mevcutHocam pic programlamaya merakım bu yaz vardı belki hatırlarsın epey konu açmıştım :) Kendimi epey geliştirdim falan ama hepsi teoride kaldı sonuçta pic programlama için pic programlayıcı gerekli. Almışken de ucuz bişey alacağıma 100-150 liralık güzelbir pickit alırım ama bunlar uğraştırır ve bukadar zorlamaya gerek yok. Daha doğrusu ilk olarak elimizde bir proje olsun diye paralel port ile en basitinden yapacağım. Pic ile robotik bişeyler yapmayı planlıyorum dediğim gibi pic ile uğraşmaya gerek yok :) (acayip derecede zevkli olduğunu düşünüyorum ama okadar uğraşmaya değmez :D)
NOT: Yazıyı yazdım okadar yazdım ama hiç araştırmamıştım dediğin mikrodenetleyiciyi :D silmeye de üşendim şimdi okadar yazdım :D dediğin mikrodenetleyici eğer tak usb kod yaz çalıştır gibi bişeyse onu kullanabilirim hocam biraz daha detay verebilir misin?
-
aercys bunu yazdı
http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/usb-to-lpt-paralel-kablo-cevirici-25-pin-81428704
Yukarıdaki adreste var, işini görür kanaatimce ayrıca;AVR ile yaptığım bir projede yukarıdaki çevirici işimi görmüştü.
2. ürün kapanmış hocam. 1. ürünü alayım mı sakat olmaz demi? işe yarar yani?
-
by_Tet bunu yazdıaercys bunu yazdı
Hocam 2. ürünü bilgi vermesi açısından yazmıştım. Güncel ilan http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/usb-to-rs232-ttl-pl2303hx-cevirici-82375527 olarak var. İlk mesajdaki paralel port çevirici tam olarak işini görür mü bilmem ben direk paralel port çevirici olarak aradım öyle yapıştırdım linki de şimdi baktım printer içinmiş.
-
1. Ulus konya Sokakda esnaf sanatkarlar çarşısının içinde necip bilgisayar ve yanındaki dükkan.
2. Kızılay sakarya caddesini kesen bayındır 1 sokağın sonunda bimel bilgisayar, giriş katında soldaki ilk kapıdan gir, al
3. Kızılay metro bulvar cıkışında engürü pasajının birinci katındaki ünal bilgisayar.
İnternetten bimel digitus usb paralel yaz arat
renegadealien tarafından 21/Nis/13 19:51 tarihinde düzenlenmiştir -
aercys bunu yazdıby_Tet bunu yazdıaercys bunu yazdı
Hocam 2. ürünü bilgi vermesi açısından yazmıştım. Güncel ilan http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/usb-to-rs232-ttl-pl2303hx-cevirici-82375527 olarak var. İlk mesajdaki paralel port çevirici tam olarak işini görür mü bilmem ben direk paralel port çevirici olarak aradım öyle yapıştırdım linki de şimdi baktım printer içinmiş.
İşin aslı seri portun mantığını bilmiyorum hocam :) Pic gerekli değilmiydi seri porta?